132 találat a(z) korhatár előtti ellátás cimkére

1952-ben született férfi korhatár előtti ellátása 2012-ben Kérdés

1952. 08. 20-án születtem, 2011. december 31-ig 43 év szolgálati idővel rendelkeztem, 1990-től jelenleg is egyéni vállalkozó vagyok.Van-e lehetőségem 2012 évben korhatár előtt ellátást igényelni?

Korhatár előtti ellátás és a biztosítással járó jogviszony megszüntetése Cikk

Napjainkban is gyakran vitatott téma a nyugdíjba vonulók részéről, hogy miért kell a nyugdíj igénybevételéhez megszüntetni a jogviszonyt, akárcsak egy napra is. A jogi szabályozás ugyanis lehetővé teszi akár a követő naptól a jogviszony továbbfolytatását, természetesen új szerződés keretében.

Korkedvezmény-biztosítási járulék: mikor jár mentesség? Szakértői Kommentár

Noha a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényből ez évtől törölték a korkedvezményre vonatkozó előírásokat. Ennek ellenére jelentősége van annak, ha valaki korkedvezményre jogot adó munkakörben dolgozik?

Korhatár előtti ellátások átalakítása: kit hogyan érint? Szakértői Kommentár

Cikksorozatunkban összefoglaljuk, kit hogyan érint a korhatár előtti ellátások átalakítása, számba véve az egyes évjáratok lehetőségeit, munkavégzés korlátait, fizetési kötelezettségeit. Elsőként a szabályozással foglalkozunk.

Ameddig korlátozás nélkül felvehetik a nyugdíjat a korhatár előttiek Szakértői Kommentár

Amíg a nyugdíjas adott évi nyugdíjjárulék alapot képező keresete nem éri el az úgynevezett éves keretösszeget (a tárgyév első napján érvényes kötelező legkisebb munkabér - a minimálbér - összegének tizennyolcszorosát, amely 2012-ben 93 ezer forint x 18 =1millió 674 ezer forint) a keresete mellett a nyugdíjat is korlátozás nélkül felveheti. Mikori jövedelmet kell figyelembe venni a korlátozás szempontjából? Hogyan lehet szüneteltetni az ellátást?

Jogszabálymódosítások és NAV-visszafizetések az Adózóna cikke alapján Cikk

Mégsem kell 6390 forintot fizetniük a korhatár előtti nyugdíjasoknak. A Nemztetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal is egyetért abban az Adózóna szakértőjével, hogy félreérthető a jogszabály. Magyarán jogértelmezési problémáról van szó, amit, az Adózónának tett ígérete szerint, a minisztérium hamarosan orvosol. Az adóhatóság pedig visszafizeti azokat a járulékokat, amelyeket idáig befizettek az adózók a fenti jogcímen.

Kereseti korlátok 2012-ben Cikk

A korhatár előtti nyugdíjak megszüntetése (2011. évi CLVII. törvény), illetve a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak átalakítása (2011. évi CXCI. törvény) felülírta az említett körbe tartozó személyek számára járó ellátások melletti munkavégzés eddig megszokott korlátait. A következőkben a 2012-ben figyelembe veendő kereseti összeghatárokat tekintjük át.

Legfőbb különbségek korhatár előtti ellátás és az öregségi nyugdíj között Cikk

Az alábbiakban leírtak kizárólag a civilek ellátásaira vonatkoznak, a fegyveres ellátásokra nem, mivel ők nem „korhatár előtti ellátást”, hanem szolgálati járandóságot kaphatnak. Korhatár alatti ellátás folyósítására két módon kerülhet sor: a korhatár előtti nyugdíj január 1-jei átalakításával és új megállapítással.

Mi jár az 1952-ben született férfiaknak? Szakértői Kommentár

Az 1952-ben született férfiakat érintő korhatár előtti ellátással kapcsolatos tudnivalókat összegezzük.

Korhatár előtti ellátás: milyen feltételekkel lehet majd dolgozni? Szakértői Kommentár

Sokakban felmerül a kérdés, hogy a jövőben - korhatár előtti ellátásban részesülők esetében - miként lehet majd keresőtevélenységet folytatni.

Akik 2012-ben is szerezhetnek korhatár előtti ellátást Szakértői Kommentár

A szervzett jogok védelméről és a korkedvezmény további lehetőségeiről is rendelkezett a jogalkaotó a nemrég kihirdetett törvényben.

Hogyan emelhetik a nyugdíjat jövőre? Cikk

Előző cikkünkben már ismertettük, hogy a korhatár előtti ellátás melletti munkavégzés szabályai megegyeznek a korhatár...

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Közhasznú alapítványnak tartós adomány

Pölöskei Pálné

adószakértő

Beszámoló – kapcsolt vállalkozás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close