1228 találat a(z) EU cimkére

Láncügylet vagy sem az áfában Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbi kérdésben kérném a véleményüket: Egy magyar kft. terméket vásárol egy holland kft.-től egy portugál kft. megrendelésére. A portugál kft. előleget fizet a magyar kft.-nek az árura. A magyar kft. szervezi meg a fuvart és az áru a magyar kft. által bérelt In-Hold raktárba kerül Portugáliában. A portugál kft. eláll az üzlettől. A magyar kft. az árut eladja egy spanyol kft.-nek. Az árut a spanyol kft. szállíttatja el a saját raktárába, Spanyolországba. Kérdésem: ki kinek és milyen módon számláz? Együttműködésüket előre is köszönöm.

Magyarország hátul kullog ezen az uniós listán Cikk

Egyre masszívabban a sereghajtók közé tartozik gazdasági fejlettsége alapján Magyarország nagyobbik fele az EU 28 államának 281 régiója között – írja az Eurostat adataira hivatkozva a HVG hetilap.

Brexit: a Lordok Háza a brit-EU vámunió mellett van Cikk

Módosító indítványt fogadott el szerdán a brit parlament nem választott tagokból álló felsőháza, ebben felszólítják a kormányt, hogy folytasson tárgyalásokat az Európai Unióval arról, hogy az Egyesült Királyság unióból való kilépését (Brexit) követően brit-EU vámuniót hoznak létre.

Külföldi befektetéseket átvilágító rendszert állít fel az EU Cikk

Hamarosan felállítja a külföldi befektetések átvilágítását szolgáló rendszert az Európai Unió, miután a tagállami kormányok tanácsa is jóváhagyta ma a javaslatot, hogy szükség esetén meg lehessen védeni a stratégiai ágazatokban működő vállalatokat az EU-n kívüli felvásárlástól.

Külföldi ügyvezető Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar kft. tulajdonosa és ügyvezetője külföldi magánszemély, akinek van külföldön biztosított jogviszonya. Erről azonban sehogy sem érkezik meg az A1-es igazolás. Tehát nem tudom semmivel igazolni, hogy ott fizeti a járulékokat maga után. Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor hogyan lehet helyesen eljárni, mivel csak egy tagállamban lehet biztosítása.

EU-s számla, szállítás harmadik országból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Észtország leszámlázza a magyar partnernek az árut, ami Ukrajnából, EU-n kívüli országból érkezik. Ezért vámoltatni kell, ott kifizetjük az áfát. A számlát EU-beszerzésként kellene könyvelni, mert úgy lett kiállítva. Helyes ez a megoldás? Köszönettel:

Egységesítenék az euróban teljesített kifizetések díjait az EU-ban Cikk

Az Európai Unió Tanácsa rendeletet fogadott el arról, hogy az euróban teljesített, határokon átnyúló kifizetések költségét összehangolják az euróövezethez tartozó és az azon kívüli országok között, valamint hogy unió szerte növelik a valutaátváltási díjak átláthatóságát – közölte az uniós tanács.

Unión belüli kiküldetés adózási szabályai Cikk

Az utóbbi években jelentősen megváltozott a magyar társaságok munkavállalóinak külföldön történő munkavégzése. Míg korábban jellemzően a külföldi vezetők jöttek Magyarországra kiküldetés keretében dolgozni, addig napjainkban szinte gyakorlattá vált a magyar munkavállalók hosszabb-rövidebb munkavégzése a határainkon túl.

Vízijármű beszerzése Kérdés

Tisztelt szakértő, az alábbi a kérdésem: Van egy magyar zrt. EU-s adószámmal, venne folyami hajót egy svájci cégtől. Kérdés, hogy az eladó állíthat-e ki áfamentes számlát, ha az átadás helyszíne nem Magyarország, hanem Németország, és ezt követően sem kerül Magyarországra a hajó, hanem holland és német folyókon fog üzemelni a magyar zrt. üzemeltetésében. Köszönöm.

Brexit: a britek kilépésének elhalasztására készülnek? Cikk

Hétfői brit sajtóértesülések szerint a brit kormány és az Európai Unió is a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztását célzó terveken dolgozik, arra az esetre, ha a következő néhány hétben nem sikerül érdemi előrelépést elérni a Brexit feltételrendszeréről folyó vitában.

Brexit: ilyen kihívásokra kell számítaniuk a cégeknek Cikk

A magyar cégek többsége elkerülhetőnek tartja, hogy az Egyesült Királyság megállapodás nélkül hagyja el az Európai Uniót, ezért egyelőre nem készült fel a kilépés következményeire – mutat rá az EY közel 50 vállalati vezető körében végzett felmérése. A közelgő határidő miatt egyre nő az esélye az úgynevezett hard (megállapodás nélküli) Brexitnek, így a hazai szereplőknek minél előbb meg kell tenniük a szükséges lépéseket.

Megállapodás az új nehézgépjárművek szén-dioxid-kibocsátásáról Cikk

Harminc százalékkal mérsékelni kell az új nehézgépjárművek átlagos szén-dioxid-kibocsátását 2030-ra az idei szinthez képest az Európai Unió társjogalkotó intézményei között létrejött megállapodás értelmében.

Feszültség az USA és az EU között a lehetséges autóipari védővámok miatt Cikk

Gyors és hatékony válaszlépéseket fog elrendelni az Európai Unió, ha az Egyesült Államok védővámokkal sújtja a gépjárművek és autóalkatrészek importját – figyelmeztetett Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője.

Adminisztratív költségeket csökkentő új szabályok lépnek hatályba szombaton az EU-ban Cikk

Új európai uniós szabályok lépnek hatályba szombaton, amelyek csökkentik a hazájukon kívül élő uniós állampolgárok adminisztratív terheit és költségeit – közölte az Európai Bizottság pénteken.

A zöldek bírálják a szerzői jogi szabályozás tervezett EU-s módosítását Cikk

Megállapodtak a szerzői jogi szabályozás tervezett módosításáról szerdán az Európai Unió társjogalkotó intézményei; a kompromisszumos megoldást máris sokan bírálják, mondván, egyes rendelkezések veszélyeztetik az internet szabadságát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kötelező bankkártyaterminál

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Beolvadás – sajáttőke-elemek

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Vadásztársaság áfakötelezettsége

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close