16 találat a(z) civil szervezetek cimkére

Nekik ajánlották legtöbben az adójuk 1 százalékát Cikk

A legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát, a személyi jövedelemadó (szja) 1+1 százalékáról idén is május 20-áig lehet rendelkezni, a kedvezményezettek listája a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján olvasható – közölte az adóhivatal az MTI-vel.

Már csak öt nap, nyilatkozniuk kell a civil szervezeteknek Cikk

A 2014-ben szja 1%-os kiutalásban részesült vagy a 13KOZ jelű közleményben tartalékolt összeget feltüntető kedvezményezetteknek a 14KOZ jelű közleményt legkésőbb 2016. május 31-ig, kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül kell megküldeniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) részére.

Civil szervezet esete az áfával Cikk

Mi az? Áfaalany is meg nem is; van is adókötelezettsége, meg nem is; kell is számlát kibocsátani, meg nem is. Mi sem egyszerűbb: ez a civil szervezet. Nem tudja, mi a teendője, ha értékesít, ha szolgáltat, ha beszerez, ha adományt kap? Bizonytalan? Olvasson.

Sürget a határidő: csak így lehet hozzájutni az 1 százalékokhoz Cikk

Szeptember végéig kell benyújtaniuk a civil szervezeteknek a regisztrációs kérelmüket, amelynek alapján igényt tarthatnak a magánszemélyek személyi jövedelemadójából részükre felajánlott összegre. Fontos tudni, hogy a határió jogvesztő.

Együttműködési megállapodás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Civil szervezetek együttműködési megállapodást kötnek, melynek célja, hogy a szervezetek érdekvédelmével kapcsolatos feladatokat közösen végzik. Ezzel kapcsolatban minden szervezet felajánl egy összeget a célok és feladatok elvégzése érdekében. Ők részes szervezetek, akinek utalnak, az a befogadó (koordináló) szervezet. Ez utóbbi folyamatosan beszámol a részes szervezeteknek a hozzájárulás felhasználásáról és a koordinátor munkájáról, aki az általuk választott közös lépviselőjük lesz. A kérdésem az lenne, hogy ez minősülhet-e adománynak, avagy ellenérték fejében végzett szolgáltatás? Utóbbi esetében ez mivel jár? Köszönettel: Léderer Györgyné

Új nyomtatványok a NAV-nál a változások bejelentéséhez Cikk

Új nyomtatványokat rendszeresített az adóhatóság január 1-jétől a civil szervezetek és a törzskönyvi jogi személyek részére a bejelentési, változás-bejelentési kötelezettséghez.

Civil szervezetek figyelem! Ezekre a változásokra kell figyelni! Cikk

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. tv.) módosítása következtében jelentősen átalakultak a 2014. rendelkező évi felajánlásokból részesülni kívánó civil szervezetek kedvezményezetté válásának, elszámolásának feltételei. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatót adott ki a tudnivalókról.

Egy százalékos felajánlás több évre? Cikk

Változhat a civil szervezetek szabályozása részben az új polgári törvénykönyv (Ptk.) hatálybalépéséhez kapcsolódva, továbbá egyszerűsödhetnek a megszűnés, az egyesülés, a szétválás szabályai, és több évre lehetne felajánlani a személyi jövedelemadó (szja) egy százalékát. Az erről szóló törvénytervezetet a kormány honlapján tették közzé.

Ők kapják az 1+1 százalékot Cikk

A NAV közleményt adott ki a 2013. rendelkező évben a magánszemélyek által érvényesen megjelölt, legalább 100 forint 1 százalékos szja-felajánlással érintett kedvezményezettekről a 2013. szeptember 10-ei állapot szerint.

Egyházaknak 4,3 milliárd forint, civileknek 7,4 milliárd Cikk

A magánszemély adózók valamivel több mint a fele nyilatkozott adója 1+1 százalékáról, az adózónként átlagosan felajánlott összeg 3882 forint volt.

1%: a civileknek már csak négy napjuk van az elszámolásra Cikk

Május 31-ig több mint 24 ezer civil szervezetnek kell elszámolnia a kiutalt egy százalékos összegek felhasználásáról. A következő, 2014-es rendelkező évi egy százalékos felajánlásokból történő kizárást kockáztatja az a civil szervezet, amelyik elmulasztja a határidőt.

1%: kövesse a felajánlásokat online Cikk

A NAV új szolgáltatásának köszönhetően mindenkinek lehetősége van arra, hogy megnézze kedvenc civil szervezetének, választott egyházának idén hányan ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1 százalékát. A táblázat ezen kívül azt az összeget is tartalmazza, amelyhez a kedvezményezettünk – köszönhetően saját rendelkező nyilatkozatunknak is – hozzájuthat.

1%: tennivalók civil szervezeteknek Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) augusztus 31-ig kipostázta azokat a felhívó leveleket, amelyekben közel 31 ezer civil szervezetet tájékoztat a felajánlott összeg várható nagyságáról, és azon törvényi feltételekről, amelyek meglétét a levél kézbesítését követő 30 napon belül a 1237A számú adatlap benyújtásával igazolniuk kell.

A civil szervezetek beszámolási, nyilvántartási kötelezettsége Cikk

Noha 2012-től lépett életbe az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény, a módosítás már az előző évet érintő beszámoló kapcsán is tartalmaz olyan rendelkezéseket (például a 2011. évi beszámoló letétbe helyezése), amelyek miatt ennek összefüggései már az előző évre is kihatnak.

Civilek ÁSZ-vizsgálatai miatt aggódik a Transparency International Cikk

A Transparency International Magyarország (TI) levélben fordult parlamenti képviselőkhöz és az adatvédelmi ombudsmanhoz hétfőn a miatt, hogy az Állami Számvevőszékről (ÁSZ) szóló törvényjavaslat értelmében az ÁSZ nemcsak a személyi jövedelemadó egy százalékának felhasználását, hanem az akár egyforintos támogatást kapott szervezetek teljes gazdálkodását ellenőrizheti, és így szerintük minden személyes adathoz hozzáférhet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő kismama

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Vám alanya

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Súlyadó forgalomból kivont tehergépjármű esetén

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close