hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kényszermunka tiltása: Kína ratifikálta a nemzetközi egyezményeket

  • adozona.hu

Pekinget azzal vádolják, hogy kényszermunkát alkalmaz a muzulmán többségű Hszincsiang-Ujgur tartományban.

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) kényszermunkára vonatkozó egyezményeinek a ratifikálása volt a feltétele annak, hogy az Európai Unió ratifikáljon egy Kínával 2020 végén a beruházásokról aláírt kétoldalú megállapodást.

Az Országos Népi Gyűlés (a kínai parlament) állandó bizottsága ratifikálta a kényszermunkáról szóló 1930. évi, illetve a kényszermunka megszüntetését elrendelő 1957. évi egyezményt – jelentette be a parlament a háromnapos ülésszak végén.


A ratifikálásra azután került sor, hogy ILO szakértői bizottsága februárban „mély aggodalmát” fejezte ki amiatt, ahogyan Kínában az etnikai és vallási kisebbségekkel bánnak, egyebek mellett Hszincsiang-Ujgur tartományban.

Emberi jogi szervezetek szerint legalább egymillió ujgurt és más muszlim etnikumok tagjait zárták be táborokba az északnyugat-kínai tartományban.

Peking azt állítja, hogy szakmai átnevelő táborokról van szó, amelyeknek célja, hogy eltántorítsák a lakóit a terrorizmus és a szeparatizmus gondolatától.

A téma a nemzetközi közösséget is foglalkoztatja. Az Egyesült Államokban olyan törvény lépett életbe 2021 decemberében, amely megtiltja a kínai ujgurok által kényszermunkában gyártott termékek vásárlását. Washington az ujgurok elleni népirtással vádolja Kínát. Peking határozottan tagadja ezt a vádat.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Kft. és katás vállalkozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó szocho maximum

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs