40 találat a(z) közüzemi díj cimkére

Kifizető által magánszemélytől bérelt ingatlan igénybevételének arányos közüzemi díjai Kérdés

Közüzemi költségek továbbszámlázása bérlőnek Kérdés

Közüzemi díjak továbbszámlázása Kérdés

Igatlan-bérbeadás, szja-előleg Kérdés

Bérleti díj rezsivel Kérdés

Közüzemi díj elszámolása Kérdés

Közüzemi díj továbbszámlázása Kérdés

Közüzemi díj – áfa Kérdés

Ingatlan-bérbeadáshoz kapcsolódó rezsidíjak Kérdés

Újítás a Nemzeti Közművektől: e-mail-címre is lehet utalni a számlaösszegeket Cikk

Új, innovatív fizetési megoldást kínál ügyfeleinek a Nemzeti Közművek (NKM), már nem csak bankszámlaszámra, hanem az újonnan bevezetett másodlagos azonosítókra, vagyis a [email protected] és [email protected] e-mail címekre is indíthatják az ügyfelek az utalást – közölte az NKM.

Így kell továbbszámlázni a közüzemi díjakat Cikk

A bérleti díj mellett a közüzemi (áram-, víz-, gáz-) díjakat is továbbszámlázza a bérbeadó a bérlőnek. Van-e bármi kötelezettség arra vonatkozóan, hogy az elkészült számla mellé az eredeti (a szolgáltatótól megkapott) számla másolatát mellékelni kell? – kérdezte olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Továbbszámlázott közüzemi díjak Kérdés

Bérlő részére a bérleti díj mellett továbbszámlázásra kerülnek a közüzemi (áram-, víz-, gáz-) díjak is. Van-e bármi kötelezettség arra vonatkozóan, hogy az elkészült számla mellé az eredeti (a szolgáltatótól megkapott) számla másolatát mellékelni kell? Köszönöm.

Szívességi használat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély társaságnak (amelynek a magánszemély is tagja) – bérleti díjért – vállalkozási célú tevékenység végzésére ingatlant ad bérbe. A közüzemi díjakat a társaság fizeti. A költségek csökkentése céljából a magánszemély szívességi használatba adhatja-e az ingatlant? A magánszemélyt vagy a társaságot terheli-e adó amiatt, hogy a bérbeadás ebben az esetben ellenértékmentes?

Számlafizető Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy vállalkozás, amely szerződésben áll egy közüzemi céggel. A vállalkozás bérbe adja a telephelyet, és szeretné, ha a bérlő fizetné közvetlenül a közüzemi díjat. Az átírás megtörténik, de a vevő mégis marad a vállalkozás, a bérlő pedig a számlafizető. Így kerül feltüntetésre a számlán is. Ebben az esetben a bérlő el tudja számolni a vállalkozásában a számlát? Köszönöm.

Ingatlan bérlése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cég bérelne magánszemélytől egy lakást. A bérbeadó számlázhat-e 10 százalékos költséghányad alkalmazásával, és ugyanakkor leszámlázhatja-e a közüzemi szolgáltatások díját is, vagy a tételes költségelszámolást kell választania, és akkor tudja leszámlázni külön a közüzemi díjakat? Köszönöm a választ!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs