159 találat a(z) GDP cimkére

Ultimátum a bankoknak: bankadó helyett hitelezzenek! Cikk

A gazdasági növekedés helyreállítása érdekében a kormány az új bankadó kivetése és befizetése helyett a hitelezés újraindítását várja el bankszektortól – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Bankszövetség képviselőivel, köztük Jelasity Radován elnökkel folytatott hétfői tárgyaláson.

Nem várható nyugdíjprémium idén Cikk

Biztosan nem lesz idén nyugdíjprémium – jelentette ki Farkas András nyugdíjszakértő a Népszavának.

Egy éve recesszióban a magyar gazdaság, folyamatosan csökken a GDP Cikk

A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2023 II. negyedévében a nyers adatok szerint 2,4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos időszakához képest 2,3 százalékkal, míg az előző negyedévhez mérten 0,3 százalékkal mérséklődött. 2023 I. félévében a gazdaság teljesítménye a nyers, valamint a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt 1,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – írja honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Stagnált a német gazdaság a második negyedévben Cikk

Stagnált a gazdaság Németországban a második negyedévben, a hazai össztermék (GDP) nem változott az előző három hónaphoz képest – jelentette pénteken a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis), közölte az MTI.

A második negyedévben az euróövezetben nőtt, az EU-ban stagnált a negyedéves GDP Cikk

A második negyedévben az euróövezetben nőtt, az EU-ban stagnált a GDP az előző negyedévhez viszonyítva, éves összevetésben pedig mindkettőben lassult a gazdasági növekedés – közölte az MTI.

A szlovén GDP 1,4 százalékkal nőtt a második negyedévben Cikk

A szlovén hazai össztermék (GDP) 1,4 százalékkal nőtt a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a szlovén statisztikai hivatal szerdán, tájékoztatott az MTI.

Igazi gyomros a KSH-tól: két és fél éves mélypontjára került a magyar gazdaság Cikk

2020 vége óta nem érkezett annyira gyenge GDP-adat, mint most, 2,3 százalékkal esett vissza a gazdaságunk teljesítménye április-júniusban. Az pedig, hogy zsinórban négy negyedévben is romlást mérjenek, még soha nem fordult elő, amióta 1995-ben a mostani módszertannal kezdték mérni a GDP-t – írja a hvg.hu.

Jelentősen visszaesett az ipari termelés Cikk

Júniusban az ipari termelés volumene 3,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 6,1 százalékkal csökkent. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás májushoz mérten 0,9 százalékkal mérséklődött – közölte ma első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az euróövezetben a vártnál jobban nőtt a GDP Cikk

A második negyedévben a vártnál kissé nagyobb mértékben nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az euróövezetben mind negyedéves, mind éves összevetésben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfői jelentése alapján.

Kezd magához térni a német gazdaság Cikk

Kismértékben, 0,1 százalékkal csökkenhet a német gazdaság idei teljesítménye az energiaársokk és a szigorodó pénzügyi feltételek miatt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) prognózisa szerint. Jövőre és 2025-ben a német hazai össztermék (GDP) már mérsékelten nőhet, ahogy lassan megszűnnek a monetáris szigorítás késleltetett hatásai, illetve a gazdaság alkalmazkodik a magas energiaárakhoz.

Varga Mihály a 2024. évi költségvetésről – elkezdődött a parlamenti vita Cikk

A kormány elkötelezett amellett, hogy az idei év végére egyszámjegyűre csökkentse az inflációt, ami 2024-ben pedig 6 százalék lehet, ezzel együtt megőrzi a nyugdíjak vásárlóerejét, garantálja a teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását, valamint biztosítja a közszférában dolgozók anyagi megbecsülését – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a 2024. évi költségvetési törvényjavaslat ma kezdődött parlamenti vitájában előadott expozéjában.

A várakozásokkal ellentétben csökkent az euróövezeti GDP az első negyedévben Cikk

Csökkent az euróövezeti GDP az első negyedévben a tavalyi negyedik negyedévben regisztrált zsugorodást követően negyedéves összehasonlításban – közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön.

Óriási bajban a magyar gazdaság: itt a friss adat a kiskereskedelmi üzletek forgalomcsökkenéséről Cikk

Áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene – jelentős bázishatás mellett – a nyers adat szerint 13,6, naptárhatástól megtisztítva 12,6 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

KSH: visszaesett a GDP, az ipar, a lakossági fogyasztás Cikk

A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2023 I. negyedévében a nyers adatok szerint 0,9 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos időszakához képest 1,1 százalékkal, míg az előző negyedévhez mérten 0,3 százalékkal visszaesett.

Megroggyant a magyar gazdaság – a fizetett egészségügy, az autóipar, a mezőgazdaság a húzóágazatok Cikk

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 0,9 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 1,1 százalékkal csökkent az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva – jelentette ma első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EMVA Alapból finanszírozott támogatás számviteli nyilvántartása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Megbízási szerződés mellett költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1