hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Mozdonyvezetők sztrájkja: folytatódnak az egyeztetések

  • MTI

Február 28-án folytatódnak az egyeztetések a MÁV-Start és a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) között – jelezte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kiemelték: a vasúttársaság tudomásul veszi, de nem ért egyet a bíróság döntésével arról, hogy jogszerűnek minősítették a mozdonyvezetők sztrájkját. Ezért a döntés megváltoztatása érdekében felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a Kúriára, és annak megtörténtéig kezdeményezik a jogerős döntés felfüggesztését. Hangsúlyozták: a bíróság a sztrájk jogszerűségéről döntött és nem a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) követeléséről vagy annak teljesíthetőségéről.
    
A MOSZ pénteken közölte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú, jogerős végzésében helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát, így jogszerűnek ítélte meg a mozdonyvezetők sztrájkját. Ezért felszólították a MÁV-Start Zrt.-t, hogy haladéktalanul kezdjen érdemi tárgyalásokat a sztrájkkövetelés teljesítéséről.
    
"A MÁV-Start állításával szemben a meghirdetett mozdonyvezetői sztrájk követelése kellően konkrétan meghatározott, nem irányul kollektív szerződés megváltoztatására és a jelenlegi világjárványban sem veszélyezteti az életet, az egészséget, a testi épséget" – áll a szakszervezet közleményében.
    
A MOSZ azt is közölte, hogy soproni tagcsoportja szolidaritási sztrájkot hirdet a GYSEV Zrt.-nél.
    
A Mozdonyvezetők Szakszervezete február 2-ai küldöttközgyűlésén döntöttek arról, hogy március elején határozatlan ideig tartó sztrájkot hirdetnek a vasúti személy- és áruszállítás területen, ha addig nem jön létre megállapodás a 2021. évi reálkereset-veszteségük kompenzálásáról.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őstermelő közüzemi számla továbbszámlázása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő mezőgazdasági bérmunka

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő családi gazdaság traktor értékesítés

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs