16 találat a(z) adóztatás cimkére

Kiskereskedelmi adó Kérdés

Létezik-e extraprofit: ha nincs, miért adóztatjuk, ha van, miért nem azt adóztatjuk? Cikk

A kormány a költségvetési túlköltés miatti elszaladó hiányt speciális adókkal (extraprofit adókkal) kívánja finanszírozni. A hivatkozás az, hogy egyes ágazatok az áremelkedések miatt jelentős többlet nyereséget érnek el. Ennek ellenére mégsem a nyereséget – profitot, adó előtti eredményt –, hanem az adott ágazatok, cégek árbevételét adóztatja, ami nincs tekintettel a költségszerkezetre. Az, hogy a megszokáson kívül mi okozta az adóztatni kívánt cégek kiválasztását, más hivatalos magyarázat nem született – tette közzé honlapján a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Megjelent az adóztatási számlaszámok és adónemek érvényes jegyzéke Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adóztatási számlaszámok és adónemek új érvényes jegyzéke május 25-étől tölthető le a NAV honlapjáról.

Digitális szolgáltatások adóztatása – íme az OECD javaslata Cikk

Az OECD tavaly hozta először nyilvánosságra a digitális szolgáltatások adózásának megújításáról szóló javaslatcsomagját. Akkor számos lobbicsoport alakult az országok között pro és kontra, hiszen egy meglehetősen átpolitizált és érzékeny terület adóztatásának az újragondolásáról van szó, mégpedig, hogy miként adóztassuk a jövőben a nagy technológiai cégeket, olvasható az Andersen Magyarország elemzésében.

Megadóztathatók a sokmilliós végkielégítések Cikk

Megfelelnek a nagy összegű végkielégítések magyar adószabályai az európai jogi elvárásoknak – a strasbourgi bíróság döntése kapcsán Völner Pál a Magyar Időknek úgy fogalmazott: a különadó bizonyos esetekben világosan kijelöli a köz szolgálatában állók kereseti lehetőségeit, egyúttal megvédi a társadalmat a korábbi igazságtalanságoktól.

Adóztatás kijátszása: vigyázat, újabb egyezmények léptek életbe Cikk

Magyarország több országgal új adóegyezményeket kötött, illetve korábbiakat módosított. Ezekből négy január 1-jétől hatályos. A NAV közölte az érvényben lévő egyezmények listáját.

Adóztatási egyezmény a Liechtensteini Hercegséggel Cikk

Megjelent a 150. számú Magyar Közlönyben a kettős adóztatás elkerülését és az adóztatás kijátszásának megakadályozását célzó, Magyarország és a Liechtensteini Hercegség között kötött adóegyezmény szövege.

Orbán Viktor az adóztatásról Cikk

Az elvi kérdéseknek meg kell előzniük a személyi döntéseket - hangoztatta Orbán Viktor az MTI kérdésére szerdán kora este Brüsszelben, amikor megérkezett az Európai Unió rendkívüli csúcstalálkozójára.

A francia elnök megszorítások ellen, a szupergazdagok megadóztatása mellett Cikk

Francois Hollande francia elnök szerint a megszorítás Európa széteséséhez és a populista mozgalmak megerősödéséhez vezethet.

Az LMP megadóztatná a 300 hektárnál nagyobb birtokokat Cikk

Az LMP többkulcsos, progresszív adót vetne ki a 300 hektárnál nagyobb földbirtokokra – derült ki egy csütörtöki, budapesti háttérbeszélgetésen. Az adóval a kis- és közepes gazdaságokra való átállást ösztönöznék.

Bevezetnék a tranzakciós adót Cikk

Az Európai Bizottság (EB) szerdán hivatalosan javaslatot tett a pénzügyi tranzakciók megadóztatására.

Jó erkölcsbe ütköző juttatások: adóztatás helyett munkajogi eszközök Cikk

Adóztatási helyett munkajogi eszközökkel érné el az LMP, hogy a munkajogi elévülési határidőn, vagyis három éven belül a jó erkölcsbe ütköző, és ezért semmis juttatásokat vissza lehessen követelni - derül ki abból a javaslatból, amelyet Schiffer András frakcióvezető nyújtott be hétfő délelőtt a parlamentnek.

Illeték, bírság, késedelmi pótlék: összefoglaló a legfontosabb számlaszámokról Cikk

Adót, járulékot, illetéket vagy bírságot mindig is az adóhivatal által meghatározott számlaszámra kellett befizetni. Január elsejétől érvényes számlaszámok 28-án megváltoztak. Íme a NAV adóztatási tevékenységével összefüggő számlaszámok és adónemeik 2011. január 29-étől érvényes jegyzéke.

A többség jobban adóztatná az élvezeti cikkeket Cikk

Az emberek többsége az élvezeti cikkek megadóztatásával pótolná a gazdasági válság miatt kieső állami bevételeket, miközben negatívabban ítélik meg a pénzügyi szektort, valamint az autóipart.

Kettős adóztatást elkerülő egyezmények: hol éri meg az offshore cég? Cikk

Magyarországnak jelenleg összesen 65 darab kettős adózást elkerülő egyezménye van. Az alábbiakban az egyezmények közötti markáns különbségeket mutatjuk be.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Többes jogviszony ekho

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Transzferár-nyilvántartás

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

Készletlopás elszámolása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs