8 találat a(z) egyeztetés cimkére

Nem mindegy, mikori minimálbérrel kell számolni: hat az adókra és a kedvezményekre Cikk

Az adójogszabályokban több olyan rendelkezés található, amelyek az alkalmazást az (üzleti év) adóév első napján érvényes minimálbérhez viszonyítva határozzák meg. Ezeket veszi a cikk sorra, külön kommentár nélkül. Nem tartalmazza a felsorolás azokat az eseteket, amikor a hónap első napi, vagy a mindenkori minimálbér, vagy csak jelző nélkül a minimálbér az irányadó.

Kartellezőket bírságolt a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Energizer, a Duracell és a Varta elemek korábbi gyártói 10 éven keresztül jogsértő magatartást tanúsítottak, amikor egyeztettek az általuk forgalmazott hordozható elemek és akkumulátorok hulladékkezelési díjának áthárításáról a vevőikre. Az eljárás végén több mint harmincmillió forintnyi bírságot szabott ki a GVH, miután mindhárom gyártó aktívan együttműködött a hatósággal.

Egyszerűsítés az adózásban: szakértőkkel egyeztet a Pénzügyminisztérium Cikk

Az adóadminisztráció csökkentésének lehetőségeiről egyeztet pénteken a Pénzügyminisztérium a szakma képviselőivel – írja a Világgazdaság.

Nyugdíjmegállapítás: mikor és miért módosulhat az egyeztetett összeg? Cikk

Kőbevésettek-e nyugdíjbiztosítóval folytatott adategyeztetési eljárás során határozatban megállapított adatok? – merül fel rendre a kérdés a nyugdíj összegét megállapító eljárásokkal kapcsolatban.

Küzdjön a nyugdíjáért! Sokat veszíthet, ha ezeket nem tudja Cikk

A nyugdíjjogosultságnál figyelembe vehető szolgálati idő, a nők kedvezményes nyugdíjára jogosító idő kiszámításához sok-sok adatra van szükség, illetve azokat mind egyeztetni, igazolni kell. A nyilvántartásokban szereplő adatok igazolására az alábbi eljárások kezdeményezésével nyílik lehetőség.

Béremelés az egészségügyben: még folyik az alkudozás Cikk

Nagyon közel van a megegyezés az egészségügyi ágazatban dolgozók béremeléséről, akár már egy-két héten belül lezárulhatnak a tárgyalások – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek szerdán, az érdekvédők és a szakállamtitkárság közötti egyeztetés után.

Nyugdíj: amit a szolgálati idő és a kereset igazolásáról tudni kell Cikk

Tavaly január óta új eljárás szerint kell igazoltatni a nyugdíjhoz szükséges szolgálati időt és kereseti adatokat. Cikkünkből egyebek között megtudhatja, idén kiket keresnek meg adategyeztetési céllal a nyugdíjszervek, illetve mi az eljárás folyamata.

"Ami idáig megjelent, az a tragédia" Cikk

Összehangolt sztrájkot szerveznek a szakszervezeti konföderációk, ha a kormánnyal folytatott tárgyalásokon nem sikerül jelentős módosításokat elérniük a Munka törvénykönyve (Mtk.) nyilvánosságra került tervezetén. Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint a kormány tervezete bércsökkenést és az érdekvédelem ellehetetlenülését jelenti.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéb bérjellegű jövedelem

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Mentesség cégautóadó megfizetése alól

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close