141 találat a(z) autó cimkére

Amit érdemes mérlegelni lízingcég kiválasztásakor Cikk

Egyre több kkv él a hagyományos lízingelés és a tartós bérlés lehetőségével, hiszen gyakran olcsóbb, egyszerűbb és hatékonyabb megoldás, mint a beruházás. Persze sokan megállnak a látszólag kedvező árnál, holott van még pár, igen jelentős összetevő, amit figyelembe kell venni.

Nagy áresésre számítanak a német autópiacon Cikk

Szép idők várnak a német autóvásárlókra az Essen-Duisburg Egyetem CAR autóipar kutatóintézetének tanulmánya szerint az autógyáraknak a dízelautók becserélésére adott újabb nagy kedvezményeinek, valamint a kereskedőknél felduzzadt készletállománynak köszönhetően.

Használtautó-piac: ezeket a járgányokat keresik Cikk

A használt autók forgalma rekordot dönthet az idén Magyarországon – prognosztizálja a Das WeltAuto az első háromnegyed év adatai alapján, ám felhívja a figyelmet arra, hogy az autócserék lendülete immár lassul.

Apport rendelkezésre bocsátása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tulajdonosa alapításkor a saját gépjárművét apportként bevitte a társaságba. A kérdésem az lenne, hogy a rendelkezésre bocsátással egyidejűleg át kell-e íratni a cég nevére az autót? Vagy legalább üzembentartónak megjelölni? Ha ez nem történt meg, akkor az jelentheti azt, hogy nem is történt meg a rendelkezésre bocsátás? Mi ilyenkor a teendő? Üdvözlettel: Hajdu Andrea

Cégautóadó, ételfutár Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy éttermi vendéglátással foglalkozó kft. a közeljövőben menüztetéssel is szeretne foglalkozni. A menüket ki is szállítaná. A kft.-nek nincs a tulajdonában gépjármű, igy két lehetőség közül választana. 1. Felvesz alkalmazásba egy ételfutárt, akinek van saját autója. 2. A tulajdonos saját autójával történne a kiszállítás az ételfutár által. Az lenne a kérdésem, hogy a benzin és egyéb az autóval kapcsolatos költségeket hogyan tudja elszámolni a kft. a két esetet figyelembe véve. Megoldás, ha a kft. cégautóadót fizet ? Válaszát előre is köszönöm!

200 ezernél több autót hív vissza a BMW Cikk

Rövidesen visszahív több mint 200 ezer dízelüzemű autót Európában a BMW a kipufogógázt visszavezető rendszer ellenőrzésére, és szükség esetén javítására – jelentette szerdán a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lap.

Újabb adókedvezménnyel támogatják a németek az elektromos autók vásárlóit Cikk

Újabb kedvezményt vezetnek be Németországban az elektromos meghajtású autók vásárlásának ösztönzésére.

Élettárs autója Kérdés

Élettársa autóját használja valaki a munkája során. Útiköltségtérítés milyen módon számolható el, saját autónak minősül-e? Vagy idegen autójának? Mit fizethet ki a vállalkozás?

Vasárnaptól nem elég a forgalmi, ha megállít a rendőr Cikk

Két fontos ponton is változik az autók műszaki vizsgáztatásának szabályrendszere május 20-án. A kishibás autót nem tiltják ki azonnal a forgalomból, a másik újdonság viszont bonyolítja az életet, és mindenkit érint, akinek a határnap után jár le a műszakija – írja a totalcar.hu.

411 ezer autót hív vissza a Volkswagen Cikk

A VW visszahívja 411 ezer gépkocsiját biztonságiöv-hiba miatt.

Itt a jó hír az autósoknak! Cikk

A Netrisk.hu adatai szerint 2018 első negyedévében a személyautókra megkötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja 37 800 forint volt, szemben a tavalyi hasonló időszakban mért 34 200 forinttal. A díjszint alakulásában a vezető online biztosításközvetítő portál által hetente közölt Kgfb-index tanúsága szerint január közepe óta érdemi változás nem tapasztalható. Az összes kgfb-kötésnek idén immár közel háromnegyedét teszik ki az évközi szerződések, melyek 73 százalékán jelenleg öt biztosító: a K&H, az Union, az Aegon, az Uniqa és a Köbe osztozik, közölte a Netrisk.hu.

Lízingelt hibrid személygépkocsi költségelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném az alábbiakban: kft. nyílt végű pénzügyi lízing keretében hibrid személygépkocsit üzemeltet. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy erre a személy gépkocsira milyen költséget számolhat el, mivel cégautóadót nem kell utána fizetnie (nem bérbeadás, csak a vállalkozás érdekében használja). Útvonalnyilvántartást vezet. Kérdés az, hogy a gépkocsival kapcsolatban milyen költségeket, és hogyan számolhatja el, ha 100 százalékosan üzleti útra használja? Ha a magánhasználat és az üzleti használat aránya az útvonalnyilvántartás szerint havonta változó? Válaszát előre is köszönöm.

Magánszemélytől beszerzett személygépjármű eladásának áfája Kérdés

Magánszemélytől saját használatra beszerzett személygépkocsi eladásakor fel kell számítani az áfát? A magánszemély nem állított ki számlát csak szerződést.

Használt személygépkocsi értékesítés áfája Kérdés

Tisztelt Adózóna! Eva hatálya alá tartozó társas vállalkozás használt személygépkocsit vásárolt 2009. évben. A szállító által kibocsátott számla – a hatályos áfatörvény 216. §-a alapján – általános forgalmi adót nem tartalmazott. A társas vállalkozás időközben kilépett az eva hatálya alól, jelenleg a társasági adó hatálya alá tartozik, és a fenti személygépkocsi értékesítését tervezi. A vállalkozás nem gépjármű-kereskedelemmel foglalkozik. Kérem, hogy szíveskedjenek választ adni arra vonatkozóan, hogy az értékesítést áfával növelten, vagy áfa nélkül kell-e számláznia a vállalkozásnak? Számlázhat-e az áfatörvény 87. § b) bekezdése alapján adómentesen? Válaszukat előre is köszönöm.

Figyelem, adórevizorok érkezése várható! Cikk

Április 16-ától a gépjármű-kereskedők és a szervizek állnak a jogkövetésre ösztönző, utólagos adótraffipax fókuszában. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az ellenőrzések megkezdése előtt majd egy hetet biztosít a hibák javítására, az alkalmazotti jogviszonyok rendezésére, illetve a bevallani elmulasztott adó összegének megfizetésére – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-nek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

300 euró alatti EU-s termékértékesítés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Számla dátuma, könyvelési periódus, áfa visszaigénylése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Számlaadat-szolgáltatás alóli mentesség

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close