19 találat a(z) feltöltési kötelezettség cimkére

Katás szigorítások: a Pénzügyminisztérium könnyítésként tálalja Cikk

A Magyar Közlönyben kedden megjelent törvény az adókönnyítések mellett a versenyképesség növelését, a gazdaság újraindítását és a visszaélések visszaszorítását is biztosítja, ezzel hozzájárul a magyar vállalkozások terheinek további csökkentéséhez és a munkahelyek védelméhez – értékelte a Pénzügyminisztérium (PM) az adócsomagot az MTI-nek.

Újabb gazdaságvédelmi intézkedések alapozzák meg a jövő évi költségvetést Cikk

Az Országgyűlés honlapján elérhető törvényjavaslat számos intézkedése segít abban, hogy a jövő évi költségvetés még erőteljesebben szolgálja a járvány miatt fokozottan szükségessé vált gazdaságvédelmi lépéseket. Az adó- és adminisztrációcsökkentés mellett a kormány lazított az egészségügyi ellátás jogosulatlan igénybevételéhez kapcsolódó szankciórendszeren is, olvasható a Pénzügyminisztérium sajtóközleményében.

Társaságiadó-feltöltési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Címzett! Társaságunk naptári évtől eltérő üzleti éves adózó. 2019-ben a gazdasági évünk 2019. 04. 01-jétől 2020. 03. 31-iéig tart. Eddig március 20-áig feltöltési kötelezettségünk volt a társasági adó tekintetében. Ha jól értelmezem a törvénymódosítást, akkor most 20-val már nem kell feltölteni az adóévi várható fizetendő adó összegére a társasági adót? Előre is köszönöm válaszukat!

Látvány-csapatsport felajánlás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy havi tao-bevalló, akinek a példa kedvéért 2020-ban havonta 5 millió Ft az előlege. Eddig a feltöltés során 12. 20-ai bevallásban rendelkezett az egész éves adó 80%-ról látvány-csapatsport felajánlás rendszerében. 2020-ban már nincs lehetőség a feltöltésre, ugyanakkor a havi előlegek 80%-ról rendelkezhet. A kérdésem arra vonatkozik: 1. Ha nem rendelkezik havonta az előlegei terhére, de befizeti azokat, akkor lehet-e például decemberben rendelkezni az addig befizetett adóelőleg 80%-áról? Azaz a göngyölített havi előlegek összegének 80%-ra vagy csak az adott havi előlegre? (Az előlegek esetén 7,5% a jóváírás, magasabb, mint az adó terhére.) Ha igen, akkor mi a helyes kitöltése a 20RENDNY nyomtatványnak? Például, ha 01-12 hónapra a fizetendő előleg havi 5 millió Ft, de csak a 12.hónapra egy összegben történne a rendelkezés a már befizetett előleg terhére. 2. Ha nem lehetséges a göngyölített már befizetett adó 80%-ára rendelkezni, akkor az igazolásnak a teljes összegről kell-e szólnia és már az első rendelkezéskor rendelkezni kell vele, vagy annyi szerződést kell megkötni az egyesülettel és annyi darab igazolást kell kérni a szövetségtől, ahány hónap alatt kifut a támogatás összege? Ha például 6 havi előleg 80%-a a támogatás teljes összege, akkor 6 db igazolással kell rendelkezni? Köszönettel

Megszűnt a feltöltési kötelezettség Cikk

A társasági adózás rendszerében megszűnt az előlegkiegészítési, más néven feltöltési kötelezettség. A feltöltésre azok a kettős könyvvitelt vezető adózók voltak kötelesek –meghatározott kivételekkel –, amelyeknek a megelőző adóévi árbevétele nagyobb volt 100 millió forintnál. A feltöltés határideje az adóév utolsó hónapjának 20. napja, vagyis általános esetben december 20-a volt – írja honlapján a NAV.

Hipafeltöltés kivás cégnél 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az eddigi években annak kellett iparűzésiadó-előleget feltölteni, akinek társasági adóban is keletkezett ilyen kötelezettsége. Ebből következőleg – mivel egy kivaalany nem társaságiadó-alany – nem vonatkozott rá feltöltési kötelezettség. A 2019.júliusi törvénymódosításnak köszönhetően a társaságiadóelőleg-feltöltési kötelezettség megszűnt, az iparűzési adóé viszont nem. A kérdésem, hogy most már a kivaalanyoknak is keletkezik-e iparűzésiadó-feltöltési kötelezettsége? Köszönettel.

Feltöltési kötelezettség – iparűzési adó Kérdés

A társasági adóban megszűnik a feltöltési kötelezettség. Hogyan alakul a feltöltési szabály az iparűzési adóban?

