8 találat a(z) jogszabályváltozások cimkére

Miről olvasna szívesen? Cikk

A tavalyi és az idei évben is számos kisebb-nagyobb jogszabályi változás hatályosult a számvitel, az adózás, munkajog és egyéb kapcsolódó területeken is. Szeretnénk megtudni, melyek azok a témák, amelyekhez kevésbé talál szakirodalmat, és amelyek a nehézséget, fejtörést okoznak. Töltse ki kérdőívünket, és HVG kiadványokat nyerhet!

Izgalmas kérdések 2023-ban – Ön mit gondol róla? Cikk

Közeledve az év végéhez bátran kijelenthetjük, hogy ez az év sem telt el adózási, járulékfizetési, illetve munkajogi szabályok változása nélkül. Olyan eddig szinte ismeretlen fogalmakkal ismerkedtünk meg, mint a kiterjesztett gyártói felelősség (EPR), illetve a tavaszi és az őszi adócsomag is hozott kisebb-nagyobb módosításokat. Mit gondol, melyek azok a területek, amelyek nehézséget okoznak, melyek azok, amelyek nem képezik a mindennapi rutin részét? Töltse ki kérdőívünket, és HVG kiadványokat nyerhet!

Izgalmas kérdések 2022-ben – Ön mit gondol róla? Cikk

Az elmúlt időszak számos jogszabályváltozást hozott a gazdasági életben, és várhatóan az elkövetkező időszak is hozhat módosításokat, figyelembe véve, hogy az őszi adócsomag már az országgyűlés előtt van. Mindezek mellett ráadásul vannak még olyan számviteli, adózási szabályok, amelyek nem változtak ugyan, de nehézséget okoznak, nem képezik a mindennapi rutin részét. Mit gondol, mely témákban kell/kellene alaposabban elmélyednie? Töltse ki kérdőívünket, és HVG kiadványokat nyerhet!

Izgalmas kérdések 2021-ben – Ön mit gondol róla? Cikk

Az elmúlt időszakban számos kisebb-nagyobb jogszabályváltozással szembesültünk, és a napokban az Országgyűlés elé került adótörvénycsomag is tartalmaz még jó néhány olyan elemet, amelyek hamarosan változást hozhatnak az életünkbe. Emellett lehetnek még olyan témakörök, amelyek nem módosultak ugyan, de fejtörést okoznak. Mit gondol, mely témákban kell alaposabban elmélyednie az év folyamán? Töltse ki kérdőívünket, és HVG kiadványokat nyerhet!

Változások a magán erdőgazdálkodás szabályozásában Cikk

Tájékoztató kampányt indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Agrárminisztériummal (AM) és az erdészeti szakmai szervezetekkel annak érdekében, hogy segítsék az érintettek felkészülését a magán erdőgazdálkodást érintő változásokra – közölte a NAK csütörtökön az MTI-vel.

Áfaszabályok változásai az őszi adócsomagban Cikk

Ahogy megszokhattuk, az ősz nemcsak a szüret, de – az adószakma számára – a változások időszaka is. November 12-én idén is megjelent az őszi adócsomag tervezete, nyári párjával ellentétben kevesebb módosítást hozva. Írásunkban az általános forgalmi adózást érintő változásokat tekintjük át, a hangzatos nevet viselő, a Versenyképesebb Magyarországért program egyes adóintézkedéseinek megvalósítását szolgáló törvény módosításáról szóló T/8015. számú törvényjavaslatból „szemezgetve”.

Módosulhatnak az illetékszabályok Cikk

A kormány által elfogadott és a napokban benyújtott törvényjavaslat az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról az illetéktörvényre vonatkozó módosításokat is tartalmaz: bővíti az illetékkedvezménnyel érintett lakáscserék körét, bővíti azon ügyletek körét, amelyeket nem kell bejelenteni az adóhatósághoz, csökkenti a NAV adminisztrációs terheit és egyértelműsít néhány rendelkezést.

Új adócsomag: tervezett módosítások a tb-ben Cikk

2017. május 2-án T/15428. számon került benyújtásra a Parlamenthez az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvénytervezet, amely számos adónemet érint. Cikkünkben a nem főállású kisadózók, az egészségügyi szolgáltatási járulék és a szociális hozzájárulási adó tekintetében tervezett módosításokat ismertetjük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tételes költségelszámolás megbízási díjból

Lepsényi Mária

adószakértő

Magánszemély üzlethelyiségének bérbeadása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink