168 találat a(z) közalkalmazott cimkére

OKJ képzés alapján közalkalmazott besorolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni az alábbi probléma megoldásához: A pénzügyi csoportvető 54-es OKJ képesítéssel rendelkezik, 2016-ban szerezte meg a bizonyítványát. A másik kolléga 2018-ban szintén 54-es OKJ számú pedagógiai asszisztensi végzettséget szerzett. Kérdésem, hogy "D" vagy "E" kategóriába kell besorolni őket a Kjt. szerint? Köszönöm szíves válaszát!

Közalkalmazott külföldi munkaviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi két kérdésben szeretném a segítségét kérni. 1. Közalkalmazott (pedagógus) 1996-ban szerezte a diplomáját. Ezután egy évet dolgozott óvodában, majd több évig külföldön, nem közalkalmazotti munkaviszonyban. Fizetési fokozatának megállapításánál melyik munkaviszony számítható be? A Kjt. 87. §-a szerint a megfelelő végzettség megszerzése után a teljes idő számít, bármilyen munkakörben is foglalkoztatták, így a külföldi munkavégzést is figyelembe vehetjük? 2. Fizetési fokozat/besorolás megállapításához a tb-kiskönyv/igazolvány bejegyzését is elfogadhatjuk, vagy valamilyen rendelet, törvényi hivatkozás ezt tiltja, és esetleg csak a munkakönyv és/vagy nyugdíjfolyósító igazolása vehető figyelembe? Köszönöm segítő válaszát!

Gazdasági igazgató bérezése Kérdés

Polgármesteri hivatal által kinevezett gazdasági vezető közalkalmazotti jogviszonyban alkalmazott. A bér összetétele: besorolási alapbér (250 ezer forint) + munkáltatói döntés alapján további 250 ezer forint), ez az össz bruttó bér. Kérdésem, hogy a munkáltatói döntés alapján kapott bér számfejtése megoldható úgy, hogy azt ne az államkincstár számfejtse? Gondolok itt megbízási díjra vagy van más jellegű kifizetési lehetőségre. Remélem, érthető a kérdésem megfogalmazása. Várom mihamarabbi válaszukat. Tisztelettel Siposné

Közalkalmazott besorolása Kérdés

T. Szakértő! Szeretném segítséget kérni az alábbi probléma megoldásához: A segédkönyvtáros OKJ képesítéssel (52-es azonosítószámú, 2013 előtt 54-es azonosítószámú) rendelkező, könyvtárban dolgozó közalkalmazottat milyen fizetési osztályba lehet besorolni? Ez a végzettség felsőfokú szakképesítésnek minősül-e? Ha nem, akkor hogyan értelmezhető a 150/1992. (XI. 20.) kormányrendelet (Kjt. vhr.) 1. sz. mellékletének 5.4. sora, miszerint a segédkönyvtáros az OKJ szerinti segédkönyvtáros szakképesítés alapján kizárólag „E” fizetési osztályba sorolható?

Munkaviszony beszámítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésre szeretnék választ kapni. Óvodapedagógus végzettséggel rendelkezem. A diplomám megszerzése után más területen (eladó) dolgoztam 5 évig. Jelenleg óvodapedagógusként szeretnék elhelyezkedni. A munkáltató azt mondja, hogy ezt az 5 évet a besoroláshoz nem tudja figyelembe venni. Jogosan jár el? A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény (Kjt.) 87/A § (3) bekezdése szerint: A közalkalmazott fizetési fokozatának megállapításánál az (1)-(2) bekezdésen túlmenően figyelembe kell venni a) a munkaviszonynak azt az időtartamát, amely alatt a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyában betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel vagy képesítéssel rendelkezett. Ezt én úgy értelmezem, hogy a mostani munkakör betöltéséhez szükséges diploma megszerzése után bármilyen munkakörben dolgoztam, azt be kell számítani a besoroláshoz (fizetési fokozat megállapításához). Jól értelmezem? Köszönöm segítő válaszát!

Technikai kisegítő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Karbantartó pozícióban szeretnének foglalkoztatni. Végzettségem elegendő. Bérként a 180 500 forintot adják meg. Jól tudom, hogy a 10 százalékos illetménykiegészítés is jár? Közalkalmazottként lennék foglalkoztatva. Ha igen, akkor melyik törvény/jogszabály hivatkozik rá? Köszönöm segítő válaszát!

Kata választása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném szíves tájékoztatásukat: Egészségügyi szolgáltatási tevékenységet végző betéti társaság a kisadózó vállalkozások tételes adójáról szóló törvény alapján a kata adózást szeretné választani, év közben, a bejelentést követő hónap 1. napjától. A kisadózó vállalkozás bevétele meghatározóan (az összes bevétel több mint 50 százaléka) egy partnertől fog származni, melynek összege éves szinten meghaladja az egymillió forintot. A kisadózó vállalkozás kisadózóként bejelentett tagja a fent említett partnernél közalkalmazotti jogviszonyban áll. A tevékenység végzésének helye nem a kisadózó, hanem az üzleti partner tulajdona. A fent leírtak alapján a betéti társaság választhatja-e a kisadózó vállalkozások tételes adójáról szóló törvény szerint a kata szerinti adózást? Segítségüket köszönöm.

