210 találat a(z) adócsomag cimkére

Kihirdették az őszi adócsomagot Cikk

A tegnapi (192. számú) Magyar Közlönyben négy új törvényt és egy kormányrendeletet hirdettek ki.

Tállai bírálta a baloldal adócsökkentési javaslatait Cikk

Több mint 800 milliárd forintos lyukat ütne a költségvetésen az a három baloldali indítvány, amelyeket az őszi adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz nyújtottak be. Ezzel veszélyeztetik a rezsicsökkentés, a családtámogatási rendszer fenntartását vagy a nyugdíjak értékének megőrzését, azaz a ténylegesen rászoruló fogyasztók célzott megsegítését – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Megjelent a novemberi VálaszAdó Cikk

Október – a hagyományokhoz illeszkedően – idén is az őszi adótörvény-módosítás hava volt, így szakértőink írásai között is domináltak a tervezett változtatásokat boncolgató cikkek.

Adócsomag: tervezett változások az áfában Cikk

Írásunkban a 2022. október 18-án, T/1614. számon benyújtott, egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslatban szereplő, az általános forgalmi adót érintő módosításokat foglaljuk össze.

Adócsomag 2023: jogalkalmazást elősegítő módosítások az szja-törvényben Cikk

2022. október 18-án T/1614. számon benyújtásra került az „Egyes adótörvények módosításáról” szóló törvényjavaslat. Cikkünkben a benyújtott törvényjavaslat személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvényt (Szja tv.) érintő tervezett módosításait tekintjük át.

Az adótörvényeket tárgyalja ma az Országgyűlés Cikk

Megkezdi az adótörvények tárgyalását szerdán az Országgyűlés, amely foglalkozik az állami vagyonnal, a felsőoktatással és az ingatlan-nyilvántartással kapcsolatos törvénymódosítási javaslatokkal is.

Adócsomag 2023: könnyebben lehet átalányadózást választani Cikk

Kedvező módosításokat tartalmaz az átalányadózást választó egyéni vállalkozások számára a hét közepén a parlament elé terjesztett adócsomag.

Jól járnak a kisvállalkozók, kevésbé az önkormányzat Cikk

Az egyes adótörvények módosításáról szóló T/1614-es számú törvényjavaslathoz Bagdi Lajos, Niveus Consulting Group adótanácsadási partnere fűzött kommentárt.

Benyújtották az új adócsomagot Cikk

Október 18-án éjjel benyújtásra került az egyes adótörvények módosításáról szóló T/1614. számú törvényjavaslat, további 18 – számos egyéb jogszabály, köztük például a polgári törvénykönyv, a cégtörvény és az egészségügyi törvény módosítását célzó – törvényjavaslattal együtt.

Az új angol pénzügyminiszter visszavonta elődje összes intézkedését Cikk

Elődje csaknem összes, még érvényben levő adócsökkentési intézkedését visszavonta hétfőn Jeremy Hunt új brit pénzügyminiszter.

További adócsomagokról tárgyal az őszi ülésszakon a parlament Cikk

Agrár- és szociális, valamint foglalkoztatási tárgyú témák mellett két, adótörvényekkel kapcsolatos nagy adócsomag is napirendre kerül az Országgyűlés őszi ülésszakán.

Új adócsomag a parlament előtt a jövő évi adócsökkentésekről Cikk

A Pénzügyminisztérium (PM) benyújtotta azt a törvényjavaslatot, amely 2022-ben több mint 750 milliárd forintot hagy az adózóknál. Megszűnik ekkor a másfél százalékos szakképzési hozzájárulás, emellett pedig két és fél százalékponttal mérséklődik a vállalkozások által fizetendő szociális hozzájárulási adó. Jövőre is maximum egy százalék lesz az iparűzési adó a kkv-k esetében, egy százalékponttal, 10 százalékra csökken a kisvállalati adó kulcsa. A babakötvények utáni állami támogatás összege a duplájára emelkedik – tájékoztatott a PM.

Jövő évi adótörvény – idei alkalmazások Cikk

A jövő évi adótörvény több kedvező szabálya már alkalmazható, június 10-étől ugyanis többféle jövedelem vált adómentessé, és megnőtt az egyetemet támogató cégek adókedvezménye is. Az energiaellátók már az idei évre alkalmazhatják a kedvező veszteségelszámolási szabályokat, és már az idén fehéredhet a kriptopiac is – tájékoztatta Izer Norbert az MTI-t.

Adótörvény-javaslat 2022-re: a támogatási összeg 300 százalékával csökkenthető lenne az adózás előtti eredmény Cikk

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának összegző javaslata szerint jócskán megtérülne a vállalkozások számára egyes szervezetek támogatása.

Áfaváltozások a tavaszi adócsomagban Cikk

Az általános forgalmi adózást is érinti a napokban a parlament elé terjesztett adótörvény-módosítási csomag. Jelentős változások nem várhatók, de több apróbb pontosítás történik, amelyeket kétrészes cikksorozatban foglalunk össze. Jelen írásunkban az e-kereskedelmen belül a pénzforgalmi szolgáltatók nyilvántartási kötelezettségére vonatkozó, valamint a behajthatatlan követelések kezelésével kapcsolatos módosítási javaslatokat értelmezzük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkába járási költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Közalapítvány nonprofit kft.-t hoz létre

Pölöskei Pálné

adószakértő

Rekultiváció (?) elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs