244 találat a(z) Németország cimkére

Tb-egyeztetés Németországban: illeték, vizitdíj, támogatás Cikk

Több vitatott társadalombiztosítási kérdésben is megállapodtak a német kormánykoalíció pártjai a hétfőre is átnyúló, nyolcórás tárgyalások után, amelyeket még a jövő évi választások előtt rendezni szeretnének.

Szelektív vagyonadót akarnak a német Zöldek Cikk

A vagyonadó szelektív bevezetéséért szállt síkra a németországi Zöldek frakcióvezetője egy vasárnapi újságcikkében.

Adóelkerülés: a német kancellár szigorítana Cikk

Gerhard Schröder korábbi német kancellár szerint nem elég szigorú az adóelkerülésről szóló német-svájci kormányközi egyezmény, így a német felsőházban többséggel rendelkező szociáldemokrata párt (SPD) nem is szavazza azt meg.

Növekszik a német adóbevétel, kevesebb hitel kell Cikk

Németországnak az idén a tervezettnél kevesebb hitelre lesz szüksége a kedvező gazdasági helyzetnek és az adóbevétele növekedésének köszönhetően.

Társadalombiztosítás Németországban: járulékok, ellátások Cikk

A német társadalombiztosítás bemutatásával indítjuk cikksorozatunkat, amelyben bemutatjuk több Európai Uniós ország társadalombiztosítását, továbbá megismerhetik az Egyesült Államok, Kína és India egészségügyi rendszerét.

Feketemunka és adóelkerülés: 65 milliárd euró kiesést okoz Németországnak Cikk

Németországban várhatóan 65 milliárd euró adó- és járulékbevétel-kiesést okoz idén az illegális munkavégzés és az adóelkerülés szakértői becslés szerint.

Német adócsalók adatait tartalmazó CD okoz ismét feszültséget a német-svájci kapcsolatokban Cikk

Német adócsalók adatait tartalmazó CD okoz ismét feszültséget a német-svájci kapcsolatokban, ezúttal a baloldali vezetésű Észak-Rajna-Vesztfália tartomány adóhivatala vásárolt egy adathordozót, amely ezer személyről tartalmaz információkat. A lépést svájci politikusok és a konzervatív-liberális berlini koalíció is bírálja.

Adócsalás gyanúja miatt házkutatások a Credit Suisse német ügyfeleinél Cikk

Házkutatásokat kezdett a német adóhatóság a svájci Credit Suisse bank németországi ügyfeleinél, akik közül sokakat adócsalással gyanúsítanak - írta kedden honlapján a Handelsblatt című német újság.

Adóbevétel-rekordokat várnak Németországban Cikk

Németországban az adóbevétel a szakértői becslésekkel feltérképezhető jövőben minden évben rekordot dönt, és már 2013-ban meghaladja a 600 milliárd eurós határt - jósolja csütörtökön bemutatott jelentésében az úgynevezett adóbecslési munkacsoport.

Adóbevételi rekord Németországban Cikk

Németországban a gazdasági növekedés lassulásának dacára az idei első három hónapban rekord nagyságú adóbevétel keletkezett.

Bajor cégek fizetik a legtöbb adót Németországban Cikk

Bajorország és Észak-Rajna-Vesztfália profitált a legtöbbet a német vállalatok eredményeinek javulásából: ebben a két tartományban fizették a legtöbb társasági adót tavaly.

Hogyan kell adózni a külföldi kamat után? Buktatók, tanácsok Cikk

A tájékozatlan magánszemély akár 35 százalék adót is fizethet a magyar 16 százalék szja helyett a külföldi pénzintézetnél elhelyezett betétjéből származó kamatjövedelmére, amennyiben nem tette meg a megfelelő lépéseket.

Német átlagjövedelem: az adó- és járulékszabályoknak köszönhetően emelkedik Cikk

Németországban minden korábbinál magasabbra emelkedett a foglalkoztatottság tavaly, a statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn megjelent adatai szerint a 82 milliós országban több mint 41 millióan dolgoztak 2011-ben. Az idén pedig a Süddeutsche Zeitung beszámolója alapján egyedül az adó- és járulékfizetési szabályok változásának hatására éves szinten 160 euróval emelkedik az átlagjövedelem.

Emelkedik a nyugdíjkorhatár Németországban Cikk

Németországban januártól 65 évről fokozatosan 67 évre emelkedik a nyugdíjkorhatár, miközben a társadalmi szervezetek szerint egyben az öregkori elszegényedés veszélye is növekedik.

A minimálbér felé menetel Németország Cikk

Németország újabb lépést tett az általános minimálbér bevezetése felé, a berlini kabinet kedden rendeletet fogadott el a munkaerő-kölcsönző cégek alkalmazásában álló mintegy 900 ezer munkavállalónak fizetendő minimális órabérről, így januártól már összesen 4 millióan dolgoznak a törvénnyel garantált minimálbér intézményéhez hasonló konstrukció védelmében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Repülőjegy továbbszámlázása, áfakulcs

Bunna Erika

adótanácsadó

Őstermelő – nemleges nyilatkozattétel

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X