Közalkalmazott katás egyéni vállalkozás mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kisadózó egyéni vállalkozó március 1-jétől határozott idejű közalkalmazotti jogviszonyt létesített. A jogviszony év végéig szól, heti 40 órára. A katatörvény értelmében a közalkalmazotti jogviszony is munkaviszonynak tekintendő, így márciustól már nem minősül főállású kisadózónak? Köszönettel.

Közlekedési sztrájk lesz csütörtökön Franciaországban Cikk

Jelentős fennakadásokra kell számítani csütörtökön Franciaországban a tömegközlekedésben, miután az Állami Vasúttársaság (SNCF) és a közalkalmazotti szakszervezetek egynapos sztrájkot hirdettek Emmanuel Macron államfő reformjai ellen. A munkabeszüntetést országszerte mintegy 140 tüntetés kíséri.

Felmentési idő alatti munkavaégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közalkalmazottként foglalkoztatott munkavállaló február 27-étől március 20-áig szabadságon van. Március 21-étől június 5-éig úgynevezett "sétáló idejét" tölti, és június 6-ától nyugdíjas lesz. Kérdésem az lenne, hogy a szabadsága idején és a "sétáló idő" alatt végezhet-e másik munkáltatónál munkát, lehet-e egyszerűsített foglalkoztatott?

Vezénylés tartalma, formai követelménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közalkalmazottként egy kórház betegszállító részlegén gépjárművezetőként dolgozom heti 40 órás munkarendben, 8, illetve 12 órában. A következő havi vezénylést mennyi idővel elöbb kell elkészíteni, illetve a dolgozónak mennyivel előbb köteles azt átadni a munkáltató? A munkáltatónak figyelembe kell-e vennie a munkavállaló kéréseit, hogy esetleg melyik nap nem tudna dolgozni? A munkáltatónak meg kell-e kérdeznie, hogy van-e ilyen nap esetleg? Mit kell tartalmaznia egy vezénylésnek (kiállító aláírása, dátum stb.)? A munkavállalónak aláírásával igazolni kell-e, hogy tudomásul vette és elfogadta a vezénylést? Ha nem kérik az aláírásunkat, s mégis köteleznek, hogy így dolgozzunk, akkor mi a teendő? Ha nem felel meg a vezénylés, milyen úton-módon kérhetem a módosítását? Hónap közben mennyi idővel előbb kell jeleznem, ha nem tudok valamelyik munkanapon megjelenni, s köteles-e ezen a napon megoldani a helyettesítésemet a munkáltató? Gépjárművezetőként napi 400-500 kilométert vezetve valóban három egymást követő napot muszáj vezetni, amikor a munkaidő hajnali 4, illetve 5 órakor kezdődik? Köszönöm válaszát: Zsu

Csökkent 30–50 ezer közalkalmazott bére, állítja két román szakszervezet Cikk

Két román szakszervezet szerint mintegy 30-50 ezer közalkalmazottnak csökkent a bére januártól azt követően, hogy hatályba léptek az új bértörvény idei rendelkezései és a bukaresti kormány áthárította az alkalmazottakra a társadalombiztosítási járulékok fizetésének kötelezettségét.

Nyugdíjas pedagógus foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Március 30-ai dátummal pedagógus kollégánk a nők 40 éves kedvezményes lehetőségével öregségi nyugdíjba megy. Iskolánk (tekintettel a pedagógushiányra) tovább foglalkoztatná. Ha közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatjuk, fel kell függesztenie nyugdíját. Kérdésünk: egyéb jogviszonyban (megbízás, helyettesítés, óradíj, időszaki szerződés stb.) foglalkoztatható-e felfüggesztés nélkül, természetesen a mindenkori minimálbér 18-szorosáig? Várjuk megtisztelő válaaszát!

Kjt. alapján alkalmazandó Mt. szabályok Kérdés

Tisztelt Szakértő Úr, az alábbi kérdéssel fordulunk Önhöz: A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. tv. (Kjt.) 2. § (3) bekezdése alapján a közalkalmazotti jogviszonyra az Mt. szabályait a Kjt.-ben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni. Jól gondoljuk, hogy az alábbi Mt. rendelkezések alkalmazandók a közalkalmazotti jogviszonyra is: Mt. XI. fejezet (a munka- és pihenőidő) 93. § (2); 102. § (1); Mt. XII. fejezet (a munka díjazása):146. § (3) d); 147. §; 139. § (1); 140. § (2)-(3); 143. §? A Kjt. 59. §-ában és 80. §-ában nem találtunk olyan rendelkezést, amely a hivatkozott Mt. szabályok alkalmazását kizárná. Szíves válaszát előre is köszönjük! Tisztelettel:

Ismét változnak a foglalkoztatás szabályai Cikk

Több ponton módosítja a foglalkoztatást érintő szabályokat a november 16-án kihirdetett 345/2017. kormányrendelet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jövedéki termék értékesítése fesztiválon

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

2017 előtt kötött céges biztosítások adója

Surányi Imréné

okleveles közgazda

SZÉP-kártya 2024.01.01-től

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink