179 találat a(z) Kína cimkére

Külföldi áruforgalom és áfa Kérdés

Ügyfelem (kft) Kínából szerez be árut egy német cég megbízásából. A német ragaszkodik ahhoz, hogy a magyar cég sajátjaként adja el neki az árut. A magyar tehát árut vásárol Kínában, és értékesíti Németországban. Az áru nem érkezik be Magyarországra, Szlovéniában a hajóról átrakját egy közúti járműre, amely Németországba viszi az árut. Hogyan kell minősíteni ezt az ügyletet az áfa szempontjából, hogyan alakul ennek megfelelően a 1865-s bevallás? Köszönöm ha válaszolnak, üdvözlettel CsK

Csökkentik a lakossági adókat Kínában Cikk

Kínában a hazai össztermék (GDP) 1 százalékának megfelelő mértékű lakossági adócsökkentést terveznek jövőre – mondta Ma Jun, a kínai jegybank egyik tanácsadója a Caixin című helyi pénzügyi lapnak.

Árubeszerzés Kínából Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy milyen kötelezettséggel, adókkal jár, ha valaki Kínából szerez be árut, amit akkor rendel meg, ha a vevő leadta a rendelést és az áru közvetlenül a vevőnek fog érkezni. Ez egyéni vállalkozásban valósulna meg. Van ennek vámkötelezettsége? Köszönöm válaszukat!

Újabb amerikai és kínai pótvámok: viszlát, világgazdasági növekedés? Cikk

Az Egyesült Államok és Kína életbe léptette ma az újabb, kölcsönösen megemelt vámokat; a világ két legnagyobb gazdasága nem adja semmilyen jelét a meghátrálásnak egyre elkeseredettebb kereskedelmi vitájukban, amely alááshatja a világgazdasági növekedést.

Az Alibaba mégsem közreműködik új amerikai munkahelyek létrehozásában Cikk

A legnagyobb kínai internetes kiskereskedelmi vállalat visszavonta azt az ígéretét, hogy részt vesz 1 millió munkahely létrehozásában az Egyesült Államokban – jelentette be a kínai cég társalapító elnöke.

Kedvez az európai cégeknek az amerikai-kínai kereskedelmi viszály? Cikk

Javítják Európa pozícióját a nemzetközi kereskedelemben a kínai importtermékekre kivetett pótlólagos amerikai vámok, amelyek fékezik Kína gazdasági növekedését – állapítja meg a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének MTI-hez kedden eljuttatott elemzésében.

Nőtt a külföldi működőtőke-befektetések értéke Kínában Cikk

A kínai kereskedelmi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy az FDI 63,72 milliárd jüant (1 jüan=40,81 forint) tett ki augusztusban, ami 1,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Afrikai sertéspestis – rendkívüli ülést hívott össze a FAO a kínai járvány miatt Cikk

A Kínát sújtó afrikai sertéspestis ázsiai elterjedésének kockázata miatt rendkívüli ülést hívott össze az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), hogy a tíz érintett országgal közösen kidolgozzák és életbe léptessék a járvány elterjedését célzó akciótervet.

Áfa – Kínából vásárolt termék eladása Tunéziába Kérdés

Tisztelt Szakértők! Ügyfelünk Kínában vásárolt termékeket értékesít közvetlenül Tunéziába, Magyarországra a termék nem lép be, az eladó telephelyéről történik közvetlenül a szállítás. Ez esetben szükséges az értékesítést, beszerzést feltüntetni (ha igen, hol) a magyar áfabevallásokban? Köszönettel: Szentesi Péter, Virtus Kft.

Lesz 25 százalékos amerikai vám egyes kínai termékekre Cikk

Az amerikai kormány a terveknek megfelelően bevezeti további kínai portékákra 16 milliárd dollár értékben a 25 százalékos vámtarifákat – erősítette meg kedden, helyi idő szerint a kora esti órákban Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalója.

Megerősítették: az Egyesült Államok drasztikusan növeli a kínai import vámját Cikk

Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főképviselője megerősítette, hogy az amerikai kormány 10-ről 25 százalékra emeli a 200 milliárd dollár értékű kínai importcikkre kivetendő védővámot.

Amerikai importvámok – Kína bepanaszolta az Egyesült Államokat a WTO-nál Cikk

Kína panasszal élt a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) azzal az amerikai tervvel kapcsolatban, hogy Washington 200 milliárd dollár értékű kínai termékre vetne ki 10 százalékos pótvámot.

Hatezer kínai termékre vetne ki védővámot az USA Cikk

Az Egyesült Államok további 200 milliárd dollár értékű kínai termékre tervez védővámot kivetni – derül ki abból a listából, amelyet az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalójának hivatala tett közzé helyi idő szerint kedden este Washingtonban.

Bevezették! Importvámokkal tüzel egymásra az USA és Kína Cikk

Kölcsönösen 25 százalékos pótlólagos importvámot vetett ki egymás termékeire mától az Egyesült Államok (USA) és Kína.

Amerikai importvámok – Kína vámot vet ki amerikai termékekre Cikk

Kína július 6-ától 34 milliárd dollár értékű amerikai importtermékre vet ki vámot, válaszul a kínai termékeket sújtó amerikai döntésre – mondta el egy név nélkül nyilatkozó kínai forrás a Reuters hírügynökségnek szerdán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Zrt. nyomdai részvényeinek eladása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Elhunyt taggal szembeni követelés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs