23 találat a(z) adószakértő cimkére

Kreditpontgyűjtés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tegnap megjelent az Adózónán a "Figyelem, ne megszokásból végezze továbbképzését! Januártól változott az adós éves továbbképzés követelményrendszere" címmel egy cikk. Ebben olvasható a következő mondat: "Fontos figyelni arra is, hogy ugyanazon minősített továbbképzési program − ideértve annak elektronikus változatát is − csak egyszer jogosít kreditpontra." Ez mit jelent? Tudnák példákkal illusztrálni? Remélem, hogy nem a következőt jelenti. Ha én adótanácsadóként, valamint adószakértőként is regisztrálva vagyok, és elvégzek egy továbbképzési programot, akkor ott vagy csak adótanácsadóként szerezhetek kreditpontot, vagy csak adószakértőként szerezhetek kreditpontot? Azaz csak az egyiknél számolhatom el az adott képzést? Remélem rosszul értelmezem! Köszönöm a választ!

Figyelem, ne megszokásból végezze továbbképzését! Januártól változott az adós éves továbbképzés követelményrendszere Cikk

Alapjaiban változott meg januártól az adós kötelező továbbképzés. Jelentős eltérés a korábbiakhoz képest, hogy a továbbképzésre kötelezett már nem ötéves ciklusban gyűjti a kreditpontokat január 1-jétől, hanem – a mérlegképes könyvelők továbbképzési rendszeréhez hasonlóan – éves ciklusban teszi ezt meg. A továbbképzési időszak január 1-jétől december 31-éig tart, amely pedig 20 kreditpontot kell gyűjteni az arra kötelezettnek. A Pénzügyminisztérium levélben tájékoztatta a képző intézményeket az adós továbbképzés idei évtől életbe lépő változásairól.

Könyvelés Kérdés

Tisztelt szakértő! Azt szeretném megtudni, hogy önálló vállalkozásban egy mérlegképes könyvelő vállalhat-e könyvelési szolgáltatást adótanácsadói, illetve adószakértői vagy ezzel egyenértékű végzettség nélkül. Úgy tudom – bár erre jogszabályt nem találtam –, hogy adókkal az foglalkozhat, aki ilyen végzettséggel rendelkezik. A könyvelési szolgáltatás együtt jár az adókkal történő foglalkozással, áfa, szja, járulékok. Válaszát Előre is köszönöm.

Jogosultsági kérdés – mérlegképes könyvelő, adótanácsadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni az alábbi kérdésekben. Regisztrált mérlegképes könyvelőként egyedül látom el egy cég könyvelését, így a beszámolóért is én vagyok a felelős. A kérdésem az lenne, hogy ha tartósan passzív állományban vagyok (például csed ideje alatt), és éppen mérlegkészítési időszak van, megadhatja-e a cég a nevemet a beszámolóban, mint regisztrált könyvelőét? Vagy van erre kizáró szabály? A másik kérdésem is ehhez köthető, ugyanis az adótanácsadó vizsgát követően 5 év után lehet kérvényezni az adószakértői minősítést. Érdeklődni szeretnék, hogy a fenti passzív állomány beleszámít-e az 5 évbe? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Adószakértők kérték: adónemek csökkentése, adóelőleg eltörlése, gyakoribb ellenőrzés Cikk

Adótanácsadó cégek szakemberei, adózással napi szinten foglalkozó szakértők, nemzetközi szervezeteket és kkv-ket képviselők vettek részt pénteken a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára, Izer Norbert meghívására azon a tanácskozáson, amely a tárca szándékai szerint első állomása lehet a minisztérium és az érintettek közötti, adóügyekről szóló folyamatos párbeszédnek.

Könyvelők, adószakértők, könyvvizsgálók! Ilyen szabályzat is kell Cikk

A könyvviteli, adószakértői, okleveles adószakértői, adótanácsadói tevékenységet megbízási, illetve vállalkozási jogviszony alapján folytatóknak is kötelező a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni törvény előírásainak megfelelő szabályzatot készíteniük. Cikkünkben részletezzük a szabályzat tartalmi követelményeit, az azzal kapcsolatos kötelezettségeket.

Adószakértők, adótanácsadók, könyvvizsgálók ellenőrzése: kezdődik az egyeztetés Cikk

Szerdán egyeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium az érintett pénzügyi szervezetekkel az új közfelügyeleti hatóságról. A tervek szerint idén júliusban felálló szervezet a könyvelők, az adótanácsadók, az adószakértők és a könyvvizsgálók ellenőrzéséért felelhet – közölte az NGM.

Könyvelők, ingatlanosok! Titkos doksit kaphat, ha kéri. Ez komoly Cikk

Az ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet folytató, valamint könyvviteli (könyvelői), adószakértői, okleveles adószakértői, adótanácsadói tevékenységet megbízási, illetve vállalkozási jogviszony alapján folytató szolgáltatók részére bocsátott ki közleményt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Szabályzat, amivel olvashat a gyanús jelekből Cikk

Az adószakértőknek, adótanácsadóknak, az ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet végzőknek a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásának megelőzésével kapcsolatos szabályzattal is rendelkezniük kell. Ha még nincs ilyen szabályzata, megmutatjuk, hogyan pótolja.

Lajos bácsi elájulna: mégis hogyan gondolja ezt az NGM? Cikk

Lajos bácsi zseniális könyvvizsgáló volt. Sajnos már nincs közöttünk, de sokan, és sokat tanultunk tőle. Kisujjában volt a számvitel, igényes volt és szerethetően szigorú. Ahogy valamikori tanítványai azóta is emlegetik bármely könyvelési hibával kapcsolatban, ”ha ezt látná, Lajos bácsi elájulna”. Lajos bácsi most is elájulna… Hogy miért?

Könyvelési, adózási szakembereket felügyelő hatóság: kezdődnek az előkészületek Cikk

Az adózási, számviteli szakemberek felügyeletét érintő szabályok kidolgozását a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) végzi majd, együttműködve az érintett szakmai szervezetek képviselőivel – mondta el az MTI érdeklődésére hétfőn Pankucsi Zoltán, a tárca adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára. A szabályozás előkészítése már zajlik.

Lepsényi Mária Cikk

Pénzmosás elleni szabályzat: feladat könyvelőknek, adószakértőknek Cikk

Kérdésében megerősítést kért olvasónk arról, hogy a pénzmosás elleni szabályzattal kapcsolatban minden könyvelőnek van dolga. Szolnoki Béla könyvvizsgáló adószakértőnk válaszolt.

Pölöskei Pálné, okleveles közgazdász, adószakértő és könyvvizsgáló Cikk

Képzettségem okleveles közgazda, melyet a Marx Károly Közgazdaságtudomány Egyetemen szerezetem.

Adószakértők léptek fel a Budapest Music Centerben Cikk

No, nem klasszikus zeneműveket adtak elő az adószakértők, hanem egész napos konferencia keretében a jövő évi adóváltozások bemutatójára invitálta a HVG-Nexon az érdeklődőket december 5-én.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

A kata új szabályozásának érvényessége

Szipszer Tamás

adószakértő

Használt termék közösségi beszerzés A60 jelentése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close