hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adóellenőrzés: itt a lista, hol vizsgálódnak a héten a NAV revizorai

  • adozona.hu

Közzétette a NAV az ellenőrzési helyszíneket, ahol biztosan megjelennek a héten az adórevizorok. Az adóhatóság hangsúlyozza: a közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV-ellenőrzések.

Békés megye

Május 29-e és 31-e között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a Tótkomlóson, Mezőhegyesen és Mezőkovácsházán működő italboltokban, vendéglátó egységekben vizsgálódnak, de a piaci kiskereskedelmi tevékenységet végzők is számíthatnak ellenőrzésekre. A revizorok és pénzügyőrök elsősorban a nyugta-, számlaadási kötelezettséget, az alkalmazottak bejelentési kötelezettségét valamint a jövedéki termék forgalmazási szabályainak betartását vizsgálják.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei és pénzügyőrei 2017. május 29-én hétfőn ellenőrzéseket végeznek Enyingen, Lajoskomáromban, Mezőkomáromban és Szabadhídvégen. A NAV szakemberei elsősorban a nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát és a jövedéki termékek forgalmazását vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

A Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az operatív ellenőrzések helyszíneinek közzétételével szeretné felhívni az adózók figyelmét arra, hogy szabályos bizonylatokat állítsanak ki. A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

A 2017/22. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei Hajdú-Bihar megyében:

május 29. hétfő: Nyíradony
május 30. kedd: Polgár
május 31. szerda: Létavértes
június 1. csütörtök: Hajdúhadház, Téglás
június 2. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Heves megye

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 22. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

május 29. (hétfő): Bükkszentmárton
május 30. (kedd): Gyöngyössolymos, Gyöngyöshalász
május 31. (szerda): Rózsaszentmárton, Hatvan, Boldog
június 1. (csütörtök): Heves
június 2. (péntek): Felsőtárkány

A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Az igazgatóság által kijelölt, operatív ellenőrzésekkel érintett kiemelt helyszínek:

május 29. (hétfő): Karcag
május 30. (kedd): Kisújszállás
május 31. (szerda): Tiszafüred
június 1. (csütörtök): Kunhegyes
június 2. (péntek): Szolnok

Az ellenőrzések során a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 22. hetében az alábbiaknak megfelelően tervez helyszíni ellenőrzéseket:

május 29. (hétfő): Szécsény környéke
június 1. (csütörtök): Rétság és környéke
június 2. (péntek): Balassagyarmat és környéke

Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózóknál vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

A héten kiemelt tevékenységi körként az ital-kiskereskedelmi (kocsmai) tevékenységet folytató adózókat vonják vizsgálat alá az adóellenőrök. A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

A 2017/20. heti operatív ellenőrzések helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

május 29. (hétfő): Nyíregyháza
május 30. (kedd): Nyírbátor, Nyírbogát
május 31. (szerda): Nyírtelek,Rakamaz
június  1. (csütörtök): Mátészalka, Őr
június  2. (péntek): Kemecse

Veszprém megye

A Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei az alábbi településeken végeznek helyszíni ellenőrzéseket:

május 29. (hétfő): Várpalota
május 30. (kedd): Sümeg
május 31. (szerda): Zirc
június 1. (csütörtök):  Tapolca
június 2. (péntek): Veszprém

A helyszíni ellenőrzések elsősorban a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatottak  szabályszerű bejelentésére, valamint az online pénztárgép használatával kapcsolatos rendelkezések betartásának jogszerűségére irányulnak.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Online számlázás – felvásárlási jegy

Kelemen László

adószakértő, jogász

Számlaadat-szolgáltatás

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close