315 találat a(z) kft. ügyvezetője cimkére

Ügyvezető joviszonya Kérdés

Másik cég ügyvezetése, mint munkaköri feladat Kérdés

Ügyvezető tag munkaviszonyban Kérdés

Kivás kft. ügyvezetője Kérdés

Társas vállalkozó járulékfizetése július 1-jétől Kérdés

Ügyvezető 2 órában Kérdés

Ügyvezető társas vállalkozásban, bértámogatás-igénylés és megszűnt 36 órás munkaviszony Kérdés

Tisztelt Tanácsadó! Egy kft. tagja ügyvezetői tevékenységet is végez, de nem munkaviszonyban, hanem mint társas vállalkozó, és ebben a kft.-ben van eladói munkakörben 8 órás, heti 40 órás munkaviszonyos szerződése. A járvány miatt – mivel nincs bevétele a cégnek – a napi 8 órás munkaidőt le kellett csökkenteni napi 3 órásra. A kft.-ben dolgozó összes dolgozóval is ez történt, mivel a cég anyagi helyzete így is két hónapra ad fedezetet a kötelezettségek teljesítésére. A 70%-os bértámogatást is igényelte a cég. A gondom az ügyvezetői (társas vállalkozói) tevékenységgel van, mivel nincs meg a 36 órás munkaviszony. Amennyiben megkapják a dolgozók a bértámogatást, és az ügyvezetőnek nincs meg a 36 órás munkaviszonya, milyen járulékfizetési kötelezettség keletkezik? Mivel nem adóelkerülés a cél, hanem az életben maradás, mit kell tenni, hogy a társas vállalkozó után ne kelljen megfizetni a minimálbér után a kötelező járulékokat, vagy ebben a helyzetben egyáltalán kell fizetni járulékokat? Az ügyvezetőnek van egy másik bt.-je ahol beltag, és mivel nincs 36 órás munkaviszonya, akkor ott meg kell fizetnie a minimálbér után a járulékokat? (Az sem működik, mivel nincs bevétele.) Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.

Ügyvezető Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. ügyvezetője tag is a kft.-ben, öregségi nyugdíjas lett. Ha továbbra is marad ügyvezető, de nem kap érte juttatást, akkor kell-e fizetni utána bármiféle járulékot? Segítségét köszönöm: Ildi

Fizetés nélküli szabadság – ügyvezetés Kérdés

A kft. tulajdonosa alkalmazottként dolgozik a kft.-ben, 8 órás munkaviszonyban, a kft. ügyvezetését nulla forint megbízási díjért látja el. 2020.03.01-tól nincs munka, ezért fizetés nélküli szabadságon van. Az ügyvezetés miatt kell-e adót és járulékot fizetnie? Illetve, ha már nem ő lesz az ügyvezető, és a munkaviszonya megszűnik, a munkanélküli ellátást befolyásolja a fizetés nélküli szabadság? Köszönöm

Kft. ügyvezető tulajdonosa bevételszerző tevékenység nélkül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., amely megszüntette a tevékenységét, egyetlen bevétele a korábban a tevékenységéhez használt ingatlan bérbeadásából származó bevétel. A kft. tagja és egyben ügyvezetője ezidáig Ausztriában dolgozott, ott volt biztosított. Most azonban elvesztette a munkáját, megszűnt a biztosítása. Az lenne a kérdésünk, hogy heti egyórás munkaviszonyban foglalkoztatható-e, vagy esetleg van-e lehetőség arra, hogy ne legyen bejelentve egyáltalán a kft.-be, mivel nem tevékenykedik a kft.? Az ügyvezető szeretne bejelentkezni a magyar álláskeresési járadékra, hogy legyen valamennyi bevétele, ezzel azonban – úgy gondoljuk – ütközne a heti egyórás jogviszony.

Nyugdíjas társas vállalkozó munkaviszonya II. Kérdés

Tisztelt dr. Radics Zsuzsanna! Köszönöm szépen válaszát a következő kérdésemre: https://adozona.hu/kerdesek/2020_3_4_Nyugdijas_tarsas_vallalkozo_munka_wfa. Válaszából az következik, hogy ügyvezetői tevékenységet nem lehet munkaviszonyban folytatni, mert ekkor a munkáltató és a munkavállaló ugyanaz a személy. Ezzel szemben kérdezném, hogy egy kft. tulajdonos-ügyvezetője esetén nem lehet-e úgy eljárni, hogy az érintett személy feletti munkáltatói jogokat a kft. legfőbb szerve, a taggyűlés gyakorolja? Ha lehet, akkor merül fel a múltkori egyik kérdésem: ebből a szempontból számít-e, hogy az érintett tulajdonos-ügyvezető többségi befolyással rendelkezik-e a kft.-ben (vagyis a tulajdonrésze nagyobb-e mint 50 százalék, és így a taggyűlésben döntő-e az ő szavazata)? Köszönettel.

Részmunkaidős ügyvezető Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy kft. egyik tagja csak ügyvezetői feladatot lát el a társaságban munkaviszonyban, akkor megteheti-e ezt akár havi 2 órás (ennyi a tényleges munka az ügyvezetési tevékenység során) részmunkaidőben? Vagy amiatt, hogy a kft. tagja is egyben, és nincs máshol biztosítási jogviszonya, minimum a minimálbér összegéig járulékfizetési kötelezettsége keletkezik? Semmilyen más tevékenységben nem vesz részt, csak az ügyvezetői feladatokat látja el. Máshol nincs semmilyen biztosítási jogviszonya, csak ez az ügyvezetés. Köszönettel.

Ügyvezető biztosítási jogviszonya Kérdés

Két tulajdonosból álló kft. egyik tagja az ügyvezetési feladatokat megbízási jogviszonyban látja el, nulla forintért. A társaság tevékenységét 8 órás munkaviszonyban látja el. Ha megszűnik a munkaviszonya, mert nincs munka, az ügyvezetés maradhat-e nullás megbízás? Illetve a megszűnt munkaviszonya alapján kaphat-e munkanélküli ellátást? Köszönöm szépen.

Ügyvezető jogviszonya és a társasági szerződés Kérdés

Tisztelt Szakértők! Az alábbi kérdésben kérném szíves segítségét. Egy két személyes kft. ügyvezetője megbízásos jogviszonyban van. Fizeti a minimumjárulékot, mert nincs más jogviszonya. A társasági szerződés szerint is megbízásban látja el a teendőit. Most szeretnénk munkaviszonyba átrakni. Kell-e ehhez társasági szerződést módosítani, vagy elég egy taggyűlési határozattal eldönteni? Köszönettel: Török Tamás

Milyen biztosítási jogviszony keletkezik a megalakulást követően? Kérdés

Egyszemélyes kft. alakult 2020. január 30-án, alapítói okiratban a vezető tisztségviselői feladatokat (ügyvezetői) munkaviszonyban látja el. Kérdés: az egyedüli tagot milyen biztosítási jogviszonyban kell bejelenteni? Saját magával az ügyvezetői feladatokra munkaviszonyt létesít, és ekkor az alkalmazás minősége 1101 munkaviszony, a FEOR szám 1210 gazdasági szervezet ügyvezető igazgató, heti 40 óra? A többi tevékenységet – például weboldal-készítés – is az egyetlen személy végzi, erre kell-e egy másik jogviszonyt is létesíteni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Közhasznúsági jelentés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Innovációs járulék, partnervállalkozás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egészségügyi szakdolgozók kiegészítő díjazása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close