280 találat a(z) megbízási díj cimkére

Ekho-s magánszemély jogviszonya Kérdés

Megbízási díj hibás számfejtés miatt, többletkifizetés helyes kezelése Kérdés

Megbízási díj Kérdés

Megbízási jogviszony nyugdíjas vezető tisztségviselő Kérdés

Rokkantsági ellátás 2 jövedelmének adózása Kérdés

Edző ekho-s jövedelem Kérdés

Megbízási díj "0" Ft Kérdés

Megbízási díj Kérdés

Megbízási díj Kérdés

Nappali tagozatos hallgató és kft. ügyvezetője Kérdés

Alapítvány kuratóriumi elnöke megbízási jogviszonyban Kérdés

Biztosítási jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy katás egyéni vállalkozó, másik cégnél megbízási szerződéssel van bejelentve.A havi megbízási díj 1 200 000 Ft. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben megfelel-e a 36 órát meghaladó munkaviszony feltételeinek, és elég a 25 ezer Ft-os katát megfizetni, vagy főállásúnak számít és havi 50 ezer Ft-ot kell fizetnie?Válaszukat előre is köszönöm.

Megbízás Szlovákiában dolgozó nyugdíjassal Kérdés

Üdvözlöm! Segítségét szeretném kérni egy megbízási díj adóztatásának elbírálásában. Mi budapesti székhelyű cég vagyunk. A leendő megbízottunk öregségi nyugdíjban részesülő magyar állampolgár, csak magyar lakcímmel, aki 2018 augusztusa óta átjár tanítani Szlovákiába (munkaviszony kertében), az itt kapott jövedelme után Szlovákiában adózik. A tőlünk kapott megbízási díja (ami alapján nem lenne biztosított) hol adóztatható? Válaszát köszönöm.

Megbízási szerződés, plusz külföldi kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk egy külföldi kiállításra köt megbízási szerződést valakivel. Megbízási díjat nem akar neki adni a megbízó, kizárólag napidíjat, a külföldi kiküldetés idejére. Kérdésem, hogy ezt megteheti-e? Ha igen, akkor kell-e a T1041-en jelenteni? Köszönjük!

Kata mellett ekho Kérdés

Tisztelt Lepsényi Mária! Köszönjük szépen válaszát. Egy pici pontosítást szeretnénk kérni. A főállású katás egyéni vállalkozó operatőri tevékenységről adta ki 2019-ben a katás számláját. Ezt nem akarják tőle idén befogadni, ezért a kifizető úgy döntött, hogy megbízási szerződésre, ekhós adózással mint magánszemélynek fogják kifizetni a díjat. A magánszemély továbbra is katás főállású egyéni vállalkozó, más cégeknek is számláz, továbbra is operatőri tevékenységet. Azt írta válaszában, hogy " megbízásra tekintettel kifizetésre kerülő összeg arra a részére választhatja az ekho szerinti adózást, amely meghaladja a minimálbér összegét". Ezt most hogyan kell érteni? A kifizető mondjuk ki akar neki megbízási díjként ekhós adózással fizetni bruttó 350 000 Ft-ot. Akkor ennek az összegnek csak a minimálbér feletti részére választhatja az ekhót? És a minimálbér összegét hogyan adózza? A kifizető azt a normál "munkabér" adóival számfejti? Köszönöm szépen a pontosítást!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kölcsönök beszámítása

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Kkv-minősítés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs