hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A nyugdíjszabályokon is módosítana a költségvetést megalapozó törvény

  • adozona.hu

A kormány tegnap T/629. számon benyújtotta a Magyarország 2019. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot.

A törvényjavaslat összesen 42 jogszabályt módosítana, egy részük már az idén hatályba lépne. Változna egyebek között a foglalkoztatási és a csődtörvény, a személyek adatnyilvántartásáról, a gyámügyekről, a termékdíjról, a szakképzésről, az MTA-ról, a bányászatról, a sportról, a közalkalmazottak jogállásáról, a társadalombiztosítási nyugdíjról, továbbá a korhatár előtti ellátásokról szóló törvény.

Az indítvány elfogadása esetén a jövőben az öregségi nyugdíj és a korhatár előtti ellátás igénylésének már nem lenne feltétele, hogy az igénylés kezdőnapján az érintett ne legyen biztosítási jogviszonyban.

A 2019-es változásokról további cikkeket itt olvashat!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mit jelent?

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Bérelt ingatlan megvétele

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink