280 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Tagi kölcsön, virtuális házipénztári milliók - felhívás ellenőrzésre Cikk

„Ezt tedd, ha adóellenőrzésre vágysz!” Egy kolléganőm egyszer ilyen címmel írt listát az ügyfeleinek. A cégek elcsúszását okozó banánhéjak közt első helyen a tagi kölcsön állt.

Megszállja az autószervizeket a NAV Cikk

Minden autószerviz számíthat adóellenőrzésre - írta a Magyar Nemzet.

Az autószerelők fele megsértette az adózási szabályokat Cikk

Véget ért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári ellenőrzéssorozata a Közép-magyarországi régióban. A három és fél ezret meghaladó vizsgálat alkalmával átlagosan minden harmadik ellenőrzött vétett a jogszabályok ellen, de az autószerelők adózási fegyelme ennél rosszabb képet mutatott.

Információcsere a svájci adóhatósággal Cikk

Magyarország új egyezményt kötött Svájccal a kettős adóztatás elkerüléséről, a dokumentumot csütörtökön írta alá Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügypolitikáért felelős államtitkára és Jean-Francois Paroz, Svájc magyarországi nagykövete.

Adóellenőrök a leány- és legénybúcsúkon Cikk

Újabban adóellenőrök csapnak le a leány- és a legénybúcsúkra.

NAV-szitizenek: 2,2 milliós bírság a Szigeten Cikk

A revizorok és pénzügyőrök több mint 150 ellenőrzést végeztek, melynek keretében a jövedéki termékekre és a szellemi tulajdonjogra vonatkozó szabályok betartásán túl vizsgálták a számla- illetve nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét is.

Nyáron munkaidőn túl is ellenőriz a NAV Cikk

Munkaidőn túl is, a nap bármely szakában, megjelenhetnek az adóhatóság ellenőrei a NAV nyári akciója idején. A hatóság fokozott figyelmet fordít az internetes kereskedők, a szépészeti szolgáltatók és a személyszállítók adózási szokásaira is.

Vagyonosodási vizsgálat - amikor az adózó elhagyta az országot Cikk

Ki folytathatja le a külföldre távozott adózó vagyonvizsgálatát?

Tízmillió forintra büntette az ékszerkereskedőket a NAV Cikk

Tízmillió forintra büntetett az adóhivatal egy kis Heves megyei településen élő nőt és élettársát, akik illegálisan üzleteltek ékszerekkel és órákkal - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

NAV-ellenőrzések: több a visszatérő mulasztás a nyugat-dunántúli régióban Cikk

A korábbi években tapasztaltnál több visszatérő mulasztóra bukkantak az elmúlt időszakban a nyugat-dunántúli régió mindhárom megyéjében az adóellenőrök.

Idegenforgalom: további ellenőrzésekre figyelmeztet a NAV Cikk

További ellenőrzésekre számíthatnak az idegenforgalmi vállalkozások, mert még mindig magas a mulasztások aránya - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

Beindult a NAV nyári akciója: kik számíthatnak ellenőrzésre? Cikk

Az országos ellenőrzési sorozat részeként Budapesten és Pest megyében is megkezdődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári akciója. Adórevizorok és pénzügyőrök július elejétől augusztus végéig járják a kiemelt idegenforgalmi, turisztikai területeket, strandokat, fesztiválokat, és fokozott figyelmet fordítanak az internetes kereskedők adózási fegyelmére is. A NAV munkatársainak fellépése a nap bármely szakaszában várható - tudatta a hatóság.

NAV-akció: húszmilliós végrehajtási akció indult Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az ország legnagyobb vasúti logisztikai központjainak területén kezdte meg ellenőrzési akcióját, tekintettel arra, hogy a logisztikai piac trendjeinek változása miatt folyamatosan növekszik a vasúti konténerforgalom. A NAV az ellenőrzések révén a gazdaságvédelem mellett az egészségvédelemre is figyelmet fordít, elsősorban az élelmiszerszállítmányok vonatkozásában.

Túl alacsony vagy túl magas az ár? - adóhatósági túlkapások Cikk

Annak ellenére, hogy a jogszabályok (például a Számviteli törvény vagy az Áfa törvény) egyértelműen meghatározzák azokat a tárgyi feltételeket, amelyeknek teljesülniük kell ahhoz, hogy egy számla befogadható lehessen a könyvelésbe, illetőleg az áfa levonásba helyezhető lehessen, e törvények egyértelmű előírásaitól elrugaszkodónak látszó kritériumokat követel adóhatóság a vizsgálataiban.

Holnap éjféltől megszűnik a vámellenőrzés a horvát határon Cikk

2013. július 1-jén hétfőn 0.00 órától a Horvát Köztársaság csatlakozik az Európai Unióhoz. A leglényegesebb változást a vámhatár megszűnése jelenti. Az utazók értékhatárra való tekintet nélkül hozhatnak magukkal Horvátországban vásárolt termékeket, anélkül, hogy vámot vagy általános forgalmi adót kellene utánuk fizetniük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás bt. egyszerűsített végelszámolása

Szipszer Tamás

adószakértő

Kivás cég hipa-feltöltése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kulturális rendezvény, adómentes juttatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X