28 találat a(z) adórendszer cimkére

Bezárulhat ez az adókikerülési lehetőség Cikk

Adószakértői körökben gyakran okoz fejtörést az olyan ügyletek kezelése, amelyek a több tagállamban (például telephelyként) működő gazdasági szervezeteknél a tagállamok eltérő adószabályai miatt eltérő adókövetkezményeket idéznek elő. Az Országgyűléshez a múlt héten beterjesztett jogharmonizációs csomag egyes elemei az ilyen helyzeteket igyekszik rendezni.

Aggódnak a cégek a globális adórendszer-átalakítás miatt Cikk

Folyamatos erőfeszítésre van szükségük a cégeknek, hogy adó- és pénzügyeik kezelésében lépést tartsanak az egyre inkább transzparens és összekapcsolódó nemzetközi adórendszerekkel. A döntéshozók 93 százaléka tart tőle, hogy nem fogja tudni kezelni a különböző nemzeti adóhatóságok esetenként egymásnak ellentmondó álláspontját – derül ki az EY több mint 1700 cégvezető körében végzett nemzetközi kutatásából.

Egyszerűsítés az adózásban: szakértőkkel egyeztet a Pénzügyminisztérium Cikk

Az adóadminisztráció csökkentésének lehetőségeiről egyeztet pénteken a Pénzügyminisztérium a szakma képviselőivel – írja a Világgazdaság.

Szabad az út az amerikai adórendszer átalakítására Cikk

Elvi megállapodásra jutottak az amerikai képviselőház és szenátus republikánus párti többségének vezetői az adórendszer átalakításáról szóló reformtervről – közölték republikánus források szerdán.

Pankucsi az adórendszer módosításáról Cikk

A kormány nem tervezi az adórendszer módosítását, a jelenleg alkalmazott arányos teherviselést eredményező rendszer, amely elismeri a legális munkavállalást, a gyermeknevelés költségeit, sokkal jobb, mint amit az IMF, az OECD vagy más nemzetközi ajánlás Magyarország számára megfogalmazott – mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Túl sokféle adó van Magyarországon Cikk

Nagyobb átláthatóságra, kevesebb adminisztrációra és az áfa-visszaigénylések egyszerűsítésére lenne szükség az adóhivatalnál az adótanácsadók egyesületének alelnöke szerint. Vadász Iván a Magyar Nemzetnek elmondta: a gazdasági tárcának nem az adóhivatal irányítási struktúrájával kellene foglalkoznia, miközben a revizorokat sem anyagilag, sem társadalmilag nem becsülik meg.

Ezt ígéri a NAV 2014-re az adózóknak Cikk

Három nagy, európai uniós támogatással megvalósuló projekt befejezése várható 2014 első félévében A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), ezek együttes támogatási összege 5,5 milliárd forint - közölte a NAV az MTI-vel.

Vesztesek és nyertesek a magyar adórendszerben Cikk

Nem feltétlenül jogosak az adórendszer átalakításával kapcsolatban készített tanulmányukat ért kritikák, az egykulcsos személyi jövedelemadót kiragadni az egész rendszerből nem lehet, ám a jövedelem-eloszlás mellett az adóváltozások egyéb dimenzióit – mint például kereslet élénkítését – is érdemes lenne megvizsgálni. E területekről rendkívül kevés nyilvános hatástanulmány áll rendelkezésre. A költségvetési átláthatóság szempontjából mindeközben nemcsak a kelet-közép-európai régió, hanem Afganisztán vagy Albánia is lehagy bennünket. A hvg.hu interjúja Tóth G. Csabával, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. volt kutatási igazgatóhelyettesével, az egykulcsos adó hatásait elemző, nagy port felkavaró tanulmány egyik szerzőjével.

Javaslat ingatlanadóra Cikk

Környezetvédelmi adóból vagy vagyonadóból kellene finanszírozni a bérterhek mérséklését, állítják uniós szakértők. A célzott járulékcsökkentés, az új vállalati adók bevezetése, valamint a fogyasztási adók emelése illeszkedik az uniós gyakorlathoz, a válság terheit azonban a magyar gyakorlattal szemben máshol sokkal inkább a magasabb jövedelműek viselik - hivatkozik egy uniós tanulmányra a privátbankár.hu.

Egyszerűbb adórendszert szeretnének Cikk

Az adórendszer és az adminisztráció egyszerűsítését szorgalmazza az uniós vállalkozók döntő többsége a versenyképesség érdekében - derül ki az EY globális tanácsadócég legfrissebb nemzetközi vállalkozói felméréséből, amelyben mintegy 350 uniós vállalkozót kérdeztek meg.

Kuriózum a magyar adórendszerben: zsebbevágó kérdés Cikk

Az szja egyetlen kulcsa a honi szabályozáson belül is kuriózum, szinte egyetlen más adónem sem mentes a szociális és egyéb kedvezményektől. A kamatjövedelmek differenciált adóztatásával − amellett, hogy összességében nehezen értelmezhető annak hátrányos megkülönböztetése a tőzsdei ügyletekhez képest, amelyek nem kaptak extra adót − még távolabb került a magánszemélyeket érintő adóztatás attól, amit a kormány 2010−2011-ben zászlajára tűzött, írja a napi.hu.

Bajnai új adórendszert ígér Cikk

A kormányváltás után az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség új adórendszert vezet be, melyben a minimálbér szintjén havi 8-10 ezerrel több marad a zsebekben - mondta Bajnai Gordon, szerdán szabadtéri fórumán Komáromban, közel 200 fős hallgatóság előtt.

Balog Ádám: nincs szükség újabb adóemelésre Cikk

A magyar adórendszer véglegessé vált, a költségvetés négyszázmilliárdos tartaléka biztosítja, hogy a jövőben ne legyen szükség adóemelésre - nyilatkozta Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Balog Ádám: van lehetőség az összeadózás csökkentésére Cikk

Az adórendszer átalakítása során az elmúlt két évben folyamatosan szem előtt tartották a költségvetési egyensúlyt, olyan adókat emeltek, amelyek növelésével a legkevesebbet ártanak a gazdaságnak, így alakult ki a jelenlegi struktúra - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, egy szakmai fórumon.

Balog Ádám: a kiva még változhat Cikk

Az adórendszer szerkezetileg lezártnak tekinthető, a változások gyümölcse remélhetőleg egy-két éven belül beérik, s a vállalkozások érezni fogják, hogy könnyebbé vált a helyzetük - mondta Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Heti munkaidőkeret alkalmazható-e?

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close