33 találat a(z) méltányosság cimkére

Nyugdíj, árvasági ellátás, emelés méltányosságból: ezek a feltételek Cikk

Megállapítható nyugdíj, illetve árvasági ellátás azok számára is, akik nem teljesítik az ellátások folyósításához szükséges általános előírásokat. Ugyanakkor a méltányossági megállapítás és emelés szintén feltételekhez kötött.

Táppénz, gyed, csed méltányosságból: ki kérheti? Cikk

Ha a biztosított nem rendelkezik az ellátáshoz szükséges biztosítási idővel, akkor egyebek között a csecsemőgondozási díjra vonatkozó igényét elutasítják. Sokan azonban nem tudják, hogy ez esetben is van lehetőség arra, hogy ellátáshoz jussanak, azaz méltányosságból ellátást igényeljenek. Az egészségbiztosítás ellátások közül méltányosságból táppénz, csecsemőgondozási díj (csed), gyermekgondozási díj (gyed) és egyszeri segély nyújtható. Ezeket az ellátásokat és azok igénylését az alábbiakban külön-külön részletezzük.

Járuléktartozás elévülése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi probléma megoldásában kérném a véleményét. Egyéni vállalkozóról van szó, aki 2009. november óta heti 36 órás munkaviszony mellett vállalkozott. Ez azért fontos, mert azóta járulékfizetési kötelezettsége nem volt. A vállalkozást évekig szüneteltette, majd 2014-ben megszüntette. Viszont komoly tartozása volt, 2007. 12. 31-én 1 millió 700 ezer forint, ami 2008. végére már 2 milió 62 ezer forint lett. Ekkor kapott pótlékmentes részletfizetési kedvezményt. Egészen 2011. 04. hóig fizette is a részleteket, azóta nem. A mostani állapot szerint 1 millió 234 ezer forint a tartozása, melyből a késedelmi pótlék 568 ezer forint. Mit javasol, van esély az elévülésre? Ha nincs, mit kérhetek, méltányosság, újabb részletfizetés? Köszönöm szépen a segítségét!

Tb-ellátásra vonatkozó méltányossági kérelem Kérdés

Tisztelt Szakértő ! 32 éves hölgy augusztus 1-jén szült. Munkaviszonya az utolsó két éven belül nem érte el a 365 napot. Viszont 2016.02.01-től alkalmazásban állt, és jelenleg is fennáll a munkaviszonya (határozatlan idejű). A férj munkanélküli, a család egy főre jutó jövedelme alacsony, mivel a hölgy minimumbéren volt foglalkoztatva és a szülés előtt veszélyeztetett terhesség miatt még táppénzen állományban is volt. Kérdésem, hogy méltányossági kérelemmel igényelhető-e a csecsemőgondozási díj segély helyett? (365 nap hiánya!) Kellő indok-e, hogy a család nem rendelkezik a csecsemő egészséges ellátásához a szükséges jövedelemmel? A választ előre is nagyon köszönöm.

Méltányosság számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem alkatrészt vásárolt egy mezőgazdasági géphez, melyről átutalásos számlát kapott. Majd kapott egy másik számlát "méltányosság" megnevezéssel, és ugyanazokkal az adatokkal, csak mínuszos előjelekkel. Így nem követelnek rajtunk semmit. Mit csinálok a mínuszos számla áfájával? Az eredeti teljesítésre könyvelem vagy a számla keltére? Hogyan kontírozzam a fenti eseményt? Köszönöm!

Ezt az 5 dolgot tudnia kell, ha felmond, ha felmondanak Cikk

Felmondás írásban vagy szóban. Indoklás vagy nem. Amikor nem kell indokolni és mégis. Amikor indokláshoz kötve van. Szempont-e a méltányosság? Ez az öt legfontosabb téma felmondáskor.

Méltányossági nyugdíj és nyugdíjemelés: vannak kizáró okok Cikk

Csak meghatározott ellátások állapíthatók meg és növelhetők méltányosságból az állami nyugdíjrendszerben. Ismertetjük a feltételeket és a kizáró okokat.

Táppénz, csed, gyed és társai: itt intézheti ügyes-bajos dolgait Cikk

Hová forduljon az ember, ha a szokásos egészségbiztosítási ellátást igényli, melyik hivatalba menjen, ha méltányossági ellátást szeretne? Összefoglaltuk a kormányhivatalok és az OEP feladatait.

Táppénz, csed, gyed: így változtak-változnak a szabályok Cikk

Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaira – azaz a táppénzre, a csecsemőgondozási díjra, valamint a gyermekgondozási díjra – vonatkozó szabályokat az idén többször is módosították. Az alábbiakban időrendi sorrendbe szedve összefoglaljuk a főbb változásokat, beleértve a 2016. január 1-jén életbe lépőket is.

Csed, gyed, táppénz: módosult a kormányrendelet Cikk

Több ponton változtak július 22-étől az egészségbiztosítási törvény végrehajtására vonatkozó 217/1997 számú kormányrendelet szabályai. A módosítások egy része az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaira, azaz a táppénzre, a csecsemőgondozási díjra és gyermekgondozási díjra vonatkozik, az alábbiakban ezeket részletezzük.

Adótartozás, bírság, pótlék: így engedhet a NAV. Új útmutató Cikk

Meghatározott feltételek mellett az adózó adójának mérsékléséről és fizetési könnyítéséről dönthet a NAV. Az enyhítési lehetőségekről, kötelezettségekről és a követendő eljárásról a minap új útmutatót adott ki az adóhatóság.

Táppénz, csed, gyed méltányosságból Cikk

Meghatározott esetekben méltányosságból is megállapítható táppénz, csecsemőgondozási díj, illetve gyed. Kinek, mennyit, milyen időtartamra? Összefoglaltuk.

Nyugdíj, időskori ellátás: ezt teheti, ha kevés a szolgálati ideje Cikk

Milyen ellátásban reménykedhet idős korára az ember, ha alig van szolgálati ideje? Olvasónk kérdésére Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Nyugdíjasok figyelem! Csalók csengetnek ócska szöveggel Cikk

Idős emberekhez csengetnek be csalók, azzal, hogy a nyugdíjfolyósítótól jöttek.

Nyugdíj és -emelés méltányosságból Cikk

Tavaly összesen több mint 120 ezren kértek méltányosságból nyugdíjat, nyugdíjemelést, nyújtottak be árvaellátás meghosszabbításra, illetve nyugdíjasként segélyre kérelmet. Az elbírált ügyek teljesítési aránya 23,6 és 54,8 százalék között volt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelőként termőföld értékesítése

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Áfaarányosítás őstermelő esetében

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Üzletrészeladás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close