153 találat a(z) pénzmosás cimkére

Tényleges tulajdonosi nyilvántartó rendszer használata Kérdés

Svédországban kapcsolták le a pénzmosással vádolt szír férfit – akár 10 évet is kaphat Cikk

Harminc napig biztosan rács mögött kell ülnie annak a szír férfinak, akit péntek éjjel hoztak Magyarországra a hatóságok Svédországból. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói több hónapja elfogták őt, de a 37 éves férfi júniusban bírósági meghallgatása előtt külföldre szökött. 100 milliós pénzmosás alapos gyanúja miatt kellett volna felelnie, olvasható a NAV oldalán.

42,5 millió forintos bírságot kapott a Takarékbank Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen több mint 42 millió forint bírságot szabott ki a Takarékbankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságai miatt. A bank több pénzmosásgyanús ügyletet egyáltalán nem vagy nem haladéktalanul jelentett be, illetve több esetben nem tett ismételt bejelentést sem az illetékes hatóságnak, továbbá nem megfelelően működtette szűrőrendszerét – írja honlapján az MNB.

Bírságolt az MNB pénzmosási és terrorizmusfinanszírozási kockázatok hibás kezelése miatt Cikk

Az MNB bő 75 millió forint felügyeleti bírságot rótt ki három bankra és egy banki fióktelepre a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozási kockázatok kezelését áttekintő témavizsgálata nyomán. A vizsgált piaci szereplők többsége az ügyfélátvilágítás, a gyanús esetek bejelentése, a belső ellenőrzési és információs rendszer szűrési gyakorlata, a belső eljárásrend szabályszerűsége, a kötelező szűrési feltételek alkalmazása, illetve a tényleges tulajdonosok azonosítása kapcsán vétett hibákat. A feltárt problémák ugyanakkor nem érintik az intézmények megbízható működését.

Utóvizsgálatot folytatott az MNB a Raiffeisen Banknál – 40 millió forint feletti a bírság Cikk

Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) utóvizsgálata nyomán 41,25 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Raiffeisen Bankra, mivel az – közel két évvel a jegybank korábbi kötelezései után – továbbra sem szüntetett meg több, a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzését szolgáló hiányosságot. Több szempontból is jogsértő volt a bank szűrőrendszere, a már bejelentett ügyfelekre vonatkozó megerősített eljárás, a bejelentési gyakorlat és a területhez kötődő belső szabályrendszer is, olvasható az MNB honlapján.

Pénzmosás miatt vádat emeltek egy ukrán és egy lett állampolgár ellen Cikk

Pénzmosás miatt egy ukrán és egy lett állampolgár ellen vádat emelt a Fővárosi Főügyészség.

NAV: nagy fogás a fővárosban Cikk

Több mint egymillió szál adózatlan cigarettát, rengeteg Elf Bart, heetset, vágott dohányt, potencianövelő tablettákat és kábítószergyanús anyagot is találtak a pénzügyőrök egy nagyszabású fővárosi akció során – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel. Az egyik helyszínen tetten ért három orgazdát letartóztatták.

Magánszemélytől az árukereskedő milyen összeghatárig vehet el készpénzt Kérdés

Milliárdos támogatást tett zsebre egy ügyeskedő beruházói kör Cikk

Csaknem 2,5 milliárd forintnyi uniós és hazai vissza nem térítendő támogatást tett zsebre egy csirkefarmok korszerűsítésével ügyeskedő beruházói kör – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

44 gyanúsított, 407 zárolt bankszámla: pénzmosással foglalkozó bűnszervezetet számolt fel a rendőrség Cikk

Felszámolt egy pénzmosással foglalkozó bűnszervezetet a rendőrség; a bűnügyben 44 gyanúsított van, 407 bankszámlát zároltak és 678 millió forint készpénzt foglaltak le – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon hétfőn.

Gumiabroncs-kereskedő, adócsaló bűnbandát számolt fel a NAV Cikk

Gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó, a költségvetésnek mintegy 400 milliós kárt okozó bűnbandát iktatott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Több száz millió forintos pénzmosás miatt emeltek vádat egy nő ellen Cikk

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki 2018 januárja és júliusa között céges bankszámlákra külföldről átutalt pénzösszegek tisztára mosására bírt rá két férfit, akiktől később 167,5 millió forint, bűncselekményből származó pénzt vett át – közölte Saághy Flóra, a főügyészség helyettes szóvivője. Anőt különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével vádolják.

Könyvelőváltás, iratanyagok átadása. Nézzük meg adatvédelmi szempontból! Cikk

A könyvelőváltás miatti iratanyagátadás kérdését több szempontból is körüljártuk, adatvédelmi szemszögből azonban még nem vizsgáltuk. Olvasónk az adatok megőrzéséről és törléséről kérdezte szakértőnket, dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt a kérdésre.

Legyen elővigyázatos, csalók telefonon próbálnak hozzáférni a bankszámlákhoz! Cikk

Telefonos banki csalás áldozata lett egyik olvasónk, akinek nem egyszerűen lenyúlták a pénzét, de még pénzmosásba is belekeverték. Emiatt a sértett számláját zárolták, így nem jut hozzá az időközben beérkezett pénzeihez, és nincs miből megélnie, olvasható a 24.hu oldalán.

Lényegesen több pénzmosásgyanús esetet jelentettek be tavaly Cikk

Különböző szolgáltatók 14 192 pénzmosásgyanús esetet jelentettek 2021-ben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Irodájának (NAV PTEI), szemben a 2020-as 11 562 esettel – közölte a Pénzügyminisztérium adatai alapján a Money.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ázsiós tőkeemelés könyvelése a tulajdonosnál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Árfolyamnyereségből származó jövedelem

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink