19 találat a(z) digitális cimkére

Javaslatcsomag a héa-szabályok módosításáról – ezek a részletek Cikk

Az Európai Bizottság 2022 végén terjesztette elő a HÉA Irányelv (és két tanácsi rendelet) módosítására irányuló javaslatcsomagját. Cikksorozatunkban részletesen elemezzük a javaslatot. Jelen írásban rámutatunk annak okaira, hogy a Bizottság miért tartja szükségesnek az irányelv módosítását, és megnézzük, hogy melyek azok a főbb területek, amelyeket a módosítás érint.

Nemzetközi lapszemle: kriptoeszközök tőkenyereség-adójának bevezetéséről döntött az olasz kormány Cikk

Néhány napja az olasz parlament elfogadta a 2023-as költségvetési törvényt, melynek részeként – hasonlóan a devizaértékesítésből származó tőkenyereségadóhoz – 26 százalékos kriptoadó bevezetéséről döntött – írja a The Cryptonomist.

K&H-agrárkutatás: a szektor fogékony az innovációra és a digitális fejlesztésre Cikk

Az agrárszektor fogékony az innovációra és a digitális fejlesztésre, ugyanakkor az alkalmazásban inkább az óvatos szemlélet jellemzi a gazdákat – közölte a K&H innovációs agrárkutatása alapján kedden az MTI-vel.

NAV: a digitális platformüzemeltetők új kötelezettségei Cikk

A digitális platformüzemeltetők új kötelezettségeiről szóló tájékoztatót tett közzé pénteken holnapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Elfogadta a kormány a Nemzeti Digitális Állampolgárság Programot Cikk

Elfogadta a kormány a Nemzeti Digitális Állampolgárság Programot, amely megteremti az egyszerű, kényelmes és hatékony ügyintézés feltételeit – közölte az MTI-vel pénteken a Digitális Magyarország Ügynökség.

Már kapható a HVG Adó 2023 különszáma. Digitális változatban is Cikk

Megjelent a HVG szokásos Adó különszáma, ezúttal 12 adótörvénnyel, bennük kiemelve a 2022-as évközi, a 2023. január 1-jei, illetve az azt követő változásokkal. A kommentárokat – amelyek a fő adónemek mellett részletezik helyi adó, az illetékek és a számvitel módosításait is – az Andersen Consulting adótanácsadó cég munkatársainak és más adószakértőknek a közreműködésével ismertetjük.

Elon Musk átvette a Twitter irányítását, azonnal menesztett több felsővezetőt Cikk

Elon Musk csütörtök éjjel átvette a Twitter irányítását, és azonnal menesztette a vállalat vezérigazgatóját, pénzügyi igazgatóját és jogi vezetőjét – jelentették hírügynökségek pénteken a közösségi médium eladását ismerő belső forrásokra hivatkozva, közölte az MTI.

A Digitális Magyarország Ügynökség működéséről szóló részletszabályok jelentek meg Cikk

Megjelent a Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) működését szabályozó kormányrendelet. Az állami szervezet felügyeli a kormányzati informatikát, valamint az e-közigazgatási, informatikai rendszerek és infrastruktúrájuk üzemeltetéséért, továbbá a kapcsolódó fejlesztések megvalósításáért is felel – tette közzé az MTI.

Digitális nomádok adózásáról általában Cikk

Cikkünkben dióhéjban összefoglaljuk a digitális nomádok adózására vonatkozó legfontosabb jogszabályi összefüggéseket.

Kriptovaluták a magyar számvitelben és a társasági adózásban Cikk

A kriptovaluta digitális eszköz, mely a gazdasági életben jelen van, sokan használják, bányásszák, kereskednek vele, ennek ellenére a kriptovaluta-elszámolásra jelenleg még nincs semmilyen kötelező érvényű előírás hazánkban és az EU-ban sem. A vállalkozások azonban, amennyiben kriptovaluta kerül a birtokukba, nem hagyhatják figyelmen kívül ezeket a számviteli beszámolóikban.

Digitális archiválás online számlázással – új rendelet Cikk

2018. július 1-je fontos dátum volt az adózók számára: ekkor indult az online számlák adatszolgáltatása a NAV felé, és – bár ez talán kevésbé került a reflektorfénybe – ekkor lépett hatályba az új digitális archiválásról szóló rendelet. A hatálybalépés időpontján kívül más kapcsolat is van a két változás között. Nézzük, hogy miről is van szó.

Változnak a digitális archiválás szabályai Cikk

Könnyebbé és egyszerűbbé válik az iratok, okiratok (pl. számlák) elektronikus megőrzése, 2018. július 1-jén hatályba lép a digitális archiválás szabályairól szóló 1/2018. (VI. 29.) ITM rendelet (továbbiakban: Rendelet) – írja a nav-gov.hu.

Elbukik a cég, ha nem áldoz digitális fejlesztésekre Cikk

A vállalatvezetők 91 százaléka szerint az a cég, amelyik nem fektet digitális fejlesztésbe, nagy eséllyel elbukik. Ennek ellenére – noha a magyar kkv-k fele aktív digitálisan – több mint felének nincs honlapja – derül ki a KPMG kutatásából.

Digitális előfizetés: azonos feltételek áprilistól minden EU-országban Cikk

Az Európai Unió területén mindenütt azonos feltételek mellett válnak hozzáférhetővé az otthon előfizetett online digitális tartalmak április elsejétől – közölte az Európai Bizottság.

Így adóztatná az unió a digitális multikat Cikk

Az Európai Bizottság (EB) szerdán bemutatta javaslatait az információtechnológiai nagyvállalatok megadóztatására, és átmeneti intézkedésként 3 százalékos adót vetne ki az érintett cégek, például a Google és a Facebook éves európai forgalmára.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tagi kölcsön – nem kapcsolt vállalkozás

Nagy Norbert

adószakértő

Telefon-szolgáltatás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs