15 találat a(z) külföldi partner cimkére

Szlovák cég részére nyújtott szolgáltatás áfa megítélése Kérdés

Kínai partner részére termékértékesítés Kérdés

Külföldi, nem áfaalanytól igénybevett szolgáltatás számlája és áfája Kérdés

Külföldi partner nem számlaképes Kérdés

Önszámlázás – adatszolgáltatás Kérdés

Külföldi partner belföldre történő értékesítésének áfája Kérdés

Adószámváltozás miatti számlahelyesbítés Kérdés

Katás, alanyi mentes egyéni vállalkozás számlázása külföldre Kérdés

Megrendelő adószáma Kérdés

Költségek továbbszámlázása külföldi partnernek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem egy francia cégnek nyújt szoftverfejlesztési szolgáltatást. Ezt eddig fordított áfásan számlázta. Most megbízták egy nagyobb volumenű feladattal, amihez alvállalkozókat kell igénybe vennie, irodát kell bérelnie, valamint gyakran kell kiutaznia Franciaországba. A partner megtérítené az összes költséget, de azt kérik, hogy a számlán részletesen tüntesse fel ügyfelem a felmerült költségeket (irodabérleti díj, szállodaköltség, repülőjegy stb.) Áfa szempontjából hogyan kell ezt helyesen számlázni? Köszönöm szépen!

Külföldi partnernek ajándék óra Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni, hogy ha egy külföldi partner Magyarországra utazik – szimpla látogatás céljából –, és ajándékba kap a cégünktől egy karórát, akkor azután kinek és hogyan kell adóznia? Az óra értéke meghaladja a minimálbér 25%-át. Köszönöm a válaszát!

Hazai konferencia megrendezéséhez külföldi partner bevonása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közhasznú szervezetünk együttműködési megállapodást kötött egy külföldi közhasznú szervezettel egy hazai konferencia megrendezése céljából. A felek közösen rendezik meg a konferenciát, közösen biztosítva forrást a különböző költségekre (helyszín bérlete, étkeztetés és ellátás, előadók, műsor, rendezvényszervezés stb.). A konferencia közcélú, mindkét közhasznú szervezet alapszabályában foglaltakkal összhangban van. A rendezvényre belépőknek várhatóan a költségek fedezése érdekében regisztrációs díjat kell fizetnie, ugyanakkor nem nyereségorientált tevékenységről van szó. A megvalósítás során túl bonyolult lenne, ha minden esetben a külföldi partner és szervezetünk is szerződést kötne a lebonyolításhoz szükséges szállítókkal, ezért szeretnénk, ha a külföldi partner – természetesen az összeg indokoltságának előzetes felülvizsgálatát követően – egyösszegben bocsátaná rendelkezésünkre a forrásokat. Kérdésünk, hogy szabályos-e, illetve nem jár-e addicionális adóteherrel (például áfa), amennyiben a külföldi szervezet a forrásokat támogatási szerződés/adomány formájában bocsátja szervezetünk rendelkezésére.

Behajtási költségátalány külföldi partnerrel szemben? Cikk

Belföldi és külföldi partner közötti fizetési késedelem esetén – vagyis akkor, ha egy belföldi, számviteli törvény hatálya alá tartozó adóalany késedelmesen fizet egy külföldi partnerének – is alkalmazni kell a behajtási költségátalányra vonatkozó rendelkezéseket? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Behajtási költségátalány külföldi partnerrel szemben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Állásfoglalását szeretném kérni belföldi és külföldi partner közötti fizetési késedelem behajtási költségátalányával kapcsolatosan. Ez esetben is szükséges alkalmazni a Ptk. rendelkezéseit, vagyis ha egy belföldi, számviteli törvény hatálya alá tartozó adóalany késedelmesen fizet egy külföldi partnerének? Köszönettel.

Készpénzes fizetés Kérdés

Külföldi partner készpénzben fizet be a pénztárba. Úgy tudom, hogy ezt megteheti, és nincs utána szankció, erre az ügyletre nem vonatkozik a 1,5 millió forintos értékhatár. Így van ez?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Új pedagógusbér, esélyteremtési illetmény

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végkielégítés, gyod, tartósan beteg, gyes

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1