hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Fokozott NAV-ellenőrzések a héten: itt a legfrissebb lista

  • adozona.hu

Új listát tettek közzé a megyei adóigazgatóságok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal oldalán található ADÓtraffipax rovatban arról, hogy mely településeken, milyen típusú ellenőrzésekre számíthatnak bizonyosan az adózók ezen a héten.

Budapest

A budapesti fagylaltozókat ellenőrzik kiemelten augusztus 14-18. között a Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóság munkatársai. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai augusztus 14. és 20. között Magyarszéken, Sásdon, Szigetváron és a Villányi borvidéken végeznek ellenőrzéseket, valamint minden nagyobb rendezvényen is jelen lesznek.  Az ellenőrök vizsgálják a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét, és az online pénztárgépek használatát a próbavásárlások és forgalomszámlálások mellett. A megyeszékhelyen, Pécsett is lehet számítani a hivatal fokozott jelenlétére.

Békés megye

A Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus 15-én és 16-án elsősorban Doboz, Gyula, Szarvas és Békésszentandrás vízparti strandjain fogják ellenőrizni a vendéglátó és szolgáltató üzleteket. Az adóellenőrök és pénzügyőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek forgalmazásával kapcsolatos szabályok betartását ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus 9-étől augusztus 20-áig fokozott ellenőrzéseket végeznek Miskolc-Tapolcán, Lillafüreden, Sátoraljaújhelyen, Kazincbarcikán, és Tiszaújvárosban. Az ellenőrzések elsősorban a strandokon, fesztiválokon üzemelő vendéglátó és kereskedelmi egységeket érintik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek forgalmazását vizsgálják. 

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai a 33. héten ellenőrzéseket végeznek a Velencei-tó körül működő kölcsönzési, éttermi és egyéb szolgáltatásokat nyújtó adózóknál. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. 

A Székesfehérvári Királyi Napok rendezvény ideje alatt értékesítést végző adózók szintén számíthatnak az adóellenőrök megjelenésére. 

Győr-Moson-Sopron megye

A Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2017. augusztus 18. és 20. között Mosonmagyaróváron, a Szent István Napok teljes ideje alatt fokozottan ellenőrzik a rendezvényre kitelepült kereskedőket és vendéglátó egységeket, hogy adnak-e nyugtát és bejelentik-e alkalmazottaikat.

2017 Hajdú-Bihar megye

A Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2017. augusztus 14. és 18. között:

– augusztus 14. hétfő: Hajdúszoboszló
– augusztus 15. kedd: Balmazújváros
– augusztus 16. szerda: Vámospércs
– augusztus 17. csütörtök: Hajdúböszörmény
– augusztus 18.  péntek: Debrecen

A revizorok az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Heves megye

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 33. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– augusztus 14. (hétfő): Noszvaj
– augusztus 15. (kedd): Gyöngyös
– augusztus 16. (szerda): Heves
– augusztus 17. (csütörtök): Pétervására és környéke
– augusztus 18. (péntek): Eger

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 33. héten:

– augusztus 14. (hétfő): Szolnok és környéke
– augusztus 15. (kedd): Kunszentmárton, Cserkeszőlő
– augusztus 16. (szerda): Karcag, Berekfürdő
– augusztus 17. (csütörtök): Mezőtúr, Túrkeve
– augusztus 18. (péntek): Jászberény

Az ellenőrzéseknél az ellenőrök az üzletekben, strandokon illetve a piacokon a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket, valamint a jövedéki szabályok betartását vizsgálják.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 33. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– augusztus 14. (hétfő): Rétság, Diósjenő és környéke
– augusztus 15. (kedd): Balassagyarmat és környéke
– augusztus 16. (szerda): Jobbágyi, Egyházasdengeleg, Szarvasgede és környéke
– augusztus 17. (csütörtök): Salgótarján és környéke
– augusztus 18. (péntek): Rétság, Nógrád és környéke

A revizorok elsősorban a kereskedőknél és vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma), valamint az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett adózóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatot, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóság 33. heti operatív ellenőrzéseinek helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

– augusztus 14. (hétfő): Nyíregyháza
– augusztus 15. (kedd): Nagycserkesz, Tiszalök
– augusztus 16. (szerda): Csenger, Pátyod
– augusztus 17. (csütörtök): Vásárosnamény, Jánd
– augusztus 18. (péntek): Újfehértó

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

Az adózás rendjének 2018-as változásairól, és annak az adóellenőrzésre gyakorolt hatásáról bővebben olvashat a 2018. februárjában megjelent kiadványunkban, amelyet a HVG Kiadó webshopjában kiadói kedvezménnyel vásárolhat meg.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalakulás

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close