160 találat a(z) kiküldetési rendelvény cimkére

Részben hibrid autó II. Kérdés

Hivatkozva a https://adozona.hu/kerdesek/2019_9_2_reszben_hibrid_auto_ejm kérdés-válaszra, azt szeretném kérdezni, hogy amennyiben a számla szerinti ár alapján kívánjuk elszámolni a kiküldetési rendelvényen az üzemanyagot, hogyan kell az árat megállapítani? Melyik számlán szereplő árat kell figyelemve venni? Csatolni kell a számlát a kiküldetési rendelvényhez? A korábbi kérdésemre adott válasz gyakorlati megvalósítására lennék kíváncsi.

Munkába járás, kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkába járás, kiküldetés meghatározásában kérnék segítséget. Építőiparban tevékenykedő cég alkalmazottja saját személygépkocsival jár naponta dolgozni. Munkaszerződésében a munkavégzés helye változó, az irányítást, utasítást a cég székhelyéről látják el, telephellyel nem rendelkezik. Munkába járásnak vagy belföldi kiküldetésnek minősül a dolgozó munkába járása, hiszen igaz, nem napi szinten, de változó munkahelyeket keres fel a munkáknak megfelelően. A munkavégzés nem a munkaszerződéstől eltérő, mert ott változó munkavégzési hely szerepel. Ha kiküldetés, akkor minden egyes esetben kiküldetési rendelvényt szükséges kiállítani?

Kiküldetési rendelvény folytatás Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2019_7_5_Kikuldetesi_rendelveny_uux Tisztelt Szakértő! A korábbi kérdésemnél lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen. Arra szeretnék választ kapni, hogy kell-e a kiküldetési rendelvényen egy másik aláírás, aki elrendeli az utazást, vagy a tag vagy ügyvezető saját maga is elrendelheti magának az utazást? Alá kell-e írnia az utakat, vagy elég a törvényben előírt adatok megléte? Köszönettel.

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a magánszemély saját tulajdonú gépkocsiját használja hivatali célra, akkor ez a magánszemély jogviszonyától függetlenül kifizethető kiküldetési rendelvényen? A kiküldetési rendelvényt valakinek igazolnia kell, mindenféleképpen kell olyan személy, aki az adott magánszemélyt kiküldi, elrendeli az utazást? Ha a gazdasági társaságnak csak az egyik tagja dolgozik – tagi vagy munkaviszonyban –, akkor ebben az esetben nem lehetséges a kiküldetés, vagy a másik tag, aki nem dolgozik, az elrendelheti az utazást? Ha egyszemélyes társaságról van szó, akkor saját magát is kiküldheti? Segítségüket előre is köszönöm. Üdvözlettel.

Szigorú számadású nyomtatvány Kérdés

Kérdezném, hogy a kiküldetési rendelvényt (25*2 lapos) szigorú számadású nyomtatványként kell-e kezelni? Egy példány a dolgozóé és egy példány a könyvelésé. A tömbben nem marad példány. Mennyi ideig kell megőrizni? Köszönettel:. Ács Zoltánné

Gyűjtő menetjegy elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tulajdonában tárgyi eszközök között található két darab személyautó, állományi létszáma 4 fő, ebből csak háromnak van jogosítványa. Mivel nem minden esetben utaznak autóval, néha a jogosítvánnyal nem rendelkező személyt is el kell küldeni hivatalos ügyben. Elszámolható-e a helyi menetjegy, ha azt bizonyos időközönként 10 darabos gyűjtőjegy formában vásárolják meg? Abban az esetben, ha elszámolható, az áfatartalmát levonásba lehet-e helyezni, illetve felhasználása esetén szükséges-e kiküldetési rendelvényt írni a felhasznált menetjegyhez? Válaszát előre is köszönöm.

Személyautó-költség elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó vagyok. A vállalkozásom székhelye és a telephelye, ahol a tevékenységemet végzem 50 kilométerre van egymástól, ahova személyautóval járok. A munkába járáshoz használt autó nem a saját tulajdonom, hanem egyik családtagomé, szívességi használóként használom. A következő kérdéseim lennének: a) Ebben az esetben elszámolhatóm az autóra az üzemanyag- és amortizációs költséget? b) Ha bérelném az autót, akkor elszámolhatom az üzemanyag, amortizációs és javítási költséget? c) Ha én lennék az autó üzembentartója (nem tulajdonos), akkor miben lenne más költségelszámolási lehetőségem vagy csak tulajdonosként tudok költséget elszámolni? d) Ha a havi 500 kilométernél több lenne a költségelszámolásom, akkor ha jól tudom cégautóadót kellene fizetni. A fenti esetekben kinek? e) Kiküldetési rendelvényt magam után is vezetnem kell? Előre is köszönöm válaszukat!

