164 találat a(z) közalkalmazott cimkére

Felmondási idő azonnali hatályú felmondás esetében Kérdés

Tisztelt Szakértő! Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony esetében a dolgozó élhet-e az azonnali hatályú felmondással, vagy a munkáltató kötelezheti felmondási idő letöltésére? Ha a munkáltató kötelezi a felmondási időre, akkor 18 év jogviszony után mennyi a maximálisan letöltendő felmondási idő? Válaszukat köszönöm!

Felmondás az új felmondási szabályok előtt Kérdés

Egy nálunk dolgozni akaró fogyatékos kollégánkkal kapcsolatosan az alábbi kérdéseink vannak: Ha 2015. december 10-ével lemond a közalkalmazotti státuszról, ami kéthónapos felmondási idővel jár, a felmondási idő alatt kötelező bejárnia a munkahelyére? Ha ő mond le a státuszról, akkor a jelenleg hatályos törvény alapján jár-e neki végkielégítés? 2016. január 1-jével új felmondási törvény lép életbe, vonatkozni fog-e rá? A dátumnak jelen esetben van-e ügydöntő jelentősége? A munkaviszonya 2008. 09. 01-je óta folyamatos, határozatlan időre szól a munkaszerződése.

Fegyelmivel elbocsátották, per lett belőle Cikk

A felperes közalkalmazott gazdasági igazgatói megbízását a kinevezési jogkört gyakorló visszavonta, majd ezt követően a munkáltatói jogkör gyakorlója fegyelmi eljárást indított vele szemben. A fegyelmi eljárás kezdeményezését azzal indokolta, hogy az intézménynél a fenntartó által elrendelt megbízhatósági ellenőrzés nagy összegű hiányt tárt fel, továbbá a felperes az alperes nevében több gazdasági társasággal olyan szerződést kötött, amelyből az intézménynek kára származott – olvashatók egy ügy előzményei a Kúria közleményében.

Közalkalmazott Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy közalkalmazott munkaviszonya november 6-án szűnik meg a korábbi munkahelyén. Felmentést kap a munkavégzés alól szeptember 6-ától. Ebben az esetben meg kell-e várni a november 8-át ahhoz, hogy alkalmazhassuk nem közalkalmazotti jogviszonyban, vagy szeptember 7-étől már munkavállalónak tekinthetjük? Az új munkáltatónak figyelembe kell-e vennie a másik munkahelyen folyamatban lévő 2 hónap felmentési időt? Köszönettel: MVGYOSZ

Gyakornoki idő 2012-ben kezdő óvodapedagógusnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nagy vonalakban leírom, mire lennék kíváncsi: 2012-ben diplomáztam óvodapedagógusként. 2012. 09. 03-án kezdtem el dolgozni egy óvodában. Kérdésem lenne, hogy mennyi a gyakornoki időm? (Kérdés: a szakmai gyakorlat is beleszámít a 3 vagy 2 évbe, ami 8 hét?) Mivel ez a dátum korábbi, mint 2013. 09., ezért elvileg a régi rendszerbe tartozom, ami 3 év (?) Váltottam munkahelyet: 2014. 03. 15-2014. 07. 31. (Orsi egyik óvodája) 2014. 08. 01. (Orsi másik óvodája, ez, ahol most vagyok) Milyen szerződéssel vehetnek fel, vagyis vehettek volna fel a jelenlegi munkahelyemen? 2 év vagy 3 év gyakorlati idővel? (Mivel van egy olyan törvény, mely szerint 2013. után kétéves gyakornoki idővel lehet felvenni..., de én előtte dolgoztam..., és az első munkaszerződésemben 3 év gyakornoki idő van megfogalmazva.) Milyen törvény vonatkozik erre? Mire lehet hivatkozni? Kérvényt lehet-e írni az Oktatási Hivatalnak, ezeket leírva, szépen megfogalmazva? KIR-rendszerben, úgy tűnik, mintha én tavaly (2014-ben) kezdtem volna el dolgozni, ezért kapott a vezető egy levelet/felszólítást az Oktatási Hivatalból, hogy miért nem jelentkeztetett engem a minősítő vizsgára, hiszen én 2014. január és 2015. január között kezdtem el dolgozni..., de csak abban az oviban...viszont az a KIR rendszerben nem látszik, hogy én előtte dolgoztam... Köszönettel.

Nyugdíjazásnál mikortól kezdődik a felmentési idő? Itt a válasz Cikk

Mikortól kell számítani nyugdíjazás esetén a felmentési időt? Az attól függ…Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Közalkalmazott nyugdíj Kérdés

Közalkalmazott 2016. 01. 17-én tölti be az öregségi nyugdíjkorhatárt. Több mint negyven év szolgálati idővel rendelkezik. Felmentési dő 6 hónap jár részére. Kérdésem, hogy a felmentési időt mikortól számítják? Tehát a nyugdíj előtt fél évvel megkezdhető, vagy csak 2016. 01. 17-étől fog indulni?

