227 találat a(z) költségvetés cimkére

Ennyi pénzre várunk még Brüsszeltől Cikk

Tavaly december 31-éig 2488 milliárd forintot fizettek ki az uniós pályázatok hazai nyerteseinek, ebből az év végéig több mint 900 milliárd forint érkezett meg Brüsszelből.

Eldől, hogy együtt lépnek-e az EU tagállamai vagy lesznek leszakadók Cikk

A 2018-as év fog választ adni arra a kérdésre, hogy az EU 27 tagállama a jövőben is egyszerre lép majd, vagy egyesek közülük „leszakadnak” – jósolta a BruxInfónak egy magas rangú EU-diplomata, aki szerint a migráció, az eurózóna reformja és a következő többéves keretköltségvetés idén egyetlen nagy alkucsomagot alkothat.

A költségvetésből fizetik a fiatalok KRESZ-tanfolyamának és -vizsgájának díját Cikk

Az állami költségvetés finanszírozza a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját 2018. július 1-jétől a 20 évesnél fiatalabbaknak – jelentette be az emberi erőforrások minisztere és a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Dupla pénz kell az EU-nak az Európai Parlament elnöke szerint Cikk

Az eddigi 140 milliárd eurónak a duplájára, 280 milliárd euróra (87 ezer milliárd forint) kell emelni az Európai Unió (EU) éves költségvetését – véli Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke.

Amit még az adócsökkentésnél is fontosabbnak gondolnak az amerikaiak Cikk

Az Egyesült Államok lakosainak alig egyharmada támogatja Donald Trump elnök adócsökkentési elképzeléseit – derült ki egy szerdán közzétett közvélemény-kutatási jelentésből.

Országgyűlés: terítéken a szocho, a termékdíj, a tavalyi költségvetés Cikk

Az Országgyűlés ötnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A képviselők kedden kilenc javaslatról szavaznak, szerdán a jegybank tavalyi beszámolóját, csütörtökön pedig a 2016-os zárszámadást tárgyalják.

1236 milliárd forint a halmozott hiány Cikk

Változatlanul stabilitás jellemzi az államháztartást, miközben a költségvetés biztosítja a szükséges forrásokat a kormány gazdaság- és társadalompolitikai céljainak megvalósításához – közölte az NGM. A központi alrendszer 2017. szeptember végi halmozott hiánya 1236,3 milliárd forintot tett ki, ami a várakozásoknak megfelelő.

Megdöbbentő, mennyi pénzt szór még el a kormány kisvasútépítésre Cikk

További 8,5 milliárd forintot fordít kisvasútfejlesztésre a kormány – derül ki a kedd délután megjelent Magyar Közlönyből.

Tízmilliárd eurós lyuk támadhat az EU költségvetésében a Brexit miatt Cikk

Nagyjából tízmilliárd eurós lyukat üthet az Európai Unió büdzséjén az egyik legnagyobb nettó befizető tagországnak számító Egyesült Királyság kilépése, amivel párhuzamosan ráadásul új feladatokat is finanszírozni kellene – közölte Günther Oettinger költségvetésért felelős uniós biztos szerdán az EU pénzügyeinek jövőjéről szóló bizottsági vitaanyag bemutatásakor.

213 milliárd forint volt a hiány májusban Cikk

Az államháztartás központi alrendszerének 2017. május végi halmozott hiánya 213,4 milliárd forintot tett ki – közölte honlapján a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Támogatások könyvviteli besorolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a kapott támogatások számviteli elbírálásához kapcsolódik. A főkönyvben külön kerül nyilvántartásra a (9634) Költségek, ráfordítások ellentételezésére kapott támogatás, juttatás; (9671) Költségvetésből kapott támogatás, juttatás; (9673) Elkülönített alapból kapott támogatás, juttatás. A kapott támogatás besorolása milyen ismérvek alapján történik, ha a vállalkozás (kettős könyvvitelt vezető kft.): - munkahelymegtartó támogatást kap a kormányhivataltól, - tanulók gyakorlati képzésében vesz részt tanulószerződéssel és így visszaigényelhető szakképzési hozzájárulásban részesül (záró bevallás könyvelésekor), - EU pályázaton nyer gépvásárláshoz támogatást, - EU pályázaton nyer gyakornok foglalkoztatására támogatást. A költségek ellentételezésére, illetve a fejlesztési célra kapott támogatás elkülönítése értelemszerű, de nem tudom pontosan, hogy mit takar a költségvetésből kapott és az elkülönített alapból kapott támogatás. Válaszát előre is köszönöm!

Adócsökkentésre lát lehetőséget az ÁSZ-elnök Cikk

A magyar költségvetés stabil, így lehetőség van további adócsökkentésre, a következő években pedig a gazdaság fenntartható kifehérítésére és a hatékonyság növelésére kell koncentrálni – mondta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a XI. Nemzetközi Adókonferencián tartott előadásában a számvevőszék pénteki közleménye szerint.

Elfogadta az Országgyűlés a jövő évi költségvetést Cikk

Az Országgyűlés elfogadta Magyarország 2018-as költségvetését, amely 4,3 százalékos gazdasági növekedéssel, 2,4 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal, valamint 3 százalékos inflációval számol a GDP-arányos államadósság további csökkenése mellett.

Megszavazták az adócsomagot és a 2018-as költségvetést megalapozó törvényjavaslatot Cikk

Elfogadta az Országgyűlés – több egyéb mellett – az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint Magyarország 2018. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot.

Fő vonalakban kész a 2018-as költségvetés – ki, mit gondol róla? Cikk

Elfogadta az Országgyűlés 124 igen, 55 nem szavazattal és 5 tartózkodással a 2018-as költségvetés összegző módosító javaslatát, ennek alapján az Országgyűlés az államháztartás központi alrendszerének bevételi és kiadási főösszegét mintegy 11 milliárd forinttal megemelte, a deficit változatlan maradt. A jövő évi költségvetéshez elfogadott módosítások az államháztartás tervezett, GDP-arányos 2,4 százalékos hiányán nem változtatnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakdolgozói bértámogatás

Széles Imre

tb-szakértő

Munkabér csökkentése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink