hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adóellenőrzés: itt a lista, hol vizsgálódnak a héten a NAV revizorai

  • adozona.hu

Közzétette a NAV az ellenőrzési helyszíneket, ahol biztosan megjelennek a héten az adórevizorok. Az adóhatóság hangsúlyozza: a közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV-ellenőrzések.

Békés megye

Május 29-e és 31-e között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a Tótkomlóson, Mezőhegyesen és Mezőkovácsházán működő italboltokban, vendéglátó egységekben vizsgálódnak, de a piaci kiskereskedelmi tevékenységet végzők is számíthatnak ellenőrzésekre. A revizorok és pénzügyőrök elsősorban a nyugta-, számlaadási kötelezettséget, az alkalmazottak bejelentési kötelezettségét valamint a jövedéki termék forgalmazási szabályainak betartását vizsgálják.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei és pénzügyőrei 2017. május 29-én hétfőn ellenőrzéseket végeznek Enyingen, Lajoskomáromban, Mezőkomáromban és Szabadhídvégen. A NAV szakemberei elsősorban a nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát és a jövedéki termékek forgalmazását vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

A Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az operatív ellenőrzések helyszíneinek közzétételével szeretné felhívni az adózók figyelmét arra, hogy szabályos bizonylatokat állítsanak ki. A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

A 2017/22. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei Hajdú-Bihar megyében:

május 29. hétfő: Nyíradony
május 30. kedd: Polgár
május 31. szerda: Létavértes
június 1. csütörtök: Hajdúhadház, Téglás
június 2. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Heves megye

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 22. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

május 29. (hétfő): Bükkszentmárton
május 30. (kedd): Gyöngyössolymos, Gyöngyöshalász
május 31. (szerda): Rózsaszentmárton, Hatvan, Boldog
június 1. (csütörtök): Heves
június 2. (péntek): Felsőtárkány

A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Az igazgatóság által kijelölt, operatív ellenőrzésekkel érintett kiemelt helyszínek:

május 29. (hétfő): Karcag
május 30. (kedd): Kisújszállás
május 31. (szerda): Tiszafüred
június 1. (csütörtök): Kunhegyes
június 2. (péntek): Szolnok

Az ellenőrzések során a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 22. hetében az alábbiaknak megfelelően tervez helyszíni ellenőrzéseket:

május 29. (hétfő): Szécsény környéke
június 1. (csütörtök): Rétság és környéke
június 2. (péntek): Balassagyarmat és környéke

Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózóknál vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

A héten kiemelt tevékenységi körként az ital-kiskereskedelmi (kocsmai) tevékenységet folytató adózókat vonják vizsgálat alá az adóellenőrök. A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

A 2017/20. heti operatív ellenőrzések helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

május 29. (hétfő): Nyíregyháza
május 30. (kedd): Nyírbátor, Nyírbogát
május 31. (szerda): Nyírtelek,Rakamaz
június  1. (csütörtök): Mátészalka, Őr
június  2. (péntek): Kemecse

Veszprém megye

A Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei az alábbi településeken végeznek helyszíni ellenőrzéseket:

május 29. (hétfő): Várpalota
május 30. (kedd): Sümeg
május 31. (szerda): Zirc
június 1. (csütörtök):  Tapolca
június 2. (péntek): Veszprém

A helyszíni ellenőrzések elsősorban a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatottak  szabályszerű bejelentésére, valamint az online pénztárgép használatával kapcsolatos rendelkezések betartásának jogszerűségére irányulnak.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalakulás

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close