28 találat a(z) jogszabályváltozás cimkére

118 törvényt módosít az éjjel kihirdetett legújabb jogszabály Cikk

A Magyar Közlöny 2024. évi 51. számában május 7-én jelent meg a digitális állam megvalósítása érdekében egyes törvények módosításáról szóló 2024. évi XII. törvény.

Itt vannak a legújabb törvényjavaslatok – rengeteg jogszabály módosulhat Cikk

Húsvét előtt és után közvetlenül több mint egy tucat törvényjavaslatot nyújtott be a kormány, melyek elfogadásával számtalan jogszabály módosulhat.

CT- és MR-vizsgálatok államosítása: növekedhetnek a várólisták Cikk

„A hatástanulmányokkal megalapozott, szakmai konszenzusos döntéshozatalt megkerülő államosítás tovább ronthatja a diagnosztikában és a járóbeteg-szakellátásban már jelenleg is kritikus mértékű szakemberhiányt, mindez növelheti a várólistákat, rontja a daganatos, a mozgásszervi, valamint a szív- érrendszeri betegek gyógyulási esélyeit, és még több beteget kényszerít a magánellátásba.” Így reagált a Magyar Orvosi Kamara (MOK) arra, hogy a költségvetést megalapozó törvénybe illesztve váratlanul, az utolsó pillanatban, szakmai egyeztetés nélkül az egészségügy működését jelentősen érintő módosításokat fogadott el az Országgyűlés hétfőn – írja a nepszava.hu.

Izgalmas témák 2023-ban – Ön mit gondol róla? Cikk

A tavalyi év számos jogszabályváltozást hozott. A katások jogállása radikálisan változott, emellett az EU-jogharmonizációs kötelezettségnek való megfelelés, illetve EUB-ítélet miatt is módosultak törvények, gondoljunk csak a munka törvénykönyve jelentős változására! Szeretnénk megtudni, mely területek okoznak nehézséget, fejtörést 2023-ban! Töltse ki kérdőívünket, és HVG kiadványokat nyerhet!

Változott az éjszakai munka tilalmára vonatkozó szabályozás Cikk

Január elsejétől átfogóan módosult a munka törvénykönyve (Mt.), és annak keretében változtak az éjszakai munkavégzés szabályai is. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb rendelkezéseket, amelyek betartásával elkerülhetők a munkaügyi bírságok.

Újabb jogszabályok jelentek meg az éjjel Cikk

A Magyar Közlöny 2021. évi 102. számában 4 rendeletet és 4 határozatot hirdettek ki június 21-én éjszaka.

Koronavírus értesítő helyett HírExtra Cikk

A pandémia enyhülésével az Adózóna Koronavírus értesítőjét 2022. május 26. napjától a HírExtra értesítő váltja fel.

Nyugdíjemelés, árstophosszabbítás – 10 új rendelet jelent meg Cikk

Az április 28-ai Magyar Közlönyben 10 rendeletet és öt kormányhatározatot hirdettek ki, köztük az érettségi vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló kormányrendeletet.

Módosul a hitelintézeti törvény alkalmazása – tíz új rendelet jelent meg április 14-én Cikk

Az április 14-ei Magyar Közlönyben 10 rendeletet és egy kormányhatározatot hirdettek ki, köztük a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény, valamint egyes kapcsolódó törvények átmeneti eltérő alkalmazását előíró kormányrendeletet.

14 új rendelet jelent meg április 7-én Cikk

Az április 7-ei Magyar Közlönyben 14 rendeletet és 5 kormányhatározatot hirdettek ki.

A személyi jövedelemadózás várható változásai 2021-ben Cikk

Az őszi adócsomagban a személyi jövedelemadóról szóló törvény szabályait érintő javaslatok visszafogott érdemi változásokat tartalmaznak, többnyire jogharmonizációs, technikai korrekciókat hoznak 2021-re.

Jogszabály-változások a földhivatali eljárásokban Cikk

A földhivatali eljárásokban bekövetkezett/bekövetkező legfontosabb jogszabály-változásokról Borsay Tamás, Budapest Főváros Kormányhivatala Földhivatali Főosztályának vezetője tájékoztatta a Budapesti Ügyvédi Kamarát – írja 605. számú hírlevelében a BÜK.

Katás szabályozásváltozás: az Adótanácsadók Egyesülete szakmai kritikája Cikk

Az Adótanácsadók Egyesülete nem ért egyet azzal a tervezett törvényi változással, hogy az ugyanazon kisadózó vállalkozások (katások) éves szinten összesen 3 millió forint feletti kifizetést teljesítő megbízóit minden esetben (kvázi fűnyíró elv szerint) 40 százalék adóval terheljék. Az egyesület elnöksége képviseletében Zara László elnök által szerkesztőségünkhöz eljuttatott anyagot közöljük.

Szigorodnak a jótállási szabályok Cikk

Az elmúlt öt évben lefolytatott ellenőrzések azt mutatták: az üzletek 45 százaléka megsérti a jótállási szabályokat. A fogyasztóvédelmi hatósághoz érkező évi 30-33 ezer panasz 40 százaléka jótállási-szavatossági ügy. A békéltető testület évi 10-12 ezer ügyének 37 százaléka ilyen. Ezért is vált szükségessé a jótállás kérdésének kiemelt kezelése, szigorítása.

Kihirdették a kiskereskedelmi adóról szóló törvényt Cikk

A június 9-én megjelent, 137. számú Magyar Közlönyben – több más, adótörvényeket módosító jogszabály mellett – kihirdették a kiskereskedelmi adóról szóló 2020. évi XLV. törvényt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Garantált bérminimum vagy minimálbér

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ingatlan-bérbeadás adózása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Mérlegbeszámoló tipusa

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink