139 találat a(z) költségvetés cimkére

Több áfát és szja-t, kevesebb jövedéki adót fizethetünk jövőre Cikk

A kormány általános forgalmi adóból 1,5 százalékkal, személyi jövedelemadóból pedig 3 százalékkal több bevételre számít jövőre, ugyanakkor a jövedékiadó-bevételek 1,6 százalékkal csökkenhetnek a ma benyújtott 2014-es költségvetés szerint.

Ennyit bukhat a költségvetés a fordított áfa uniós módosításán Cikk

Ahogy arról a napokban hírt adtunk, augusztus közepétől EU-s szinten két irányelvi módosítás lépett hatályba a közös hozzáadottérték-adózás területén az itt tapasztalt, elsősorban a határokon átívelő adócsalások visszaszorítására. Mindkét módosítás azonos témában fogant, éspedig a fordított adózás alkalmazásának szélesítésében és bevezetésének könnyítésében. Közös jellemzőjük még, hogy a tagállamok számára az új irányelvi szabályok aprópénzre váltása nem kötelezettség, hanem lehetőség, és ha élnek ezzel, akkor is csak átmeneti jelleggel, végső soron 2018 végéig tehetik. A következőkben áttekintjük, hogy az előzmények ismeretében a fordított adózásra vonatkozó opciók milyen hatással lehetnek rövid távon a magyar áfa-szabályok alakulására.

Milliárdokat hozhat a bányajáradék Cikk

Több tízmilliárd forint pluszbevételt remélhet a költségvetés a bányajáradék emeléséből - írta szerdai számában a Napi Gazdaság.

"Ezt hitelezik az áfa-visszaigénylők a költségvetésnek" Cikk

Ha igaznak fogadjuk el, hogy a tartalom adózási ügyekben is előzi a formát, akkor ez nem pusztán az adózókra nézve áll fenn, hanem a jogviszony másik partnerére, az adóztató hatalomra, jelen esetben a magyar államra is.

NAV: fiktív számlákkal 800 millió forinttal károsították meg az államot Cikk

Fiktív számlák kiállításával több mint nyolcszáz millió forint kárt okozott egy budapesti könyvelőcég és a számlákat befogadó vállalkozások a költségvetésnek - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága.

Szuperbruttó kivezetése: pofon a költségvetésnek, ajándék a jómódúaknak Cikk

Az Európai Bizottság és a magyar kormány egymás után osztja ki egymásnak matematikából az elégtelent: a másik fél rosszul számol. Valójában senki sem számol, hanem e helyett becsült számokkal dolgozik. Pedig a korábbi évekről rendelkezésekre álló tényszámokból pontos értékeket határozhatunk meg. Csak akkor teljesülhet 2013-ban a 3 százalék alatti hiánycél, ha a 2013-as költségvetésben szereplő számok a helyükön vannak. De nincsenek a helyükön. A bevételi oldal nagyon ingatag. Például a szuperbruttó kivezetésének 100 milliárdos becsült költségvetési kihatása köszönő viszonyban sincs a korábbi évek tényszámaival

"Fájdalmas" kiigazítások a költségvetésben Cikk

További 367 milliárd forintnyi, a jövő évi költségvetést érintő kiigazító intézkedésről döntött szerdán a kormány annak érdekében, hogy az Európai Bizottság (EB) is teljesíthetőnek lássa jövőre a GDP-arányos 2,7 százalékos költségvetési hiányt. Matolcsy György szerint a lépések fájdalmasak, de szükségesek ahhoz, hogy az ország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól.

Költségvetési kiigazítás: elemzők szerint túlzott mértékű a csomag Cikk

A szükségesnél nagyobb mértékűnek nevezték az MTI által megkérdezett elemzők a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által szerdán bejelentett 367 milliárdos jövő évi költségvetési kiigazítási csomagot, amely véleményük szerint tovább ronthatja a növekedési kilátásokat és emelheti az inflációt. A bejelentésre a forint és a részvényárfolyamok is gyengültek.

Domokos: sok bizonytalanság övezi a jövő évi költségvetést Cikk

A 2013-as költségvetési javaslat finanszírozási elképzelései az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapítása szerint számszakilag kimunkáltak és megfelelően alátámasztottak, de a tervezetet számos bizonytalansági tényező övezi, amelyek sikeres és hatékony kezeléséhez elengedhetetlen a biztos finanszírozási háttér.

Magyar Nemzet: növelné a kormány a NAV 2013-as bevételi terveit Cikk

A fiatalok és az idősebbek járulékkedvezményeinek fedezéséhez nélkülözhetetlen az IMF-megállapodás, de mindenképpen megsarcolják az MNB-t és az adóbehajtást is tovább erősítik - írja a napi.hu.

Ki zárhatja be az adózási kiskapukat? Cikk

Az Alaptörvény T) cikke értelmében kötelező magatartási szabályt csak a jogalkotó alkothat. Ennek ellenére elterjedt gyakorlat, hogy az adóhatóság az ellenőrzési eljárásaiban maga határoz meg kötelező magatartási szabályokat a törvényben nem szabályozott esetekben. Ezeket a kvázi jogszabályokat pedig eredményesen viszi keresztül a bíróságokon. Angyal József kommentárja.

Parlament-maraton: kedden kezdődik az adótörvények vitája Cikk

A szabad- és ünnepnapokat kivéve a jövő héttől nyolc napon keresztül folyamatosan ülésezik az Országgyűlés, amely több sarkalatos törvény tárgyalása mellett megkezdi a jövő évi költségvetés és az adótörvények vitáját.

Mesterházy 2012-ről: szorongás, bizonytalanság, elvonások Cikk

Mesterházy Attila szerint a nyugdíjas társadalom számára semmi biztatót nem mondanak a jövő évi költségvetés számai.

Huszonhét százalékra emelik az áfát Cikk

Kormányszóvivői tájékoztatón ismertette az "országvédelmi költségvetés" elképzeléseit Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. Az egyik bejelentés szerint 150 milliárd forintos többletbevételt vár a kormány 2012-ben a kétszázalékos általános forgalmi adó emeléstől.

A luxuscikkek forgalmi adója nem segít a jövő évi büdzsén Cikk

Ha az uniós tagállamok "bele is mennének" abba, hogy a luxuscikkekre magasabb áfát lehessen felszámítani, a jövő évi büdzsében még nem lehetne számítani rá, mert az irányelv módosítása évekbe is telhet - mondták az MTI által megkérdezett adószakértők.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyílt végű pénzügyi lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Alapítvány megszűnése

Nagy Norbert

adószakértő

Munkahelyi étkezés elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close