hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ők kapják az 1+1 százalékot

  • Adózóna

A NAV közleményt adott ki a 2013. rendelkező évben a magánszemélyek által érvényesen megjelölt, legalább 100 forint 1 százalékos szja-felajánlással érintett kedvezményezettekről a 2013. szeptember 10-ei állapot szerint.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az alábbiakban ad tájékoztatást a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. tv.) 6/A § (2) bekezdése alapján a törvény 4. § (1) bekezdésében és 4/A § (1) bekezdésében meghatározott kedvezményezettekről, a kedvezményezett adószámának, nevének, székhelyének, a kedvezményezettet megillető összegnek és a kedvezményezett javára érvényesen rendelkezők számának megjelölésével.

A kimutatásban azon kedvezményezettek tételes adatai szerepelnek a 2013. szeptember 10-i állapot szerint, amelyeket a magánszemélyek érvényesen jelöltek meg a 2012. adóévi (2013. rendelkező évi) szja 1 százalékos rendelkező nyilatkozataikban és a javukra érvényesen felajánlott szja 1 százalékos összege eléri vagy meghaladja a 100 forintot.

A kimutatásban szerepelnek a 2013. évben technikai számmal rendelkező a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény szerinti egyházak, a kiemelt költségvetési előirányzat, az Szf. tv. 4. § (1) bekezdése szerinti egyesületek, alapítványok, közalapítványok, országos közgyűjtemények és egyéb kulturális intézmények, a Magyar Tudományos Akadémia, könyvtári, levéltári, múzeumi, egyéb kulturális, illetve alkotó- vagy előadó-művészeti tevékenységet folytató szervezetek, országos szakmúzeumok, felsőoktatási intézmények, a Nemzeti Együttműködési Alap, az Összefogás az Államadósság ellen Alap, a Magyar Művészeti Akadémia.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felhívó levélben tájékoztatta a potenciális civil kedvezményezetteket a felajánlott összeg várható nagyságáról és azon törvényi feltételekről, amelyeknek meglétét a felhívó levél kézbesítését követő 30 napon belül a 1337A számú adatlap benyújtásával igazolniuk kell.

A lista itt tekinthető meg!  

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlabefogadás

Nagy Norbert

adószakértő

Közösségen belüli szolgáltatás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close