190 találat a(z) nők 40 cimkére

Nők 40 Kérdés

Tisztelt szakértő! 1966-os születésű nő 35 éve áll munkviszonyban, viszont van 4 évre szóló igazolása korkedvezményről (röntgen aszisztens) beszámitható-e a 40 évbe? Köszönettel.

Nyesz és a nők 40 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jól gondolom-e, hogy aki idén eléri a "Nők 40" nyugdíjba vonulás lehetőségét (él is vele), és több mit 10 éve "rakja" a Nyeszt akkor adómentesen vehet ki a Nyesz számlájáról a felhalmozódott (tőke és hozamai) összegből? Köszönettel: a férj

Nők kedvezményes nyugdíja: mi minősül jogosultsági időnek? Cikk

Mi számít bele a jogosultsági időbe a nők kedvezményes nyugdíjánál? Összefoglaltuk.

Nők40 után betöltött öregségi nyugdíjas kereseti korláta Kérdés

Tisztelt Winkler Róbert nyugdíjszakértő úr! Szeretném szakmai tájékoztatását kérni az alábbi ügyben: 2017 március végétől a nők 40 jogosultsággal nyugdíjas lettem. 2019 májusában betöltöttem a rám irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt, jelenleg megbízási jogviszony keretében kerül sor a foglalkoztatásomra egy városi önkormányzatnál. Kell-e alkalmazni esetemben az éves keretösszeg elérése során a nyugellátás szüneteltetését?

Kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozó? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A nők 4o lehetősségel élve idén nyugdijba vonuló hölgy, katás egyéni vállalkozó. Úgy tudom, hogy semmi bejelentési kötelezettsége nincs a NAV felé ezzel kapcsolatosan – jól tudom? Viszont több helyen láttam már, hogy nem vonatkozik rá ebben az esetben a kereseti korlát, de azt is, hogy vonatkozik rá. A kérdésem az, hogy nyugdíjba vonulást követően – ebben az évben is a 12 millió forintos értékhatárt (amit úgysem ér el) alkalmazhatja, azaz nincs kereseti korlátja, vagy mégis van?

Nyugdij újraszámítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben a nők 40 alapján elmentem nyugdíjba, van-e lehetőség a nyugdíj újra-számoltatására amikor betöltöm a rám irányadó nyugdíjkorhatárt (64,5 év ). Egyáltalán van-e értelme? Köszönettel Szeles Andrásné

Korhatár előtti nyugdíjas női munkavállaló munkavégzése 2019-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy 40 éves szolgálati idővel nyugdíjazott női munkavállaló, aki nyugdíja mellett alkalmazottként dolgozik. Vonatkozik-e rá a kereseti korlát idén? Válaszát köszönöm!

Szolgálati idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megnöveli-e a nyugdíjszolgálati időt – a nők 40 nyugdíjra vonatkozóan – ha a napi 8 órás (heti 40 órás) munkaviszony mellett elhelyezkedek egy vállalkozáshoz napi 4 órás (heti 20 órás) munkaviszonyban? Válaszukat köszönöm.

Nők 40 ekho alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az a hölgy, aki sportmunkatársként ekhós adózással szerez jövedelmet, úgy, hogy a "nők40" alapján nyugdíjas, az tehet-e 2019. évre olyan ekhós nyilatkozatot, hogy nyugdíjasnak minősül, és vonatkozik-e rá a nyugdíjkorlát? Előre is köszönöm a válaszukat!

Nők 40 - munkajogilag nyugdíjas leszek? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jövőre - ha jól számolom - meglesz a 40 év jogosultsági időm, 16 éves korom óta dolgozom, tehát jóval 65 és valamivel 60 alatt vagyok. Engem is ugyanúgy elküldhet majd jövőre a munkáltatóm, mint a 65 éves munkavállalókat, végkielégítés és indoklás nélkül? Vagy ahhoz meg kell állapíttatnom, hogy jogosult vagyok erre a kedvezményes nyugdíjra? Vagy ez eleve megállapításra kerül? Jelenleg védett korú munkavállalónak számítok? Segítségét köszönöm.

Nyugdíjas munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy a nők 40 éves kedvezményével, de a rá irányadó öregségi nyugdíj korhatárt el nem érő, nyugdíjasra vonatkozik-e az éves kereset korlát? Válaszukat előre is köszönöm

40 éves nő öregségi nyugdíjban Kérdés

40 éves nő öregségi nyugdíjban munkavállalóként a korlát vonatkozik-e rá?

Kereseti korlát Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbi linken olvastam a keresetkorlátról. A kérdésem ehhez: A nők 40 évével vagyok öregségi nyugdíjban. Egy cégnél dolgozom alkalmazottként heti 40 órában, egy másik cégnél, ahol tulajdonos is vagyok, ügyvezetőként dolgozom társas vállalkozói jogviszonyban. A kereseti korlát ilyenkor összeadódik, vagy alkalmazottként nem kell figyelembe venni, csak a társas vállalkozásnál ? Köszönöm válaszukat. https://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Nok_40_nyugdij_kereseti_korlat_2019ben_0LTVLR

Katás vállalkozó keresetkorlát Kérdés

Tisztelt Szakértő Asszony/Úr! Nők 40 éves kedvezményes nyugdíjában részesülő katás vállalkozóra 2019. évtől milyen kereseti korlát érvényes, ha érvényes. Tisztelettel: Nagy István

Nők 40 nyugdíj: kereseti korlát 2019-ben Cikk

Kérdezőnk egymásnak ellentmondó, illetve számára nem egyértelmű cikkek miatt azt tudakolta az Adózónától, hogy a „nők 40 nyugdíj” melletti munkaviszony esetén van-e kereseti korlát 2019-ben. Olvasónknak Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ünnepnapi pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végelszámolás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Webshop kerekítések nettó/áfa hatása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs