188 találat a(z) foglalkoztatás cimkére

NAV: foglalkoztatással kapcsolatos január 1-jei változások Cikk

Foglalkoztatással kapcsolatos január 1-jei változásokról tett közzé tájékoztató összefoglalót honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Nőtt a munkerőfelvételt tervező cégek aránya Cikk

Erősödött a vállalkozások foglalkoztatási szándéka, a cégek mintegy negyede tervez munkaerőfelvételt, miközben újra...

Közzétette a Belügyminisztérium, hogy pontosan hogyan rendezné a tanárok helyzetét Cikk

A kormány honlapjára töltötték fel a jogszabálytervezetet, melyben részletezik a pedagógusok béremelésének terveit, a köznevelési foglalkoztatási jogviszony bevezetését és más változtatásokat. Mindent lehet véleményezni, az észrevételeket március 10-ig, e-mailben várják – írja a hvg.hu.

Idei ellenőrzéseinél ezekre összpontosít a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023-ra kockázatelemzésen alapuló módszerrel és a gazdasági trendekhez igazodva célzottan határozta meg az ellenőrzések irányait. A NAV az adókijátszásra specializálódott szektorokat és tevékenységi köröket a rendelkezésére álló adatvagyon és a nemzetközi információcserével érkező adatok folyamatos elemzésével azonosítja.

Nemzetközi lapszemle: ukrán menekültek foglalkoztatására buzdítják a cégvezetők a vállalatokat Cikk

Pontosan egy évvel azt követően, hogy Oroszország ukrajnai inváziója kirobbantotta Európa második világháború óta legnagyobb menekültválságát, a cégvezetők az ukrán munkavállalók foglalkoztatására, integrálására buzdítják a vállalatokat. Véleményük szerint ez az erkölcsi kötelességen túl az üzleti életnek is jót tesz, a jogszabályi környezet pedig lehetőséget biztosít a menekültek legális foglalkoztatására – írja az Euronews.

KSH: 3,9 százalék volt a munkanélküliségi ráta Cikk

A munkanélküliek száma 2023 januárjában 192 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,9 százalék volt – tette közzé honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ösztöndíjas foglalkoztatás szja Kérdés

Jár-e táppénz az ukrán munkavállalónak magyarországi foglalkoztatása esetén? Cikk

Jogosult-e táppénzre a Magyarországon foglalkoztatott ukrán állampolgár? Olvasói kérdésre dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő, jogász válaszolt.

Be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztatók: itt van a legfrissebb lista Cikk

Összesen 5894 olyan adózó szerepel a NAV legfrissebb – januári adatokat tartalmazó – listáján, amelyeknél megállapították, hogy nem jelentették be alkalmazottjuk munkaviszonyát.

Március 31-éig igényelhető a bölcsődei támogatás Cikk

Továbbra is igényelhető a vissza nem térítendő, legfeljebb havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatás a Magyar Államkincstárnál a kisgyermeket nevelő szülők munkába történő visszatérésének támogatására az ország egész területéről. A projekt célja a kisgyermekesek foglalkoztatásának elősegítése, valamint a munka és a magánélet összehangolásának megkönnyítése. A támogatás a 3 év alatti gyermekek nem önkormányzati fenntartású bölcsődében (például családi bölcsődében, munkahelyi bölcsődében, bölcsődében, mini bölcsődében) való elhelyezésének, valamint a napközbeni gyermekfelügyelet személyi térítési díjára vehető igénybe – olvasható az államkincstár közleményében.

Nyugdíj előtti segély Kérdés

NAV: foglalkoztatással kapcsolatos, 2023. január 1-jei változások Cikk

A foglalkoztatással kapcsolatos, 2023. január 1-jétől életbe lépő változásokról szóló tájékoztatót tett közzé pénteken honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Kapcsolt vállalkozás Kérdés

Milyen eszközökkel teheti rugalmassá a munkafeltételeket a munkáltató? Cikk

A munkáltatók mind gyakrabban kényszerülnek arra, hogy a munkafeltételeket rugalmasabbá tegyék és ezzel alkalmazkodjanak a piaci változásokhoz. Cikkünkben ennek két fontos eszközét mutatjuk be.

Fejlesztési jogviszony Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fejlesztési tartalék

Nagy Norbert

adószakértő

Civilszervezet társasági adója

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Iparűzési adó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs