92 találat a(z) büntetés cimkére

Több mint 11 000 év börtönre ítéltek Törökországban egy kriptotőzsdés csalót Cikk

Több mint tizenegyezer év börtönbüntetésre ítélték Törökországban csütörtök este a Thodex nevű kriptotőzsdét megalapító férfit, aki ügyfelei befektetéseit ellopva elmenekült az országból – jelentette a török média, közölte az MTI.

Így változnak a CSOK szabályai szeptember elsejétől Cikk

A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) előírásait módosítja a kormány szeptember elsejétől. Az erre vonatkozó rendelet augusztus 30-án éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben. A Bankmonitor szakértői szerint a változás pozitívan érinti azokat, akik vállalt gyermek után szeretnék kihasználni a lakástámogatást.

Babaváró hitel: mennyivel emelkedik a büntetés jövőre? Cikk

A Babaváró kölcsön jövő évtől érvényes átalakításánál mindenki a hitelösszegre és az életkori feltételekre gondol első körben. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a konstrukcióhoz kapcsolódó büntetés – melyet egyes szabályok megsértése esetén kell fizetnünk – is érdemben megváltozik 2024-től – írja elemzésében a Bankmonitor.hu.

Profitsharing Kérdés

Kártérítés bizonylatolása és adóvonzata Kérdés

Az Ericsson 206 millió dolláros büntetést fizet korrupciós ügyei miatt Cikk

A távközlési berendezéseket gyártó svéd Ericsson elismerte bűnösségét egy korrupciós ügyben, és 206 millió dolláros (72 milliárd forint) büntetést fizet a megállapodás keretében – közölte az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma pénteken, tette közzé az MTI.

Nőtt a vonaton bliccelők száma, a legnagyobb büntetés 320 ezer forint fölött volt Cikk

Tavaly több mint tízmillióval többet, 29 millió forint pótdíjat fizettek be a jegy nélkül utazók a vasúttársaságnak, az egy évvel korábbihoz képest

Drágulnak az autópálya-matricák, nőnek a büntetések Cikk

A 2023. január 1-jétől érvényes országos éves autópálya-matricáért személygépkocsik esetében 49 190 forintot kell fizetni, mintegy 5 százalékkal többet az idei 46 850 forintnál, a jövő évi éves megyei matricák ára pedig 5720 forint az idei 5450 forint után – írja a hvg.hu.

Földbérleti díj fizetése készpénzben Kérdés

265 millió eurós bírságot zsebelt be a Facebook Írországban Cikk

265 millió eurós büntetést rótt ki az írországi adatvédelmi biztos a Facebook közösségimédia-vállalatra hétfőn.

Horgászok pácban Cikk

Rendkívüli ellenőrzést végeztek a Nébih Állami Halőri Szolgálat (ÁHSZ) és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) halőrei a Csepeli kavicsbányatavon október elején. Az akció során bevontak 12 horgászengedélyt, lefoglaltak 14 horgászbotot és 82 haltároló eszközt, melyekből összesen több mint 300 kg halat engedtek vissza a tóba. További 56 esetben jelenleg is vizsgálat zajlik a halvédelmi jogszabályok megsértése miatt.

Fizetési felszólítások: eltúlozták a büntetéseket egyes elektronikus hírközlési szolgáltatók Cikk

Az elmúlt években számos olyan panasz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) média- és hírközlési biztosi hivatalába, amely az elektronikus hírközlési szolgáltatóknak az előfizetők fizetési késedelmének kezelésével kapcsolatos méltánytalan intézkedéseit kifogásolták – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A Kéklótusz apáca kalandjai miatt büntetett a médiatanács Cikk

Jogsértések miatt figyelmeztette a Hír TV és az FM 103.9 – A ROCK rádió szolgáltatóit a médiatanács, a Kossuth rádió médiaszolgáltatóját pedig bírsággal sújtotta – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Adóhatósági ellenőrzések számokban Cikk

Mit ellenőrzött 2021-ben a NAV? Az adóhatóság a napokban tette közzé a 2021-es tevékenységét összefoglaló kiadványát. Az évről évre megjelenő kötetben a NAV összefoglalja az előző év ellenőrzési fókuszterületeit és tapasztalatait, amelyeket statisztikákkal is alátámaszt. A Deloitte Legal adóperes ügyvédjei az évkönyv legérdekesebb részeiből válogattak – írja sajtóközleményében a Deloitte.

Nagy összegű készpénzmozgás uniós partnerek között Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1