21 találat a(z) adószakértő cimkére

Könyvelés Kérdés

Jogosultsági kérdés – mérlegképes könyvelő, adótanácsadó Kérdés

Adószakértők kérték: adónemek csökkentése, adóelőleg eltörlése, gyakoribb ellenőrzés Cikk

Adótanácsadó cégek szakemberei, adózással napi szinten foglalkozó szakértők, nemzetközi szervezeteket és kkv-ket képviselők vettek részt pénteken a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára, Izer Norbert meghívására azon a tanácskozáson, amely a tárca szándékai szerint első állomása lehet a minisztérium és az érintettek közötti, adóügyekről szóló folyamatos párbeszédnek.

Könyvelők, adószakértők, könyvvizsgálók! Ilyen szabályzat is kell Cikk

A könyvviteli, adószakértői, okleveles adószakértői, adótanácsadói tevékenységet megbízási, illetve vállalkozási jogviszony alapján folytatóknak is kötelező a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni törvény előírásainak megfelelő szabályzatot készíteniük. Cikkünkben részletezzük a szabályzat tartalmi követelményeit, az azzal kapcsolatos kötelezettségeket.

Adószakértők, adótanácsadók, könyvvizsgálók ellenőrzése: kezdődik az egyeztetés Cikk

Szerdán egyeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium az érintett pénzügyi szervezetekkel az új közfelügyeleti hatóságról. A tervek szerint idén júliusban felálló szervezet a könyvelők, az adótanácsadók, az adószakértők és a könyvvizsgálók ellenőrzéséért felelhet – közölte az NGM.

Könyvelők, ingatlanosok! Titkos doksit kaphat, ha kéri. Ez komoly Cikk

Az ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet folytató, valamint könyvviteli (könyvelői), adószakértői, okleveles adószakértői, adótanácsadói tevékenységet megbízási, illetve vállalkozási jogviszony alapján folytató szolgáltatók részére bocsátott ki közleményt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Szabályzat, amivel olvashat a gyanús jelekből Cikk

Az adószakértőknek, adótanácsadóknak, az ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet végzőknek a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásának megelőzésével kapcsolatos szabályzattal is rendelkezniük kell. Ha még nincs ilyen szabályzata, megmutatjuk, hogyan pótolja.

Lajos bácsi elájulna: mégis hogyan gondolja ezt az NGM? Cikk

Lajos bácsi zseniális könyvvizsgáló volt. Sajnos már nincs közöttünk, de sokan, és sokat tanultunk tőle. Kisujjában volt a számvitel, igényes volt és szerethetően szigorú. Ahogy valamikori tanítványai azóta is emlegetik bármely könyvelési hibával kapcsolatban, ”ha ezt látná, Lajos bácsi elájulna”. Lajos bácsi most is elájulna… Hogy miért?

Könyvelési, adózási szakembereket felügyelő hatóság: kezdődnek az előkészületek Cikk

Az adózási, számviteli szakemberek felügyeletét érintő szabályok kidolgozását a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) végzi majd, együttműködve az érintett szakmai szervezetek képviselőivel – mondta el az MTI érdeklődésére hétfőn Pankucsi Zoltán, a tárca adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára. A szabályozás előkészítése már zajlik.

Lepsényi Mária Cikk

Pénzmosás elleni szabályzat: feladat könyvelőknek, adószakértőknek Cikk

Kérdésében megerősítést kért olvasónk arról, hogy a pénzmosás elleni szabályzattal kapcsolatban minden könyvelőnek van dolga. Szolnoki Béla könyvvizsgáló adószakértőnk válaszolt.

Pölöskei Pálné, okleveles közgazdász, adószakértő és könyvvizsgáló Cikk

Képzettségem okleveles közgazda, melyet a Marx Károly Közgazdaságtudomány Egyetemen szerezetem.

Adószakértők léptek fel a Budapest Music Centerben Cikk

No, nem klasszikus zeneműveket adtak elő az adószakértők, hanem egész napos konferencia keretében a jövő évi adóváltozások bemutatójára invitálta a HVG-Nexon az érdeklődőket december 5-én.

Akár 20 millióra is bírságolható a könyvelő és az adószakértő Cikk

Már 2013. július elejétől hatályosak a pénzmosás megelőzéséről 2007. évi CXXXVI. (Pmt.) törvény új szabályai, amelyek 90 napot adtak a belső szabályzatok átdolgozására, azaz szeptember 28-áig kellene ezeket korszerűsíteni. A törvény megsértése esetén a felügyeletet ellátó szerv drasztikus bírságokat vethet ki.

Bartha Katalin Cikk

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezető elnök

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Üzletág-értékesítés szabályai az áfában

Szipszer Tamás

adószakértő

Családi adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X