145 találat a(z) költségvetés cimkére

Plusz forrásra lenne szükség a különadó bevezetéséhez Cikk

Az elmúlt hetekben ugyan több fideszes politikus is beszélt arról, hogy a bankadó mintájára az energiaipari és a távközlési társaságokra is plusz adót vetnének ki már 2011-ben, de egyelőre csak politikusi felvetésekről van szó arra az esetre, ha a költségvetés egyensúlyának biztosításhoz a büdzsének többletforrásokra lenne szüksége - írják az energiainfo.hu-n.

Az adóváltozások idén 80 milliárddal javítják az elsődleges egyenleget Cikk

A bejelentett adóváltozások, köztük a bankadó kivetése a társasági adó csökkentése mellett az idén 80 milliárd forinttal javítja a központi költségvetés elsődleges egyenlegét a Költségvetési Tanács szerint, amely megjegyzi: mivel a következő évek bankadójáról nem született törvényjavaslat,.

Oszkó cáfolja, hogy brutálisan nőhet a hiány Cikk

Oszkó Péter leköszönő pénzügyminiszter hamisítványnak nevezi és cáfolja a Napi Gazdaságban a gazdasági napilap értesülését, miszerint a Pénzügyminisztérium a magyar államháztartás esetében a hiány brutális növekedésével számol.

A pénzügyminiszter szerint 5 százalékra csökkenhet a távhő áfája Cikk

A távhő áfája 5 százalékra csökkenhet, ha a jövő évi költségvetés tervezetében meglévő pénzügyi kereteket a szavazás során tartani lehet, és így erre megfelelő tartalék marad - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Mennyivel kerülne többe a gáz és a villany? Cikk

A jövő évi költségvetési javaslathoz benyújtott, mintegy 800 módosító közül több mint 700-at támogatott az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága szerdai ülésén, azokat, amelyeket a kormány is támogatott.

AZ MSZP és az MDF is megadóztatná a költségtérítést Cikk

Az MSZP és az MDF, más-más módon ugyan, de egyaránt megadóztatná az országgyűlési képviselők költségtérítését; erről módosító indítványokat nyújtottak be a 2009-es adótörvényekhez.

Adó és költségvetés: a szocialista platformok bíznak a folytatásban Cikk

A szocialista párt különféle platformjai bíznak abban, hogy lesz elfogadott költségvetés, és hogy a kormány kitölti mandátumát - írja a Népszabadság hétfői számában.

Adótörvények, költségvetés: ki mire szavaz majd? Cikk

Lengyel Zoltán volt fideszes, jelenleg független országgyűlési képviselő pénteken bejelentésre készül arról, hogyan szavaz majd az őszi parlamenti.

Eva: 15,4 milliárd forinttal elmaradva a tervezettől Cikk

Egyszerűsített vállalkozói adóból (eva) a 2007-re tervezett bevétel 91 százaléka, 152,8 milliárd folyt be a költségvetésbe - derül ki a most közzétett decemberi államháztartási adatokból.

László Csaba: hiba volt bevezetni a minimálbér adómentességét Cikk

Jó irányba tett lépések, de nem átfogó adóreform - így értékelte a koalíciós pártok által a napokban nyilvánosságra hozott adóelképzeléseket az MTI-nek László Csaba, a KPMG adópartnere. A  volt pénzügyminiszter ugyanakkor beismerte, hogy hiba volt bevezetni a minimálbér adómentességét.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Selejtezés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Külföldről származó osztalék adója

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close