Az iparűzési adónál is eltörölnék a feltöltési kötelezettséget az adótanácsadók Cikk

Számos, a vállalkozásoknak kedvező, és több kisebb jelentőségű, továbbfejlesztést, további finomítást igénylő elemet is tartalmaz a nemrégiben a parlament elé terjesztett adótörvény-módosítási csomag az Adótanácsadók Egyesülete szerint. Az egyesület örül annak, hogy a döntéshozók meghallgatták az évek óta ismételt kérését a társaságiadó-előlegek év végi kiegészítésére vonatkozóan, de mivel a könnyítést a helyi iparűzési adóra nem terjesztették ki, még mindig nem csökkennek számottevően az adminisztrációs terhek – ecseteli Zara László, az egyesület elnöke.

Megszűnhet a feltöltési kötelezettség Cikk

Fontos adminisztratív könnyítést jelenthet, hogy az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló T/6351. számú, 2019. június 4-én benyújtott törvényjavaslat szerint hatályon kívül helyeznék az úgynevezett feltöltési kötelezettség teljesítését előíró jogszabályi rendelkezéseket abban a három adónemben, amely 2019-ig erre vonatkozó előírásokat tartalmazott (társasági adó, innovációs járulék, energiaellátók jövedelemadója).

Feltöltési kötelezettség Kérdés

Ügyfelem 2017.07.06-tól a kivából való kizárást követően visszatért a tao alá. 2016-ban kivaalany volt, éves nettó árbevétele meghaladta a 100 millió forintot. Vonatkozik-e rá a tao-feltöltési kötelezettség? Köszönöm ha válaszolnak, üdvözlettel CsK

Amit a feltöltésről tudni kell Cikk

Hamarosan esedékes a naptári évvel azonos adóéves vállalkozásoknál az adó (járulék)előleg kiegészítése, a köznapi szóhasználatban feltöltése. Cikkünk sorra veszi, milyen közterhekre vonatkozik és milyen módon kell eleget tenni e kötelezettségnek.

Feltöltés, ha az utolsó negyedévben már kivás a cég Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk januártól szeptemberig a társasági adó alá, októbertől a kiva alá tartozik. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy ebben az esetben vizsgálnunk kell-e a tao és az ipa feltöltési kötelezettséget? Ha igen, akkor jelen esetben is december 20-a a határidő? Köszönettel: Jancsó Katalin

Kivaalany iparűzésiadó-előlege Kérdés

2017.01.01-től több ügyfelünk is áttért a társasági adóról a kivára. Ezzel kapcsolatos kérdéseink: 1. Az előző évben 100 millió forint nettó árbevételt elérő társaságokra vonatkozik-e 2017. december 20-áig (a kivaalanyiság ideje alatt) az iparűzési adóra a feltöltési kötelezettség? 2. Be kell-e jelenteni valamilyen formában az önkormányzat felé, hogy a társaság áttért a kivára?

Kiva adózó feltöltési kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van-e a kiva hatálya alá tartozó, 100 millió forint árbevételt meghaladó adózók esetében feltöltési kötelezettség december 20-áig? Válaszát köszönöm.

Gyógyszerkereskedés iparűzési adója Kérdés

Gyógyszer nagykereskedés iparűzési adókötelezettsége 2015. évben, figyelembe véve a december 20-ai feltöltési kötelezettséget. Adatok Eft-ban 2015. ÉVI NETTÓ ÁRBEVÉTEL ELADÁSI ÁRON 2694113 2015. ÉVI TÁMOGATOTT ÉRTÉKÉSÍTÉS ELADÁSI ÁRON 1171666 2015. ÉVI NEM TÁMOGATOTT ÉRTÉKÉSÍTÉS ELADÁSI ÁRON 1522447 2015. ÉVI ÉRTÉKÉSÍTÉS ELÁBÉJA 2598974 2015. ÉVI TÁMOGATOTT ELÁBÉ 1113407 2015. ÉVI NEM TÁMOGATOTT ELÁBÉ 1485567 2015. ÉVI ANYAGKÖLTSÉG 15946 Arra szeretnék választ kapni, hogy ezen adatoknak alapján hogyan alakulhat a 2015. évi iparűzésiadó-fizetési kötelezettségünk a Htv. 39. § 4-7. szakaszainak figyelembevételével, különös tekintettel – a sávos megosztásra, illetve a – a támogatott – közfinanszírozásba bevont – forgalom figyelembevételére?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő, termőföld eladása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő eszköztámogatása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég osztalékfizetése ingatlanban

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close