hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ezeken a helyeken biztosan razziáznak a NAV-ellenőrök a héten

  • adozona.hu

Frissítette az adóhatóság honlapján az ADÓtraffipax rovatot, amelyben felsorolja, hol számíthatnak a revizorok megjelenésére az adózók. A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV-ellenőrzések.

Békés megye

A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus 1. és 6. között elsősorban a dobozi, békési, gyomaendrődi szabadstrandokon, valamint a nagyobb idegenforgalmú városok üzleteiben és a szabadidős, sportolási szolgáltatást nyújtóknál végeznek ellenőrzéseket. A revizorok többek között a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik.

Csongrád megye

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai a Kőrös-toroki Napok rendezvénysorozat ideje alatt, 2017. augusztus 3-6. között fokozottan ellenőrzik a kitelepült vállalkozásokat. A revizorok többek között a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, illetve a jövedéki termékek forgalmazási szabályainak betartását vizsgálják. Az ellenőrzésekre a rendezvény ideje alatt folyamatosan számítani lehet.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket augusztus 1. és augusztus 4. között

augusztus 1. kedd:                      Balmazújváros
augusztus 2. szerda:                   Mikepércs, Sáránd
augusztus 3. csütörtök:             Derecske, Tépe
augusztus 4. péntek:                  Debrecen

A NAV munkatársai az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére. A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 31. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

augusztus 1. (kedd): Füzesabony
augusztus 2. (szerda): Heves
augusztus 3. (csütörtök): Hatvan
augusztus 4. (péntek): Eger

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 31. héten:

augusztus 1. (kedd): Tiszafüred
augusztus 2. (szerda): Tiszaföldvár
augusztus 3. (csütörtök): Szolnok
augusztus 4. (péntek): Kunszentmárton
augusztus 5. (szombat): Karcag

Az ellenőrzéseknél a revizorok elsősorban a fürdők, strandok, uszodák területén működő vendéglátóhelyeket, szolgáltatókat, kiskereskedelmi üzleteket és alkalmi kitelepüléseket ellenőrzik. A vizsgálatok elsősorban a foglalkoztatottak bejelentésére, a bevételek rögzítésére irányulnak, a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2017. július 25. és augusztus 4. között fokozottan ellenőrzik a közterületen, valamint az utak mentén értékesítő zöldség- és gyümölcsárusokat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják, de ellenőrizhetik a pénzkészletet és egyéb adatgyűjtést is végezhetnek.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 31. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

augusztus 1. (kedd): Pásztó és környéke
augusztus 2. (szerda): Balassagyarmat és környéke
augusztus 3. (csütörtök): Bátonyterenye és környéke
augusztus 4. (péntek): Salgótarján és környéke

A revizorok elsősorban a kereskedőknél és vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma), valamint az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett adózóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatot, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A NAV ellenőrei a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is vizsgálódhatnak.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Megbízási jogviszony

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Katás bt. végelszámolása szeptember 1-jei kezdéssel

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Egyéni vállalkozó tankolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs