475 találat a(z) kamat cimkére

Behajthatatlan követelés kilépő taggal szemben Kérdés

Magánszemély nem pénzintézettől származó kamatjövedelme Kérdés

Amerikából kiküldött magánszemély adózása Magyarországon 2024-ben Cikk

Az Amerikai Egyesült Államokból kiküldöttként Magyarországon dolgozó magánszemély szja-kötelezettségét foglaljuk össze, különös tekintettel arra, hogy 2024-től nincs kettős adózást kizáró egyezmény, mely a magyar rendelkezéseket felülírná. Vajon mi változott ez évtől? Mire kell figyelni a fogadó magyar társaságnak, vagy a magyar adótanácsadónak, könyvelőnek, amikor a magánszemély adókötelezettségét megállapítja?

Külföldön tartott befektetések – teendők a bevallás kitöltése előtt Cikk

Az adóbevallásról a formanyomtatvány és a hozzá készült kitöltési útmutató már elérhető az adóhatóság honlapján. Ugyan a bevallási tervezetről az értesítés még nem érkezett meg a tárhelyünkre és a bevallás beadásának határideje is távolinak tűnik, mégis érdemes elkezdeni a bizonylatok összegyűjtését és az adatok értelmezését, annak érdekében, hogy ne az utolsó pillanatban derüljön ki, hogy a bevallás kitöltése nem lehetséges.

Cég és magánszemély közötti kölcsön kamatának meghatározása Kérdés

Kamatlevonási korlát számítása II. Kérdés

Kamatlevonási korlát számítása I. Kérdés

Megint csökkentette az alapkamatot az MNB, de nem mert nagyot vágni Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 75 bázisponttal 10 százalékra mérsékelte az alapkamatot idei első kamatdöntő ülésén, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben csökkentette.

Olcsóbbak lesznek a vállalati hitelek Cikk

A kormány és a Bankszövetség közötti megállapodás alapján még olcsóbbak lesznek a hitelek, mivel az új vállalati hiteleknél a futamidő alatt 6 hónapig nulla százalékra csökken a BUBOR feletti kamatfelár, ettől a kamatszint azonnali és gyors csökkenését remélik – közölte ma a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK).

Láthatatlan kapocs – Heti PénzPiac – 2024. 4. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. heti pénzpiaci összefoglalója az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit tartalmazza, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

Forrásadó lengyelországi kamatbevétel után Kérdés

Olajozott gépezet – Heti PénzPiac – 2024. 2. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. heti pénzpiaci összefoglalója az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit tartalmazza, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

Ennyit nyer az, aki CSOK Pluszt igényel piaci lakáshitel helyett Cikk

Megjelentek a bankok 2024-es hirdetményei, így már tudhatjuk, milyen feltételekkel kínálják hiteleiket januártól. A Bankmonitor szakértőinek elemzése alapján a piaci lakáshitel-kamatok érdemben csökkentek az év elején, így kedvezmények nélkül 7 százalék, kedvezményekkel pedig akár 6 százalék alatti kamatokat is kaphatunk. A maximum 3 százalékos kamattal elérhető CSOK Plusz hiteleknél is találkozhatunk meglepetéssel, ugyanis két bank bement a 3 százalékos plafon alá. Megnéztük, ezek alapján mennyi a pénzügyi különbség a piaci és a támogatott hitelek között – derül ki a Bankmonitor.hu elemzéséből.

Amerikai-magyar kettős állampolgár magyar szja-kötelezettsége. Példákkal Cikk

Az Amerikai Egyesült Államokban élő magyar állampolgárok adózása 2024. január 1-jétől megváltozhat, mivel a jövedelemadók területén a kettős adóztatás elkerüléséről és az adóztatás kijátszásának megakadályozásáról szóló egyezmény (49/1979. MT rendelet) ettől az időponttól már nem írja felül a magyar szabályokat. Szerencsére nem minden magyar állampolgár adókötelezettsége fog megváltozni, azonban átgondolást igényel, kit és milyen mértékben érint a változás. Az alábbiakban az amerikai-magyar kettős állampolgárt érintő adókötelezettségről lesz szó.

Mikrogazdálkodói könyvelés Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vállalkozás és garancia

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Tényleges tulajdonos

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Egyszerűsített foglalkoztatás, munkaidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31