32 találat a(z) jelentés cimkére

Lelassultak a részvénykibocsátások, a befektetők a pénzügyileg stabil cégeket keresik Cikk

Világszerte visszaestek a tőzsdei bevezetések (IPO), miközben a befektetők számára a kiemelkedő növekedésnél fontosabbá vált a vállalatok stabilitása és értékteremtő képessége – mutat rá az EY legfrissebb jelentése. A harmadik negyedévben már javult a részvénykibocsátásokat követő árfolyamok teljesítménye, ami az IPO-piac fellendülését vetíti előre.

Rekordalacsony szinten stagnált a munkanélküliségi ráta az euróövezetben februárban Cikk

Rekordalacsony szinten stagnált a munkanélküliségi ráta az euróövezetben februárban az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki jelentése alapján – közölte az MTI.

Itt van az MNB inflációs jelentése Cikk

A hazai fogyasztóiár-index várhatóan enyhén mérséklődik a következő hónapokban, majd az év második felében felgyorsul a dezinflációs folyamat – állapítja meg aktuális inflációs jelentésében az MNB. 2023 folyamán egyre markánsabban jelentkezik a szigorú monetáris politika, a csökkenő globális nyersanyagárak és a mérséklődő hazai fogyasztás árleszorító hatása. A magyar infláció az év végére egyszámjegyű lehet. A fogyasztóiár-index várhatóan 2024-ben tér vissza a jegybanki toleranciasávba.

Külföldi bankszámla lejelentése bankhoz. Wise, Revolut, Paypal Kérdés

Adatszolgáltatási határidő állatgyógyászati nagykereskedőknek Cikk

Április 14-éig adhatják le éves jelentésüket az antibiotikum-hatóanyagú állatgyógyászati készítmények forgalmazásáról a nagykereskedők. Az adatszolgáltatás a Nébih Ügyfélprofil Rendszerén keresztül tehető meg.

Elveszett számlatömb Kérdés

Így változik a számviteli törvény 2023-tól Cikk

Az Országgyűlés elfogadta a számviteli törvényt is több pontban módosító törvényjavaslatot. A változásokat összegző 2022. évi XLV. törvényt a Magyar Közlöny 192. számában hirdették ki november 23-án.

Jól járnak a kisvállalkozók, kevésbé az önkormányzat Cikk

Az egyes adótörvények módosításáról szóló T/1614-es számú törvényjavaslathoz Bagdi Lajos, Niveus Consulting Group adótanácsadási partnere fűzött kommentárt.

Nébih: elkészült a 2022. évi kalászosvetőmag-helyzetjelentés Cikk

A jelentés egyik fő megállapítása, hogy 2022-ben a kánikula és a tartós csapadékhiány alapjaiban határozta meg a kalászos növények termesztését és a vetőmag-szaporítást – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Állatorvosok figyelem! Változás az antibiotikum-felhasználás jelentésére szolgáló rendszerben Cikk

Fontos újítás lép életbe hamarosan az antibiotikum felhasználás jelentésére szolgáló rendszerben: az állatorvosoknak meghatalmazottjaikat konkrét tenyészetekhez kell rendelniük. A jogosultságokat mind az online, mind a papír alapú nyomtatvánnyal létrehozott meghatalmazásoknál szükséges beállítani. Az augusztus 29-én élesedő fejlesztés az átláthatóbb ügyintézést és az adatvédelem fokozását szolgálja – tette közzé honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Egészségpénztári számla és kata Kérdés

CbC riport Kérdés

Garázsbérbeadás körüli adminisztratív teendők Kérdés

Storno számla lejelentése Kérdés

Masszőr PTGSZLAH Kérdés

Tisztelt Szakértő, A kérdésem az lenne, hogy a masszőr, aki pénztárgép használatára kötelezett, de ezt számla kibocsátásával váltja ki, minden esetben köteles-e a PTGSZLAH nyomtatványon minden hónap 15-éig jelenteni a számláit? Előző könyvelő egy adózónás cikkre hivatkozva eddig nem jelentette őket, amiben ezt írja a válaszoló szakértő: Azon vállalkozók, akik pénztárgép-használatra kötelezettek, de ennek ellenére számlát állítanak ki, kötelesek az adott hónapot követő hónap 15-éig napjáig ezen számlákról adatot szolgáltatni (már amennyiben a számlát a nyugta helyett állítja ki és nem kötelező részére a számla kiállítása). Én ezt úgy értelmezem, ha magánszemélynek állít ki, aki nem adóalany, azt jelenteni kell. Ha jelenteni kell akkor azt visszamenőleg 5 évre meg kell tenni? Köszönettel: Gubányi Anett

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR-díj, -kötelezettség, számviteli elszámolás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Üzletszerűség kérdése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Gyártó vagy sem

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3