22 találat a(z) munkavégzés helye cimkére

Illetékesség Kérdés

Végkielégítés Kérdés

Mit tehet a dolgozó, ha tart a vírustól? Cikk

Kérheti-e a több alapbetegséggel rendelkező dolgozó, hogy munkáltatója a koronavírus szempontjából kevésbé kockázatos munkahelyen foglalkoztassa? Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd, az Adózóna szakértője válaszolt.

Munkavégzés helye Kérdés

Munkavégzés helyének meghatározása Kérdés

Társaságunk feladata a szaktanácsadás, ezen kívül gyors, pontos és megbízható információk eljuttatása tagjainkhoz. Feladataink ellátása érdekében munkaviszony keretein belül tanácsadói hálózatot üzemeltetünk az ország egész területén, a tanácsadók munkaidejük jelentős részében a tagokat látogatják, míg a maradék időben az adott megye területén lévő irodák valamelyikében fogadják az ügyfeleket. Kérném szíves segítségét az alábbi kérdések megválaszolásában! 1) A munkaköri sajátosságok figyelembevételével kimondható-e, hogy a tanácsadók nem rendelkeznek állandó vagy szokásos munkavégzési hellyel? 2.) A munkavégzés helyeként jelenleg a munkaszerződésben az adott megye megnevezése szerepel. Mit javasol, mi lenne a munkajogi szempontból helyes meghatározás az esetükben? Segítségét előre is köszönöm.

Napidíj kifizetési feltételei Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunknál irodai alkalmazottak, munkagépkezelők, segédmunkások dolgoznak. Köztük van alkalmi bejelentésű foglalkoztatott is. Az állandó dolgozók egy részének a munkaszerződésében a munkavégzés helye "változó" bejegyzéssel szerepel. Kérdésünk: Az 500 forint összegű napidíj kinek fizethető ki, milyen feltételeknek kell megfelelnünk? Annak a munkavállalónak, akinek a munkaszerződésében a munkavégzés helye változó, adható-e? Válaszát előre is köszönjük! Tisztelettel: Szepi Sped Kft. S. Ildikó

Nem mindegy, hol kell dolgozni a munkaszerződés szerint Cikk

A munkavégzés helye meghatározásnak nincs különösebb jelentősége, amíg a munkavállaló a megszokott rendben végzi a dolgát. Ez egészen addig igaz, amíg például nem változik meg a munkáltató székhelye, vagy míg nem merül fel igény a „megszokott” munkahelytől eltérő helyen történő foglalkoztatásra.

A Magyarországra kiküldött munkavállaló foglalkoztatásáról Cikk

A jelenlegi munkaerőhiányra figyelemmel egyre gyakoribb a kiküldetés azon esete, amikor egy külföldi munkáltató munkavállalóját átmenetileg Magyarországon foglalkoztatja, szolgáltatásnyújtás keretében.

Tartózkodási hely = munkavégzés helye Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 39/2010. kormányrendelet szerint: tartózkodási hely: annak a Magyarország vagy az EGT-állam területén lévő lakásnak a címe, amelyben a munkavállaló – lakóhelye végleges elhagyásának szándéka nélkül – munkavégzési célból ideiglenesen tartózkodik; Kérdésem az lenne, hogy ha a dolgozó Egerben lakik, a munkavégzés helye is Egerben van, de a tartózkodási helye Gyöngyösön van, és Eger-Gyöngyös viszonylatban kéri a napi munkába járás elszámolását, akkor ez szabályos így? Kifizethető neki, hisz a tartózkodási hely nem azért van neki bejelentve, mert ott dolgozik. Köszönöm segítő válaszát!

Ideiglenes iparűzési adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérném a segítségét, hogy bár tisztában vagyok vele, hogy az építőipari tevékenység megkezdése előtt be kell jelentkezni a munkavégzés szerinti önkormányzathoz az ideiglenes ipa alá, de megerősítést szeretnék abban, hogy ezt pl. festés, burkolás, gipszkartonozás esetében is meg kell tenni? Nyilván ez is építőipari tevékenység, de nagyon sok vállalkozó nem teszi, mert "felesleges". Kérném szíves állásfoglalását a fentiekkel kapcsolatban!

Munkavégzés helye: nem szükségszerű elem a szerződésben Cikk

A hatályos szabályok szerint a munkaszerződésben a munkavállaló munkahelye nem szükséges tartalmi elem: ez azt jelenti, hogy bár megjelölését előírja a törvény, azonban ha ezt elmulasztják a felek, a kisegítő szabály szerint munkahely az a hely, ahol a munkavállaló munkáját szokás szerint végzi. A munkavégzési helynek, míg változatlanul végezzük feladatainkat, nincs igazi jelentősége. A felek aláírják a munkaszerződést, és talán egészen addig ki sem húzzák a fiókból, míg a munkáltatóban fel nem merül az igény a megszokottól eltérő helyen történő foglalkoztatásra. Ekkor jöhetnek a meglepetések.

Munkarend bizonyos esetekben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben munkavállalók egy csoportja olyan körülmények között dolgozik, hogy a működés az adott munka tekintetében (tehát nem a munkáltató teljes tevékenysége) megszakítás nélküli (technológiai okok miatt), és a munkát más cég telephelyén, de az eredeti munkáltató felügyelete alatt végzik, tekinthető-e ez úgy, hogy a munkáltató működése ott megszakítás nélküli? Hogyan alakul, ha a felügyelet más munkáltató alatt történik (korábbi kirendelés, ha jól tudom)? Illetve ilyen esetben milyen munkarend lesz irányadó? Ha a munkavégzés helye szerinti munkarend, amiről ír a törvény, de többféle munkarend van az adott helyen, hogyan dől el, mi az irányadó munkarend? Többletelem a kérdéshez, hogy a munkavállalók munkavégzési helye nagyobb földrajzi egységként van megjelölve, így a másik helyen történő munkavégzés elvben nem valósul meg. Köszönettel.

Belföldi kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az szja-törvény augusztus 1-jétől hatályos változása kapcsán a következő a kérdésem: ha a munkáltató több telephellyel rendelkezik a székhelyén kívül, és a munkavállalót a szokásos munkavégzés helyétől eltérő telephelyre rendeli ki munkavégzésre, a munkavállaló lakhelyéről az eltérő telephelyre történő utazás kiküldetésnek minősül-e? Amennyiben a szokásos munkavégzés helyétől küldi ki a munkavállalót egy másik telephelyre, az kiküldetésnek minősül-e? Tisztelettel: Szilassy Szilvia

Munkavégzés helye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném tudni, hogy a munkaszerződésben (tudom nem kötelező elem, de vagy ott, vagy a tájékoztatóban szerepelnie kell) a munkavégzés helye lehet-e az, hogy "Magyarország területén"? Nagyobb földrajzi egységnek megfelel, vagy esetleg ez már túl nagy megjelölés?

Munkaidő-beosztás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk munkaidőkeretben foglalkoztatja munkavállalóit. Munkaidő-beosztásukat egy héttel korábban megkapják.Sajnos a munka jellegéből adódóan egy héttel korábban nagyon nehéz megoldani a beosztást, mivel sokszor előző nap derül ki, hogy hova, kinek kell mennie szerelnie. Az lenne a kérdésem, lehet-e olyan megállapodást kötni a munkavállalókkal, hogy előző napon szóbeli beosztás alapján végzik a munkájukat? Vagy esetleg lenne-e valami egyéb megoldás erre a problémára? Előre is köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reklámajándék 2.

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Eltulajdonított eszköz

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Meghiúsult tárgyieszköz-értékesítés

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close