284 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Sokszor téved a NAV! Itt a bizonyíték Cikk

A hazai adóvizsgálatok több mint felénél elérhető, hogy a NAV tervezett megállapítása ne kerüljön be az ellenőrzést lezáró határozatba, első vagy másodfokon pedig az esetek közel 90 százalékában törölhető, illetve mérsékelhető a megállapítás, illetve a kiszabott adóbírság – derül ki a MAZARS legfrissebb jelentéséből. A könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat 2012-2013. közötti adóvizsgálatait feldolgozó belső kutatás rámutat: a NAV megállapításai gyakran nem megalapozottak.

Mi legyen az üzletben? Kérdés

Szeretném megkérdezni, mert egyre több rémhírt hallani mostanában, hogy egy esetleges NAV-látogatás esetén milyen papírokkal kell rendelkezni egy üzletben? Milyen kötelező papíroknak kell ott lennie? Munkaszerződés, vállalkozási szerződések, számlák?

Így megy a felülellenőrzés Cikk

Van-e lehetőség felülellenőrzésre olyankor, ha az adózó az adóhatósági vizsgálat során már tisztázta magát? Mi a gyakorlat és mit mond a jog? Milyen lehetőségei vannak az adózónak és milyen jogosítványai az adóhivatalnak?

Politikai szempontok szerint ellenőrizte az adózókat Cikk

Nyugdíjba vonult Lois Lerner, az amerikai adóhivatal (IRS) adómentességi osztályának vezetője, annak a botránynak a kirobbantója, amely során fény derült arra, hogy a hatóság célzott és fokozott ellenőrzést folytatott konzervatív csoportok ellen - írja a profitline.hu.

Tagi kölcsön, virtuális házipénztári milliók - felhívás ellenőrzésre Cikk

„Ezt tedd, ha adóellenőrzésre vágysz!” Egy kolléganőm egyszer ilyen címmel írt listát az ügyfeleinek. A cégek elcsúszását okozó banánhéjak közt első helyen a tagi kölcsön állt.

Megszállja az autószervizeket a NAV Cikk

Minden autószerviz számíthat adóellenőrzésre - írta a Magyar Nemzet.

Az autószerelők fele megsértette az adózási szabályokat Cikk

Véget ért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári ellenőrzéssorozata a Közép-magyarországi régióban. A három és fél ezret meghaladó vizsgálat alkalmával átlagosan minden harmadik ellenőrzött vétett a jogszabályok ellen, de az autószerelők adózási fegyelme ennél rosszabb képet mutatott.

Információcsere a svájci adóhatósággal Cikk

Magyarország új egyezményt kötött Svájccal a kettős adóztatás elkerüléséről, a dokumentumot csütörtökön írta alá Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügypolitikáért felelős államtitkára és Jean-Francois Paroz, Svájc magyarországi nagykövete.

Adóellenőrök a leány- és legénybúcsúkon Cikk

Újabban adóellenőrök csapnak le a leány- és a legénybúcsúkra.

NAV-szitizenek: 2,2 milliós bírság a Szigeten Cikk

A revizorok és pénzügyőrök több mint 150 ellenőrzést végeztek, melynek keretében a jövedéki termékekre és a szellemi tulajdonjogra vonatkozó szabályok betartásán túl vizsgálták a számla- illetve nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét is.

Nyáron munkaidőn túl is ellenőriz a NAV Cikk

Munkaidőn túl is, a nap bármely szakában, megjelenhetnek az adóhatóság ellenőrei a NAV nyári akciója idején. A hatóság fokozott figyelmet fordít az internetes kereskedők, a szépészeti szolgáltatók és a személyszállítók adózási szokásaira is.

Vagyonosodási vizsgálat - amikor az adózó elhagyta az országot Cikk

Ki folytathatja le a külföldre távozott adózó vagyonvizsgálatát?

Tízmillió forintra büntette az ékszerkereskedőket a NAV Cikk

Tízmillió forintra büntetett az adóhivatal egy kis Heves megyei településen élő nőt és élettársát, akik illegálisan üzleteltek ékszerekkel és órákkal - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

NAV-ellenőrzések: több a visszatérő mulasztás a nyugat-dunántúli régióban Cikk

A korábbi években tapasztaltnál több visszatérő mulasztóra bukkantak az elmúlt időszakban a nyugat-dunántúli régió mindhárom megyéjében az adóellenőrök.

Idegenforgalom: további ellenőrzésekre figyelmeztet a NAV Cikk

További ellenőrzésekre számíthatnak az idegenforgalmi vállalkozások, mert még mindig magas a mulasztások aránya - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Online számlázás és a PTGSZLAH

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Flottakezelő

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close