112 találat a(z) pénzmosás cimkére

Pénzmosás miatt indult eljárás egy szerb-magyar-horvát állampolgárságú férfi ellen Cikk

Csaknem 650 ezer dollár, bűncselekményből származó pénz tisztára mosása miatt indult eljárás egy szerb-magyar-horvát állampolgárságú férfi ellen Szegeden, az ügyészség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Euróval és dollárral voltak tele a bőröndök – pénzmosással gyanúsítják az afrikai ország megbuktatott elnökét Cikk

Pénzmosás és nagy összegű külföldi valuta törvénytelen birtoklása gyanújával indított nyomozást a szudáni főügyész Omar el-Besír megbuktatott szudáni elnök ellen – közölték igazságügyi források.

Több milliárdos költségvetési csalás és pénzmosás gyanúsítottait hallgatták ki Cikk

Ötmilliárdos költségvetési csalás, illetve egymilliárdos pénzmosás ügyében hallgattak ki hat gyanúsítottat a közelmúltban – tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteki közleményében.

Adatvédelem: lehet-e fénymásolni a munkavállalók, ügyfelek iratait? Cikk

A munkáltatók Magyarországon rendszerint lefénymásolják a munkavállalók személyi igazolványát, lakcímkártyáját, adókártyáját, diplomáját és minden egyéb olyan dokumentumát, amelynek valóságtartalmát a későbbiekben alá kívánják támasztani. Sok esetben hasonlóképpen járnak el a szolgáltatók is. Ez önmagában akár jogos lépésnek is tűnhet. A magyar felügyeleti hatóság azonban nem tartja jogszerű adatkezelésnek az okiratmásolást.

Pénzmosás gyanújában az egyik nagy svéd bank Cikk

Pénzmosás gyanújába keveredett az egyik legnagyobb svéd bank, a Swedbank, amelynek emiatt több mint 12 százalékkal zuhant az árfolyama a stockholmi tőzsdén szerdán.

Felfüggesztett két minisztert a Maldív-szigeteki elnök Cikk

Felfüggesztett állásából két minisztert pénteken a Maldív-szigeteki elnök a tavaly óta egyre terebélyesebbé váló korrupciós és pénzmosási botránnyal összefüggésben.

Gyanús utalások miatt zároltak venezuelai bankszámlákat Bulgáriában Cikk

Bulgáriában több venezuelai bankszámlát zároltak a latin-amerikai ország állami olajtársaságának több millió dolláros, pénzmosásra utaló tranzakciói miatt – közölte Dimitar Georgijev, a bolgár titkosszolgálat vezetője szerdán Szófiában.

Vádemelések a Quaestor-ügyben Cikk

Kétmilliárdos hűtlen kezelés, pénzmosás és más bűncselekmények miatt emelnek vádat a Quaestor-üggyel összefüggésben a soltvadkerti takarékszövetkezetnél történtek miatt – tudatta a Fővárosi Főügyészség csütörtökön közleményben.

Nyilvántartások Pmt. tényleges tulajdonos azonosításához Kérdés

Társaságunk más gazdasági társaságok részére könyvviteli szolgáltatási tevékenységet is végez, melynek következtében a 2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény hatálya alá tartozik. Ezen törvény 6-os és 7-es szakaszai az Ügyfél-átvilágítási kötelezettségről szól, a 8. § (5) és a 9. § (4) törvényhelyek szerint "A szolgáltató köteles a tényleges tulajdonos személyazonosságára vonatkozó adat ellenőrzésére a részére bemutatott okirat, nyilvánosan hozzáférhető nyilvántartás, vagy más olyan nyilvántartás alapján, amelynek kezelőjétől törvény alapján adatigénylésre jogosult." Kérdésem, hogy melyik ez a nyilvánosan hozzáférhető nyilvántartás, valamint melyek azok a más olyan nyilvántartások, amelyek kezelőjétől törvény alapján szolgáltatóként adatot igényelhetek, ezen ellenőrzési kötelezettség elvégzéséhez? Hangsúlyozva, hogy a tényleges tulajdonos a törvény szerint csak magánszemély lehet. Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel:

Pénzmosás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha az egyéni vállalkozó könyvviteli szolgáltatással bővíti a tevékenységi körét úgy, hogy ő maga nem könyvelő, de van egy regisztrált mérlegképes könyvelő alkalmazottja, akkor milyen teendői vannak a pénzmosással kapcsolatban?

Megszökött a peréről egy korrupcióval vádolt bankár Cikk

Megszökött a perét tárgyaló athéni bíróságról tegnap egy megvesztegetéssel és pénzmosással vádolt francia bankár, Jean-Claude Oswald – jelentette a helyi média, a görög igazságügyi minisztériumra hivatkozva. A rendőrség nagy erőkkel keresi a férfit, aki a bírósági tárgyalást követően eltávolította lábáról az elektronikus nyomkövető eszközt, és eltűnt.

Ha átdolgozta pénzmosás elleni szabályzatát, azt be is kell jelentenie Cikk

Tájékoztatót tett közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda a Pmt. és a Kit. hatálybalépésekor (2017. június 26.) már működő könyvviteli (könyvelői), adószakértői, okleveles adószakértői, adótanácsadói tevékenységet megbízási, illetve vállalkozási jogviszony alapján végző, valamint az ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet végző szolgáltatók által elkészítendő belső szabályzat kialakításához.

Adócsalás, szervezett bűnözés a vád a volt miniszter ellen Cikk

Szervezett bűnözés miatt első fokon 12 év börtönre ítélték hétfőn Jerko Ivankovic Lijanovicot, a Bosznia-hercegovinai Föderáció volt mezőgazdasági miniszterét – adta hírül a Klix.ba boszniai internetes hírportál.

Az ING-t 775 millió euróra büntették Hollandiában pénzmosási ügyek miatt Cikk

Mintegy 775 millió euró (254 milliárd forint) pénzbírságot kellett megfizetnie az ING-nek Hollandiában, amiért a bank éveken keresztül nem végzett kellően alapos ellenőrzéseket, és így nem tett eleget a pénzmosás elleni előírásoknak – közölte kedden a helyi ügyészség.

Azonosítás 2018.06.26-áig Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az új pénzmosási törvény miatt a régi ügyfeleket is újból azonosítani kell 2018.06.26-áig azoknak, akikre vonatkozik a rendelet. Az azonosítás egy adatlap kitöltésével történik. Korábban olvastam arról, hogy az adatok egy nyilvános adatbázisba kerülnek, ahonnan 8 év után törlődnek ki. Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ha egy könyvelő azonosította az ügyfeleit, akkor fel kell-e töltenie valahova ezeket az adatokat, ha igen, akkor pontosan hova és milyen adatokat? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelőként termőföld értékesítése

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Áfaarányosítás őstermelő esetében

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Üzletrészeladás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close