151 találat a(z) korrupció cimkére

Magyarországon is megnőhet a vállalati visszaélések száma a globális gazdasági lassulás miatt Cikk

Egyre több hazai cég lép fel tudatosan a szervezeten belüli korrupció ellen. A világgazdaság lassulása azonban olyan pénzügyi nyomást helyez a vezetőkre és munkatársakra is, ami miatt az etikus működés melletti törekvések ellenére is könnyebben követnek el szabálysértést – mutat rá az EY 53 országban, köztük Magyarországon összesen 5464 munkavállaló és igazgatósági tag bevonásával készült nemzetközi kutatása.

Korrupcióval gyanúsítanak egy ukrán minisztert Cikk

Az ukrán parlament csütörtökön támogatta azt a határozatot, amelynek értelmében menesztik Mikola Szolszkij mezőgazdasági és élelmezésügyi minisztert, akit állami földek illegális megszerzésével vádolnak. Erről Jaroszlav Zseleznyak ellenzéki parlamenti képviselő számolt be.

Fiktív szerződésekkel, korrupcióval gyanúsítanak négy embert Cikk

Korrupciós bűncselekmények miatt négy embert őrizetbe vettek szerdán – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel.

Vádemelés korrupció útján szerzett pályázati támogatások ügyében Cikk

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) „a korrupció útján” szerzett pályázati támogatások ügyében; az igényelt támogatások összértéke meghaladja a 25 milliárd forintot; az ügyben 100 ezer oldalt meghaladó nyomozati irat és mintegy 400 oldalas vádirat keletkezett – közölte az MTI.

Kecskére káposztát: nem akárkit gyanúsítanak korrupcióval Cikk

Korrupcióval gyanúsítják az indonéziai korrupcióellenes ügynökség vezetőjét – közölte csütörtökön a helyi rendőrség.

Közbeszerzési korrupciós kockázatok, kartellmegállapodások: iránymutatás a GVH-tól és a Közbeszerzési Hatóságtól Cikk

A közbeszerzésekben a verseny szintjének növelését célzó intézkedésekről (2023–2026) szóló cselekvési tervet szabályozó 1118/2023. kormányhatározat értelmében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke, valamint a Közbeszerzési Hatóság elnöke 2023. december 31-éig gondoskodik a közbeszerzési verseny tisztaságát érintő korrupciós kockázatokkal és kartellmegállapodásokkal kapcsolatos szakmai iránymutatás elkészítéséről és közzétételéről – írja honlapján a GVH.

Fegyelmi eljárást kezdeményezett a képviselő-testület a Ruszwurm cukrászda ügyében Cikk

Fegyelemi eljárást indított az I. kerületi képviselő-testület a városrész polgármestere, V. Naszályi Mártával szemben, továbbá egy vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezte a Ruszwurm cukrászda ügyében – jelentette be Varga Dániel (független) és Gulyás Gergely Kristóf (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő pénteken sajtótájékoztatón.

Korrupció miatt vádat emeltek a NAV egyik volt felsővezetője és több társa ellen Cikk

Bűnszövetségben, üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által a hivatali helyzetével visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség a Debreceni Törvényszéken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik volt felsővezetője és több társa ellen – közölte a főügyészség szerdán az MTI-vel.

Korrupció gyanújával letartóztattak egy volt külügyminisztert Japánban Cikk

Japánban csütörtökön letartóztatták a szigetország egykori külügyminiszter-helyettesét, Akimoto Maszatosit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 61 millió jen (csaknem 150 millió forint) kenőpénzt fogadott el egy szélenergia-ipari vállalattól.

Forródrót a jogsértések, korrupció bejelentésére Cikk

Egyszerűbb és biztonságosabb lesz jelenteni a korrupciót a cégeknél az európai uniós direktíván alapuló új jogszabály alapján – hívta fel a figyelmet az EY nemzetközi tanácsadó cég az MTI-hez eljuttatott közleményében

Korrupció gyanújával határrendészeket tartóztattak le Cikk

Tizenhat határrendész letartóztatását, továbbá egy határrendész és egy civil személy bűnügyi felügyeletének elrendelését kezdeményezte a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azokkal a gyanúsítottakkal szemben, akiket minősített vesztegetés gyanújával vettek őrizetbe az ártándi határátkelőnél kedd este végrehajtott nagyszabású bűnügyi akciót követően – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) csütörtökön az MTI-vel.

Az Ericsson 206 millió dolláros büntetést fizet korrupciós ügyei miatt Cikk

A távközlési berendezéseket gyártó svéd Ericsson elismerte bűnösségét egy korrupciós ügyben, és 206 millió dolláros (72 milliárd forint) büntetést fizet a megállapodás keretében – közölte az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma pénteken, tette közzé az MTI.

Letartóztatták egy volt olasz EU-képviselő adótanácsadóját Cikk

Korrupciós vádakkal letartóztatták Olaszországban az Európai Parlament egyik volt képviselőjének az adótanácsadóját szerdán.

Vizsgálati fogságban az EP korrupcióval gyanúsított alelnöke Cikk

Belgiumban vizsgálati fogságba helyezték Eva Kaili görög szocialista európai parlamenti képviselőt és további három gyanúsítottat, akiket a minap vettek őrizetbe a hatóságok egy Katarral kapcsolatos korrupciós ügyben folytatott nyomozás során – közölték vasárnap belga ügyészségi források.

EU-s pénzek felhasználása: Integritás Hatóság alakul Cikk

Autonóm államigazgatási szervként létrejön az Integritás Hatóság az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos csalás, összeférhetetlenség, korrupció vagy más jogsértés kivizsgálása érdekében – döntött mai ülésén az Országgyűlés 150 igen szavazattal, 12 ellenvoks és 19 tartózkodás mellett.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nyugdíj várható összege

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Áfakód

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink