hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ők kapják az 1+1 százalékot

  • Adózóna

A NAV közleményt adott ki a 2013. rendelkező évben a magánszemélyek által érvényesen megjelölt, legalább 100 forint 1 százalékos szja-felajánlással érintett kedvezményezettekről a 2013. szeptember 10-ei állapot szerint.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az alábbiakban ad tájékoztatást a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. tv.) 6/A § (2) bekezdése alapján a törvény 4. § (1) bekezdésében és 4/A § (1) bekezdésében meghatározott kedvezményezettekről, a kedvezményezett adószámának, nevének, székhelyének, a kedvezményezettet megillető összegnek és a kedvezményezett javára érvényesen rendelkezők számának megjelölésével.

A kimutatásban azon kedvezményezettek tételes adatai szerepelnek a 2013. szeptember 10-i állapot szerint, amelyeket a magánszemélyek érvényesen jelöltek meg a 2012. adóévi (2013. rendelkező évi) szja 1 százalékos rendelkező nyilatkozataikban és a javukra érvényesen felajánlott szja 1 százalékos összege eléri vagy meghaladja a 100 forintot.

A kimutatásban szerepelnek a 2013. évben technikai számmal rendelkező a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény szerinti egyházak, a kiemelt költségvetési előirányzat, az Szf. tv. 4. § (1) bekezdése szerinti egyesületek, alapítványok, közalapítványok, országos közgyűjtemények és egyéb kulturális intézmények, a Magyar Tudományos Akadémia, könyvtári, levéltári, múzeumi, egyéb kulturális, illetve alkotó- vagy előadó-művészeti tevékenységet folytató szervezetek, országos szakmúzeumok, felsőoktatási intézmények, a Nemzeti Együttműködési Alap, az Összefogás az Államadósság ellen Alap, a Magyar Művészeti Akadémia.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felhívó levélben tájékoztatta a potenciális civil kedvezményezetteket a felajánlott összeg várható nagyságáról és azon törvényi feltételekről, amelyeknek meglétét a felhívó levél kézbesítését követő 30 napon belül a 1337A számú adatlap benyújtásával igazolniuk kell.

A lista itt tekinthető meg!  

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Minimum járulék

Széles Imre

tb-szakértő

Közhasznú nonprofit kft. beszámoló típus

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyszerűsített végelszámolásnál érvényes határidők

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close