95 találat a(z) büntetés cimkére

10 millió euró büntetést kell fizetnie a TikToknak káros tartalom miatt Cikk

Tízmillió eurós büntetéssel sújtja az olasz versenyhatóság a TikTokot, mert megállapítása szerint az internetes közösségi platformot működtető kínai vállalat nem ellenőrizte megfelelő módon a platformon közzétett, kiskorú vagy sebezhető felhasználói számára potenciálisan ártalmas tartalmakat.

Manipulálta a tőzsdét, az MNB 10 millió forintra büntette Cikk

Az MNB 10 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki egy magánszemélyre tiltott piaci manipulációnak minősülő tőzsdei kereskedése miatt. Az érintett tiltott módokon manipulálta a tőkepiacot, így adva félrevezető, hamis jelzést a befektetőknek több tőzsdei részvény valós piaci megítéléséről, keresletéről-kínálatáról. Az MNB tiltott piacbefolyásolás bűncselekményének gyanúja miatt feljelentést is tesz a Fővárosi Főügyészségen.

Jelentős büntetéseket kockáztatnak az uniós kibervédelmi irányelvtől eltérő vállalkozások Cikk

Akár az árbevétel két százalékára is büntethetők azok a gazdasági társaságok, amelyek nem készülnek fel időben az IT-biztonsági incidensek kezelésére, és nem a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelvnek megfelelően működnek – hívta fel a figyelmet az EY az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Több mint 11 000 év börtönre ítéltek Törökországban egy kriptotőzsdés csalót Cikk

Több mint tizenegyezer év börtönbüntetésre ítélték Törökországban csütörtök este a Thodex nevű kriptotőzsdét megalapító férfit, aki ügyfelei befektetéseit ellopva elmenekült az országból – jelentette a török média, közölte az MTI.

Így változnak a CSOK szabályai szeptember elsejétől Cikk

A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) előírásait módosítja a kormány szeptember elsejétől. Az erre vonatkozó rendelet augusztus 30-án éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben. A Bankmonitor szakértői szerint a változás pozitívan érinti azokat, akik vállalt gyermek után szeretnék kihasználni a lakástámogatást.

Babaváró hitel: mennyivel emelkedik a büntetés jövőre? Cikk

A Babaváró kölcsön jövő évtől érvényes átalakításánál mindenki a hitelösszegre és az életkori feltételekre gondol első körben. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a konstrukcióhoz kapcsolódó büntetés – melyet egyes szabályok megsértése esetén kell fizetnünk – is érdemben megváltozik 2024-től – írja elemzésében a Bankmonitor.hu.

Profitsharing Kérdés

Kártérítés bizonylatolása és adóvonzata Kérdés

Az Ericsson 206 millió dolláros büntetést fizet korrupciós ügyei miatt Cikk

A távközlési berendezéseket gyártó svéd Ericsson elismerte bűnösségét egy korrupciós ügyben, és 206 millió dolláros (72 milliárd forint) büntetést fizet a megállapodás keretében – közölte az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma pénteken, tette közzé az MTI.

Nőtt a vonaton bliccelők száma, a legnagyobb büntetés 320 ezer forint fölött volt Cikk

Tavaly több mint tízmillióval többet, 29 millió forint pótdíjat fizettek be a jegy nélkül utazók a vasúttársaságnak, az egy évvel korábbihoz képest

Drágulnak az autópálya-matricák, nőnek a büntetések Cikk

A 2023. január 1-jétől érvényes országos éves autópálya-matricáért személygépkocsik esetében 49 190 forintot kell fizetni, mintegy 5 százalékkal többet az idei 46 850 forintnál, a jövő évi éves megyei matricák ára pedig 5720 forint az idei 5450 forint után – írja a hvg.hu.

Földbérleti díj fizetése készpénzben Kérdés

265 millió eurós bírságot zsebelt be a Facebook Írországban Cikk

265 millió eurós büntetést rótt ki az írországi adatvédelmi biztos a Facebook közösségimédia-vállalatra hétfőn.

Horgászok pácban Cikk

Rendkívüli ellenőrzést végeztek a Nébih Állami Halőri Szolgálat (ÁHSZ) és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) halőrei a Csepeli kavicsbányatavon október elején. Az akció során bevontak 12 horgászengedélyt, lefoglaltak 14 horgászbotot és 82 haltároló eszközt, melyekből összesen több mint 300 kg halat engedtek vissza a tóba. További 56 esetben jelenleg is vizsgálat zajlik a halvédelmi jogszabályok megsértése miatt.

Fizetési felszólítások: eltúlozták a büntetéseket egyes elektronikus hírközlési szolgáltatók Cikk

Az elmúlt években számos olyan panasz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) média- és hírközlési biztosi hivatalába, amely az elektronikus hírközlési szolgáltatóknak az előfizetők fizetési késedelmének kezelésével kapcsolatos méltánytalan intézkedéseit kifogásolták – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó gépjármű költségelszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Idegen épületen végzett beruházás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Rendszám feltüntetése a számlán

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink