16 találat a(z) civil szervezetek cimkére

Nekik ajánlották legtöbben az adójuk 1 százalékát Cikk

A legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát, a személyi jövedelemadó (szja) 1+1 százalékáról idén is május 20-áig lehet rendelkezni, a kedvezményezettek listája a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján olvasható – közölte az adóhivatal az MTI-vel.

Már csak öt nap, nyilatkozniuk kell a civil szervezeteknek Cikk

A 2014-ben szja 1%-os kiutalásban részesült vagy a 13KOZ jelű közleményben tartalékolt összeget feltüntető kedvezményezetteknek a 14KOZ jelű közleményt legkésőbb 2016. május 31-ig, kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül kell megküldeniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) részére.

Civil szervezet esete az áfával Cikk

Mi az? Áfaalany is meg nem is; van is adókötelezettsége, meg nem is; kell is számlát kibocsátani, meg nem is. Mi sem egyszerűbb: ez a civil szervezet. Nem tudja, mi a teendője, ha értékesít, ha szolgáltat, ha beszerez, ha adományt kap? Bizonytalan? Olvasson.

Sürget a határidő: csak így lehet hozzájutni az 1 százalékokhoz Cikk

Szeptember végéig kell benyújtaniuk a civil szervezeteknek a regisztrációs kérelmüket, amelynek alapján igényt tarthatnak a magánszemélyek személyi jövedelemadójából részükre felajánlott összegre. Fontos tudni, hogy a határió jogvesztő.

Együttműködési megállapodás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Civil szervezetek együttműködési megállapodást kötnek, melynek célja, hogy a szervezetek érdekvédelmével kapcsolatos feladatokat közösen végzik. Ezzel kapcsolatban minden szervezet felajánl egy összeget a célok és feladatok elvégzése érdekében. Ők részes szervezetek, akinek utalnak, az a befogadó (koordináló) szervezet. Ez utóbbi folyamatosan beszámol a részes szervezeteknek a hozzájárulás felhasználásáról és a koordinátor munkájáról, aki az általuk választott közös lépviselőjük lesz. A kérdésem az lenne, hogy ez minősülhet-e adománynak, avagy ellenérték fejében végzett szolgáltatás? Utóbbi esetében ez mivel jár? Köszönettel: Léderer Györgyné

Új nyomtatványok a NAV-nál a változások bejelentéséhez Cikk

Új nyomtatványokat rendszeresített az adóhatóság január 1-jétől a civil szervezetek és a törzskönyvi jogi személyek részére a bejelentési, változás-bejelentési kötelezettséghez.

Civil szervezetek figyelem! Ezekre a változásokra kell figyelni! Cikk

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. tv.) módosítása következtében jelentősen átalakultak a 2014. rendelkező évi felajánlásokból részesülni kívánó civil szervezetek kedvezményezetté válásának, elszámolásának feltételei. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatót adott ki a tudnivalókról.

Egy százalékos felajánlás több évre? Cikk

Változhat a civil szervezetek szabályozása részben az új polgári törvénykönyv (Ptk.) hatálybalépéséhez kapcsolódva, továbbá egyszerűsödhetnek a megszűnés, az egyesülés, a szétválás szabályai, és több évre lehetne felajánlani a személyi jövedelemadó (szja) egy százalékát. Az erről szóló törvénytervezetet a kormány honlapján tették közzé.

Ők kapják az 1+1 százalékot Cikk

A NAV közleményt adott ki a 2013. rendelkező évben a magánszemélyek által érvényesen megjelölt, legalább 100 forint 1 százalékos szja-felajánlással érintett kedvezményezettekről a 2013. szeptember 10-ei állapot szerint.

Egyházaknak 4,3 milliárd forint, civileknek 7,4 milliárd Cikk

A magánszemély adózók valamivel több mint a fele nyilatkozott adója 1+1 százalékáról, az adózónként átlagosan felajánlott összeg 3882 forint volt.

1%: a civileknek már csak négy napjuk van az elszámolásra Cikk

Május 31-ig több mint 24 ezer civil szervezetnek kell elszámolnia a kiutalt egy százalékos összegek felhasználásáról. A következő, 2014-es rendelkező évi egy százalékos felajánlásokból történő kizárást kockáztatja az a civil szervezet, amelyik elmulasztja a határidőt.

1%: kövesse a felajánlásokat online Cikk

A NAV új szolgáltatásának köszönhetően mindenkinek lehetősége van arra, hogy megnézze kedvenc civil szervezetének, választott egyházának idén hányan ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1 százalékát. A táblázat ezen kívül azt az összeget is tartalmazza, amelyhez a kedvezményezettünk – köszönhetően saját rendelkező nyilatkozatunknak is – hozzájuthat.

1%: tennivalók civil szervezeteknek Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) augusztus 31-ig kipostázta azokat a felhívó leveleket, amelyekben közel 31 ezer civil szervezetet tájékoztat a felajánlott összeg várható nagyságáról, és azon törvényi feltételekről, amelyek meglétét a levél kézbesítését követő 30 napon belül a 1237A számú adatlap benyújtásával igazolniuk kell.

A civil szervezetek beszámolási, nyilvántartási kötelezettsége Cikk

Noha 2012-től lépett életbe az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény, a módosítás már az előző évet érintő beszámoló kapcsán is tartalmaz olyan rendelkezéseket (például a 2011. évi beszámoló letétbe helyezése), amelyek miatt ennek összefüggései már az előző évre is kihatnak.

Civilek ÁSZ-vizsgálatai miatt aggódik a Transparency International Cikk

A Transparency International Magyarország (TI) levélben fordult parlamenti képviselőkhöz és az adatvédelmi ombudsmanhoz hétfőn a miatt, hogy az Állami Számvevőszékről (ÁSZ) szóló törvényjavaslat értelmében az ÁSZ nemcsak a személyi jövedelemadó egy százalékának felhasználását, hanem az akár egyforintos támogatást kapott szervezetek teljes gazdálkodását ellenőrizheti, és így szerintük minden személyes adathoz hozzáférhet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Noprofit bt. beszámolófajta

Pölöskei Pálné

adószakértő

Mikrogazdálkodói beszámoló nonprofit bt.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Osztalék

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close