327 találat a(z) munka cimkére

A kkt. tagjának ügyvezetői munkaviszonya Kérdés

A versenytilalmi megállapodás buktatói Cikk

A versenytilalmi megállapodás megkötése a munkavállaló részére veszélyeket is hordoz, a megkötés előtt tisztázni kell , hogy nincs-e értelmezési probléma a felek között.

Egy jogszabály változás miatt sokat bukhat, aki februárban megy szabadságra! Cikk

Egy új szabály miatt akár tízezreket is bukhat, aki rövid hónapban megy szabadságra, cserébe egy hosszú hónapban kivett szabadság pluszpénzt hozhat. Pórul járhatnak a februári síelők: több ezer, sőt, akár pár tízezer forinttal is kevesebb bért kapnak ugyanis, mint ahogy megszokták, köszönhetően az új munka törvénykönyvének most januártól életbe lépett módosulása miatt, írja a biztositasszemle.hu.

Határozott idejű munkaszerződés felmondása Kérdés

Több száz munkahelyet várnak a szabad vállalkozási zónától Nógrád megyében Cikk

Várhatóan több száz új munkahely létrehozását segíti elő a Nógrád megyei salgótarjáni, bátonyterenyei és szécsényi kistérséget érintő szabad vállalkozási zóna - mondta a Nógrád megyei önkormányzat fideszes elnöke hétfőn Salgótarjánban.

Megszakítás nélküli munkarend 2013 Kérdés

Masszázsszalon nyitásához kapcsolódó feltételek Kérdés

Mikortól jár pótszabadság a szülőknek? Cikk

A gyermekek után járó pótszabadság mikortól jár mindkét szülőnek? Olvasói kérdésre dr. Hajdú-Dudás Mária munkajogász válaszol.

Bedolgozói jogviszony új szabályai Kérdés

Gyesről visszatérő foglalkoztatás Kérdés

Munkaközi szünet Kérdés

Kapcsolt munkakör bejelentése és bevallása Kérdés

Megszakítás nélküli munkarend Kérdés

A munkaidő- és pihenőidő - így ellenőrizhető Cikk

Az Mt. szerint a munkáltató köteles nyilvántartani a rendes és a rendkívüli munkaidő, a készenlét és a szabadság tartamát. Ez szolgálja egyrészt a munkavállalók érdekének védelmét, másrészről azt a célt, hogy a munka- és pihenőidőre vonatkozó szabályok ellenőrizhetőek legyenek.

Változtak a csoportos leépítés szabályai Cikk

Bármelyik vállalat életében előfordulhat, hogy gazdasági okok miatt jelentős létszámú munkavállalói csoport munkaviszonyát kénytelen viszonylag rövid időn belül megszüntetni. Joggal merül fel a kérdés, hogy a társaságnak a csoportos létszámcsökkentés szabályait kell-e alkalmaznia, vagy - hosszabb időbeli ütemezéssel - a munkaviszonyok megszüntetésére egyénileg kerülhet-e sor. A csoportos létszámcsökkentés a munkáltatóra többletkötelezettséget ró; az üzemi tanáccsal, a munkaügyi központtal és a munkavállalókkal szemben. Ugyanakkor az új munka törvénykönyve egyszerűsíti e folyamatot, a konzultációs kötelezettséget kizárólag az üzemi tanács vonatkozásában írja elő. Üzemi tanács hiányában pedig a munkáltató nem köteles sem a szakszervezettel, sem a nem szervezett munkavállalók képviselőivel konzultálni - hívja fel a változásra a figyelmet a DLA Piper szakjogásza.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Autóeladás?

Surányi Imréné

okleveles közgazda

NÉTAK

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close