Jogállásváltozás – új besorolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1./ Az április 1-jével létrejövő – közalkalmazottból kormánytisztviselővé történő– jogállásváltozás és az egyénenkénti besorolás közötti 45 nap alatt a régi bérét kapja-e a pedagógiai szakértő? 2./ A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény alapján kell-e megállapítani a budapesti munkahelyű pedagógiai szakértőnek a felmondási idejét és a végkielégítési összegét, ha valamilyen ok/okok – például bércsökkentés vagy vidékre áthelyezés – miatt nem tudja elfogadni az április 1-jétől 45 napon belüli határidővel kilátásba helyezett kormánytisztviselői jogviszonyra vonatkozó szabályok szerint megállapított besorolását, illetményét? 3./ Esetleges jogvita esetén van-e valamilyen jogkövetkezménye a jogállásváltozásról átvetetett tájékoztatásnak? Kérjük, hogy válaszát szíveskedjék joghelyekkel alátámasztani! Előre is köszönettel: "egy jogállásváltozásban érintett pedagógiai szakértő".

Közalkalmazotti jogviszony átalakulása kormánytisztviselőivé Kérdés

Tisztelt Szakértő! A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény alapján kell-e megállapítani a budapesti munkahelyű pedagógiai szakértőnek a felmondási idejét és a végkielégítési összegét, ha valamilyen ok/okok – például bércsökkentés vagy vidékre áthelyezés – miatt nem tudja elfogadni az április 1-jétől 45 napon belüli határidővel kilátásba helyezett kormánytisztviselői jogviszonyra vonatkozó szabályok szerint megállapított besorolását, illetményét? Van-e valamilyen jogkövetkezménye a jogállásváltozásról átvetetett tájékoztatásnak? A meglévő bérét kell-e folyósítani a pedagógiai szakértőnek mindaddig, amíg az új besorolás, vagy annak elutasítása létre nem jön? Kérjük, hogy válaszukat szíveskedjenek joghelyekkel alátámasztani! Előre is köszönettel: egy jogállásváltozásban érintett pedagógiai szakértő

Gyed melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyeden lévő anyukaként munkát szeretnék vállalni, de nem a meglévő (közalkalmazotti) munkahelyemen, hanem emellett egy kft.-nek. Nem tudom, hogy számomra melyik megoldás lenne a legmegfelelőbb? 1.) Megbízási szerződés vagy 2.) vállalkozói szerződés vagy 3.) ??? A megbeszélt jövedelmem nettó 160 000 forint. Kérem, szíveskedjen megoldást keresni, ajánlani. Válaszát előre is köszönöm!

Szabadságmegváltás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közalkalmazott óvónőként dolgozik. 2016 márciusában tölti be a 62. évét, 2016. április 1-jével megy nyugdíjba. A felmentési idő 8 hónap, ebből 4 hónapra igényt tart a munkáltató. Az utolsó munkában töltött nap 2015. november 30., a munkaviszonya 2016. március 31-ével szűnik meg. A munkáltató szerint a felmentési időre 22 nap szabadság jár, amit nem tud kiadni a munkavállalónak, illetve nem tudja azt igénybe venni a munkavállaló. Kérdés: ebben az esetben a 22 nap pénzbeli megváltása jár-e? (Ettől a munkáltató elzárkózik.)

Közalkalmazottak jubileumi jutalma: így kaphatja meg az örökös Cikk

Megkaphatja-e az örökös a 40 éves jubileumi jutalmat, ha az elhalálozott közalkalmazottnak 35 év közszolgálati jogviszonya volt? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

Közalkalmazott jubileumi jutalma Kérdés

T. Szakértő! 2014.10.09-én sajnos elhalálozott egy közalkalmazott kollégánk. 1955.07.24-én született. 2014.08.16-án volt meg neki a 35 év közszolgálati jogviszonya. A kérdésem az lenne, hogy a Kjt. 78. § (4)-(5) bekezdései alapján az örököse jogosult lehet-e a kedvezményes 40 éves jubileumi jutalomra annak ellenére, hogy az elhalt még nem töltötte be a rá irányadó nyugdíjkorhatárt, illetve nyugdíjat sem állapítottak meg a részére?

Közalkalmazott áthelyezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a közalkalmazott köztisztviselői jogviszonyba történő áthelyezése esetén kell-e próbaidőt kikötni? Alkalmazható-e ebben az esetben a Kttv. 59. §-a, illetve a 46. § (1) bekezdése?

Közalkalmazott nyugdíja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tanárként foglalkoztatott (foglalkoztatója a KLIK) 1952. októberben született. Ugye jól tudom, hogy akkor +183 nap után kérheti vagy kötelező (?) kérnie a nyugdíj megállapítását. A felmentési idő a születési dátumtól vagy attól az időponttól számít, amikortól jogosult nyugdíj megállapítására? Várom szíves válaszát, köszönettel: Gróf Erzsébet

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alapítvány – vállalkozási bevétel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Deviza adományozása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3