hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Sürget a határidő: csak így lehet hozzájutni az 1 százalékokhoz

  • Lepsényi Mária

Szeptember végéig kell benyújtaniuk a civil szervezeteknek a regisztrációs kérelmüket, amelynek alapján igényt tarthatnak a magánszemélyek személyi jövedelemadójából részükre felajánlott összegre. Fontos tudni, hogy a határió jogvesztő.

A civil szervezeteknek a kedvezményezetti feltételeknek való megfelelést nem a felajánlások után, hanem azt megelőzően kell igazolniuk az úgynevezett regisztrációs eljárás során. Ennek előnye az, hogy a magánszemélyek a rendelkező nyilatkozatuk kitöltése során már olyan szabályszerűen regisztrált szervezetek közül választhatnak, akik sikeresen igazolták, hogy megfelelnek az 1996. évi CXXVI. törvényben (Szftv.) előírt feltételeknek.

A magánszemélyek rendelkező nyilatkozatában felajánlott összegekre igényt tartó szervezetnek az adóhatóságnál kell előzetesen – elektronikus úton – regisztrálnia. A regisztrációval egyidejűleg igazolnia kell a kedvezményezetté válás feltételeit, melyet az Szftv. 4. paragrafusának (1) bekezdése sorol fel.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, amelyben részletezzük, a regisztrácis kötelezettségre vonatkozó tudnivalókat.

A teljes cikkhez előfizetőink és az oldalunkon próbaregisztrálók (korlátozott ideig) férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Noprofit bt. beszámolófajta

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close