hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Fokozott NAV-ellenőrzések a héten: itt a legfrissebb lista

  • adozona.hu

Új listát tettek közzé a megyei adóigazgatóságok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal oldalán található ADÓtraffipax rovatban arról, hogy mely településeken, milyen típusú ellenőrzésekre számíthatnak bizonyosan az adózók ezen a héten.

Budapest

A budapesti fagylaltozókat ellenőrzik kiemelten augusztus 14-18. között a Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóság munkatársai. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai augusztus 14. és 20. között Magyarszéken, Sásdon, Szigetváron és a Villányi borvidéken végeznek ellenőrzéseket, valamint minden nagyobb rendezvényen is jelen lesznek.  Az ellenőrök vizsgálják a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét, és az online pénztárgépek használatát a próbavásárlások és forgalomszámlálások mellett. A megyeszékhelyen, Pécsett is lehet számítani a hivatal fokozott jelenlétére.

Békés megye

A Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus 15-én és 16-án elsősorban Doboz, Gyula, Szarvas és Békésszentandrás vízparti strandjain fogják ellenőrizni a vendéglátó és szolgáltató üzleteket. Az adóellenőrök és pénzügyőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek forgalmazásával kapcsolatos szabályok betartását ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus 9-étől augusztus 20-áig fokozott ellenőrzéseket végeznek Miskolc-Tapolcán, Lillafüreden, Sátoraljaújhelyen, Kazincbarcikán, és Tiszaújvárosban. Az ellenőrzések elsősorban a strandokon, fesztiválokon üzemelő vendéglátó és kereskedelmi egységeket érintik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek forgalmazását vizsgálják. 

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai a 33. héten ellenőrzéseket végeznek a Velencei-tó körül működő kölcsönzési, éttermi és egyéb szolgáltatásokat nyújtó adózóknál. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. 

A Székesfehérvári Királyi Napok rendezvény ideje alatt értékesítést végző adózók szintén számíthatnak az adóellenőrök megjelenésére. 

Győr-Moson-Sopron megye

A Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2017. augusztus 18. és 20. között Mosonmagyaróváron, a Szent István Napok teljes ideje alatt fokozottan ellenőrzik a rendezvényre kitelepült kereskedőket és vendéglátó egységeket, hogy adnak-e nyugtát és bejelentik-e alkalmazottaikat.

2017 Hajdú-Bihar megye

A Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2017. augusztus 14. és 18. között:

– augusztus 14. hétfő: Hajdúszoboszló
– augusztus 15. kedd: Balmazújváros
– augusztus 16. szerda: Vámospércs
– augusztus 17. csütörtök: Hajdúböszörmény
– augusztus 18.  péntek: Debrecen

A revizorok az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Heves megye

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 33. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– augusztus 14. (hétfő): Noszvaj
– augusztus 15. (kedd): Gyöngyös
– augusztus 16. (szerda): Heves
– augusztus 17. (csütörtök): Pétervására és környéke
– augusztus 18. (péntek): Eger

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 33. héten:

– augusztus 14. (hétfő): Szolnok és környéke
– augusztus 15. (kedd): Kunszentmárton, Cserkeszőlő
– augusztus 16. (szerda): Karcag, Berekfürdő
– augusztus 17. (csütörtök): Mezőtúr, Túrkeve
– augusztus 18. (péntek): Jászberény

Az ellenőrzéseknél az ellenőrök az üzletekben, strandokon illetve a piacokon a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket, valamint a jövedéki szabályok betartását vizsgálják.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 33. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– augusztus 14. (hétfő): Rétság, Diósjenő és környéke
– augusztus 15. (kedd): Balassagyarmat és környéke
– augusztus 16. (szerda): Jobbágyi, Egyházasdengeleg, Szarvasgede és környéke
– augusztus 17. (csütörtök): Salgótarján és környéke
– augusztus 18. (péntek): Rétság, Nógrád és környéke

A revizorok elsősorban a kereskedőknél és vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma), valamint az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett adózóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatot, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóság 33. heti operatív ellenőrzéseinek helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

– augusztus 14. (hétfő): Nyíregyháza
– augusztus 15. (kedd): Nagycserkesz, Tiszalök
– augusztus 16. (szerda): Csenger, Pátyod
– augusztus 17. (csütörtök): Vásárosnamény, Jánd
– augusztus 18. (péntek): Újfehértó

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

Az adózás rendjének 2018-as változásairól, és annak az adóellenőrzésre gyakorolt hatásáról bővebben olvashat a 2018. februárjában megjelent kiadványunkban, amelyet a HVG Kiadó webshopjában kiadói kedvezménnyel vásárolhat meg.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs