419 találat a(z) külföld cimkére

A nap kérdése: külföldön élő magyar család melyik országban jogosult családtámogatási ellátásra? Cikk

Melyik tagállam lesz az illetékes a családtámogatási ellátások (családi pótlék) folyósítására abban az esetben, ha az anya Magyarországon biztosított, az apa Svájcban biztosított, de az egész család Ausztriában él életvitelszerűen? Olvasói kérdésre Czeglédi Bernadett munkajogi és társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Külföldi illetékességű előadóművészek, vendégoktatók – kikre terjed ki a társadalombiztosítás? Cikk

Cikkünkben a külföldi illetékességű előadóművészek, vendégoktatók társadalombiztosítási jogállására vonatkozó jogszabályi előírásokat ismertetjük, kitérünk többek között a biztosításból kizártak körére is.

Külföldi cég vásárlás anyagmozgás nélkül Kérdés

Még mindig sokan mondanak le a nyaralásról Cikk

Nagyon vegyes a kép az utazási tervek terén. Összességében javult a középkorúak utazási helyzete, és akik terveznek nyaralást, azok többet szánnak erre a K&H biztos jövő index szerint, de a koronavírus járvány utáni időszakhoz képest még mindig visszafogottnak mondható az utazási kedv. Ráadásul még mindig sokan vannak, akik a pénzhiány miatt nem tudnak hosszabb vakációt beiktatni: a válaszadók 71 százalékánál ez az indok. Ez az arány nem sokkal alacsonyabb a tavalyi 77 százaléknál, viszont még mindig jóval meghaladja a tavalyelőtti 58 százalékos arányt – derül ki a K&H sajtóközleményéből.

Külföldi állampolgárok – lakásbérleti díj és rezsiköltség elszámolása 2. Kérdés

Külföldről történő ügyvezetés Kérdés

Tőkepiaci ügyletből, kriptovalutából származó jövedelem: akkor is tud róla a NAV, ha külföldről származik Cikk

Sokan azt hiszik, hogy a tőkepiaci ügyletekből és kriptovalutákból származó jövedelem, különösen, ha külföldről származik, könnyen elrejthető az adóhatóság elől. Érdemes azonban tudni, hogy a külföldi bankoknál és befektetési szolgáltatóknál vezetett értékpapírszámláról és pénzforgalmi számláról több mint 100 országból kap tájékoztatást a NAV információcsere keretében. Szintén érdemes mérlegelni, hogy az ellenőrzött tőkepiaci ügyletekből és kriptovalutából jövedelmet szerzők a NAV-ellenőrzések célkeresztjében vannak a NAV 2024-es ellenőrzési terve szerint – foglalja össze sajtóközleményében a Niveus Consulting Group.

Munkavállaló kiküldetése külföldre saját gépjárművel Kérdés

Külföldi jógatábor Kérdés

Külföldi értékpapír-juttatás és osztalékának adója Cikk

Rohamosan közeleg a 2023 SZJA bevallás beadási határideje, mely idén a pünkösdi ünnepek miatt május 21-e éjfél. Amennyiben Ön, vagy munkatársai külföldi értékpapír-juttatásban részesültek 2023-ban, akkor még az utolsó pillanatban sem késő átgondolni, hogy ezen jövedelmek után milyen adókötelezettség keletkezik.

EU két tagállama közötti adózás Kérdés

Külföldről származó nyugdíj adózása Magyarországon Cikk

Évek óta egyre több honfitársunk dolgozik külföldön, akik egy része bizonyára tervezi, hogy nyugdíjas éveit szeretné Magyarországon tölteni. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy egyre többször merül fel a kérdés, miszerint a külföldön megszolgált és kifizetett nyugdíj összegét terheli-e adó Magyarországon.

Gyed továbbfolyósítása Kérdés

Egyéni vállalkozás külföldön Kérdés

Távmunka-biztosítási jogviszony Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Elmaradt szállásfoglalások számlázása

Bunna Erika

adótanácsadó

Csoportos jóváíró számla könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink