190 találat a(z) adócsomag cimkére

Új adócsomag: tervezett módosítások a tb-ben Cikk

2017. május 2-án T/15428. számon került benyújtásra a Parlamenthez az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvénytervezet, amely számos adónemet érint. Cikkünkben a nem főállású kisadózók, az egészségügyi szolgáltatási járulék és a szociális hozzájárulási adó tekintetében tervezett módosításokat ismertetjük.

Jön az újabb adócsomag! Cikk

Az Országgyűlés a 2017. tavaszi ülésszakán a házelnökhöz benyújtott program szerint várhatóan 48 – köztük adózási és társadalombiztosítási – törvényről fog tárgyalni.

Karácsonyi ajándék: újabb kihirdetett adócsomagok a fa alatt Cikk

Megjelent a Magyar Közlönyben a december elején beterjesztett két utolsó adócsomag. A módosítások terjedelme talán nem különösebben nagy, de az ezekben foglalt új rendelkezések jelentősek. Az újonnan kihirdetett szabályok által válik biztossá a korábban bejelentett 2017. évi társasági adó- és járulékcsökkentés, de meglepő újdonságokat is találhatunk a rendelkezések között. Ilyennek tekinthető az egyes társasági adókedvezmények feltételeinek enyhítése, a kisvállalati adó – eddig sem túlzottan magas – kulcsának mérséklése, vagy éppen a legújabb adóamnesztia-szabályok – foglalta össze hírlevelében a Mazars.

Legeslegújabb adócsomag: egy nap alatt lezavarja az Országgyűlés Cikk

Sürgős eljárás keretében már a mai napon már szavaz is az Országgyűlés a hétfőn benyújtott legeslegújabb adótörvénycsomagról, a közteherviselést és az állami szervek feladatellátását érintő egyes törvényeket módosító javaslatról. Huszonkét indítványról határoz a parlament – a tervek szerint – utolsó idei ülésnapján, egyebek között a polgármesterek fizetésének emeléséről rendelkező önkormányzati törvény módosításáról is.

Megjelent a decemberi VálaszAdó Cikk

Elfogadta az Országgyűlés a kormány őszi adócsomagját. Aláírták a szakszervezetek és a munkáltatói érdekképviseletek a 2017. évi bérmegállapodást. Sokadszor marasztalta el az Európai Unió Bírósága a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV), hogy jogsértően tagadja meg az áfalevonást tisztességes adózóktól.

Itt a legújabb adócsomag! Csökken a szocho, az eho, a tánya Cikk

Benyújtotta a nemzetgazdasági miniszter a legfrissebb adócsomagot a parlamentnek. A törvénymódosítás fő eleme, hogy minden vállalkozás esetében 9 százalékra csökken a társasági adó kulcsa. Ezzel egyidejűleg az egyéni vállalkozók által fizetendő személyi jövedelemadó mértéke is egységesen 9 százalék lesz. A munkáltatók által fizetendő szociális hozzájárulási adó (szocho) mértéke 27-ről 22 százalékra csökken, változnak a szochokedvezmények szabályai, a 27 százalékos egészségügyi hozzájárulás (eho) mértéke is 22 százalékra mérséklődik. Csökken a kiva mértéke, nő a katások ellátási alapja.

Eho 2017 Kérdés

Tisztelt Adózóna! A legutóbbi oktatáson, amin részt vettem, azt a tájékoztatást kaptam, hogy 2017. január 1-jétől megszűnik(het) az ingatlan-bérbeadás után fizetendő ehokötelezettség. Most, hogy megszavazták a jövő évi adócsomagot, erre vonatkozóan nem találok információt. Lehet, hogy mégis megmaradt az 1 millió forintot meghaladó, bérbeadásból származó jövedelem ehokötelezettsége? Válaszukat köszönöm!

Alanyi mentesség határa Kérdés

Érdeklődöm, hogy elfogadta-e a parlament a T/ 12741. törvényjavaslat 77. §-ban foglalt, áfatörvény "Átmeneti rendelkezések" 310. §-át, mely 2016-ban alanyi mentességgel rendelkező egyéni vállalkozók bevételi határát 8 millió forintra emelné, illetve ezen belül maradva 2017-ben továbbra is választható-e az alanyi mentesség?

Kihirdették az őszi adócsomagot Cikk

A Magyar Közlöny 182. számában kihirdették az őszi adócsomagot.

Munkáltatói lakástámogatás: változnak a szabályok, itt a sorvezető Cikk

Szinte naponta érkeznek a lakáscélú felhasználásra nyújtható kölcsönt, támogatást érintő kérdések, cikkünk összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat, beleértve a 2017. évi adócsomagban a parlament által megszavazott módosításokat is.

Előnyösen változhatnak a kisvállalati adózás feltételei Cikk

A kormány által az Országgyűléshez T/12741 számon benyújtott törvényjavaslat (javaslat) kisebb módosításokat tartalmaz a kisvállalati adózás (kiva) szabályaiban is. Ez érinti az adóalanyiság bejelentését, illetve a megszűnés egyes eseteit.

Időszakos ügylet teljesítési időpontja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozással éves könyvelési díjban állapodtam meg. E szerint a teljes összeget az adóévet követő év január 12-éig készpénzben rendezi. Az időszakos elszámolás alapján a számla teljesítési időpontja 2017. január 12. lesz? Hogyan számlázandó, ha októberben az I-III. negyedévet kifizetné, az alanyi mentes határ átlépése előtt, hogy ne kelljen az áfát megfizetnie? Novemberben átlépem az alanyi adómentes határt. A tervezett módosítások tükrében jól gondolom, hogy jövő évtől – ha a bevételem 2015-ben és 2016-ban nem volt több 8 millió forintnál – ismét választhatom az alanyi mentességet? Mikor várható az őszi adócsomag elfogadása? Köszönettel.

Adócsomag szavazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a pénteken benyújtott 2017-es őszi adócsomag megszavazására, majd kihirdetésére várhatóan mikor kerül sor? Köszönettel.

Megjelent a novemberi VálaszAdó Cikk

Bár az Országgyűlés már júniusban számos ponton változtatásokat fogadott el az adótörvények 2017-től hatályos szabályaiban, nem maradt el az őszi adócsomag sem. Ezt a VálaszAdó lapzártájának napján, október 28-án nyújtotta be a kormány. Az összesen 322 paragrafusból álló csomag 38 törvényt módosít, az adó-, tb- és eljárási törvények mellett a vámigazgatási kódexben, a NAV-ról szóló és más jogszabályokban is változtatást javasolnak.

Társasági adó: itt vannak a részletek a módosításokról Cikk

Több új kedvezményt vezetne be és korábbiakat tenne sokak számára érvényesíthetővé az Országgyűléshez a múlt héten beterjesztett adócsomag társasági adóról szóló fejezete. Ismertetjük a részleteket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

A kata új szabályozásának érvényessége

Szipszer Tamás

adószakértő

Használt termék közösségi beszerzés A60 jelentése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close