Saját gépkocsi útiköltség-térítése alkalmi munkásnak Cikk

Milyen módon téríthető meg az utazási költség az alkalmi munkavállalónak? – kérdezte az Adózóna olvasója. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Kiküldetési rendelvény és útnyilvántartás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amatőr sportegyesületben sportolók edzésekre, mérkőzésre, versenyre járnak. Ilyen utazáskor hogyan adható nekik adó- és járulékmentesen költségtérítés saját gápjármű használatakor? Az üzemanyagszámla az egyesület nevére szól és alá van támasztva dokumentumokkal, hogy a saját gépjárművét használta. Civil szervezeteknél megbízási jogviszonyos tagok, tisztviselők feladat ellátásához saját gépjárművet használnak. Ök kiküldetési rendelvénnyel vagy útnyilvántartás alapján kaphatnak-e járulékmentesen és adómentesen költségtérítést? Válaszát előre is köszönöm.

Pizzafutárok gépkocsitérítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. pizzakiszállítással foglalkozik. Futárok vannak bejelentve munkaviszonyban. A kérdésem, hogy a gépkocsihasználatot hogyan tudnák egyszerűen elszámoltnak tekinteni? Kell-e kiküldetési rendelvényt írni? Kell-e ehhez a gépkocsitankolás számlája? Lehet-e átalányként megállapítani egy összeget, és ha igen, akkor annak mi lehet a számítási alapja? Mint gépkocsi-költségtérítésnek adó- és járulékmentesnek kellene lennie. Hogyan lehetne ezt egyszerűbben, kevesebb adminisztrációval megoldani? Vonatkozhat-e rájuk a fuvarozókra alkalmazható a 3000 forintos napidíj? Várom válaszukat.

Vasúti menetjegy elszámolhatósága, áfalevonás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalatunk alkalmazottja új termék telepítése előtti betanulás céjából utazott belföldön vasúton. A MÁV menetjegy- és pótjegyáráról a vállalat nevére kiállított számlát hozott. Kérdésem lenne, hogy a számla áfatartalma levonásba helyezhető-e ilyen esetben, elegendő-e a számla könyvelése, vagy szükséges kiküldetési rendelvény kiállítása is? Köszönöm a válaszát előre is.

Kiküldetési rendelvényen útiköltség elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sportegyesület az EFOP-1.8.6-17 kódszámú pályázaton elnyert összeg felhasználására kiadott felhívásban egységönköltséget határozott meg, amely szerint a hivatali- vagy saját gépjárművel megtett utazás esetén az 1 km-re eső egységköltség: 30,15 Ft. A pályázatban érintett személyek a kiküldetési rendelvényen az útiköltség elszámolását a 30,15 Ft egységköltség alkalmazásával számolják el. Az egységköltség alkalmazása eltér az szja-törvény idevonatkozó szabályától. „A kiküldetési rendelvény alapján hivatali, üzleti utazás költségtérítése címén a teljesített kilométer-távolság (futásteljesítmény) figyelembevételével az utazásra kapott összeget, feltéve, hogy a térített összeg nem haladja meg a jogszabályban meghatározott, igazolás nélkül elszámolható mértéket;” A kiküldetési rendelvénnyel elszámolt az szja-törvény 7. § (1 ) bekezdés r.) pontjában foglaltak alapján utazásra kapott összeget a jövedelem számításnál nem kell figyelembe venni. Kérdésem, hogy az egységköltség alkalmazásával a kiküldetési rendelvényen elszámolt összegre is vonatkozik 7. § (1) bek. r) pontja? Válaszát köszönöm: Bereczky Judit

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk a tulajdonában lévő N1G járműkategóriába tartozó gépkocsijával kiállításra szállította tenyészállatát. A kiállításszervező megtérítené a szállítási költségét. Ebben az esetben írható kiküldetési rendelvény, vagy milyen feltételekkel, költségigazolással tudjuk megtéríttetni a szállítási költséget? (Együttes tömeg: 3270 kilogramm, saját tömeg: 2241 G: terepjáró tehergépkocsi 3,5 tonna össztömegig, ülések száma vezetővel: 5 hengerűrtartalma: 3198 cm3.) Köszönöm válaszát.

Kiküldetési rendelvény 9-15 Ft Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az Szja tv. 3. sz. mell. II. 6. alapján a kiküldetési rendelvényre 15 Ft/km általános személygépkocsi-normaköltség alapulvételével kifizetett összeg igazolás nélkül elszámolható. Kérdésem, hogy kötelező-e a 15 Ft/km-t megadni, vagy választhat a kifizető, hogy csak 9Ft/km-t fizet ki? Hol van az leírva, melyik rendeletben, hogy kötelező megadni a kiküldetési rendelvénynél a 15 Ft-ot? Köszönöm!

Autópálya-matrica Kérdés

A cégnek – amelynek könyvelek – nincs gépjárműve Heti rendszerességgel van kiküldetése, amit kiküldetési rendelvénnyel számolunk el. Vett egy éves autópálya-matricát a cég nevére. El tudom-e számolni, és ha igen, kell-e valamilyen adót fizetni a saját használat miatt?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás

Széles Imre

tb-szakértő

Folyamatos munkarend (megszakítás nélküli)

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1