41 találat a(z) munkaidő-nyilvántartás cimkére

Munkaidő-nyilvántartás távmunkában Kérdés

Minimum napi munkaidő részmunkaidő esetén Kérdés

Jelenléti ív kell-e Kérdés

Munkaidő-nyilvántartás vezetése: így praktikus és szabályos Cikk

Lehet-e úgy egyszerűsíteni a munkaidő-nyilvántartást, hogy a munkáltató már a nap elején feltünteti rajta a munkavégzés befejezésének időpontját is, s alá kell-e írattatni naponta a jelenléti ívet a munkavállalóval? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Munkaidő-nyilvántartás vezetése Kérdés

Egy terület biztosan van, ahol a pandémia pozitívan hatott Cikk

A vállalati HR-nél a koronavírus-járvány jelentősen felgyorsította a digitalizációs törekvéseket. Például az ötödére rövidült a munkavállalók év végi igazolásainak elkészítésének ideje. Ez a munka az L-SOFT webes szoftverének használatával 30 helyett immár 6 nap alatt elvégezhető, ráadásul ahhoz 25 helyett elegendő csak 3 HR-es kolléga – érzékeltette szemléletesen Bakó Krisztina, az L-SOFT Zrt. kereskedelmi igazgatója.

Munkába járás költségtérítése Kérdés

Munkaidő-nyilvántartás e-mailben Cikk

Elegendő-e e-mailben kiküldeni a dolgozóknak a havi munkaidő-nyilvántartásukat? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Munkaidő-nyilvántartás e-mailben Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Létszám az új számviteli törvény szerint egyszerűsített foglalkoztatottaknál Kérdés

Home office szabályozása: kérdések, amelyeket törvényben kell tisztázni Cikk

Az Mt. szabályozza ugyan a távmunka intézményét, azonban a vonatkozó rendelkezések a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen rendszeresen folytatott tevékenységre érvényesek, nem a manapság – kezdetben kényszerűségből elterjedt, majd a járványhelyzetben egyre inkább tért hódító, alkalomszerűen folytatott – otthoni munkavégzésre (home office). Jelenleg nem rendezi jogszabály az otthoni munkavégzést, így számos kérdést vet fel például az eszközhasználat, a munkavédelem, a kárfelelősség, a munkarend, és az infrastruktúra biztosítása is.

Munkaidő-nyilvántartás Kérdés

Munkaidő GPS-szel Kérdés

Gépjárműveinkbe GPS-t szereltettünk.Használható-e a rendszerben kimutatott munkavégzés ideje munkaidő-nyilvántartásként?

Munkaidő nyilvántartása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaidő-nyilvántartó programot vezetnénk be, de nem tudom, hogy a jogszabálynak megfelel-e a kínált szolgáltatás. Több cikküket elolvasva úgy gondolom, hogy amit nyújt a rendszer, az jó lehet. Előre elkészíthető a munkavállalók beosztása, majd ennek megfelelően vezethető a nyilvántartás is, amiből hónap végén munkaidőjegyzék nyomtatható, amit a dolgozó aláír. Mi általános munkarendben dolgozunk (H-P 8 óra), egy műszakban. Ritkán fordul elő túlóra, készenléti idő nincs. Eddig kifüggesztett jelenléti ívet vezettek a dolgozók (többé kevésbé naprakészen). Ezt a rendszert felválthatja egy program által generált táblázat? Ha a fent említett nyilvántartó rendszert vezetnénk be, akkor nem kell jelenléti ívet vezetni a dolgozóknak? A napra kész nyilvántartás követelménye hogyan valósul meg? Az egy hónapra előírt beosztást ki kell nyomtatni vagy általános munkarend esetén ez nem szükséges? A nyilvántartás akkor tér el a beosztás szerintitől, ha valaki váratlanul szabadságot kér vagy megbetegszik, esetleg túlóráznia kell. Ilyenkor a nyilvántartásba az aznapi előírást módosítani kell és ezzel a naprakészség megvalósult? Ha egy esetlegen ellenőrzés lenne, akkor a programban elég bemutatni a még le nem zárt táblázatokat? A gyakorlati megvalósítások mikéntje bizonytalan számomra. Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlanbérlet, rezsi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Egyesület végelszámolásának nyomtatványai II.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Táppénzjogosultság vége

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs