1228 találat a(z) EU cimkére

Beperli Magyarországot az Európai Bizottság a cigaretta alacsony jövedéki adója miatt Cikk

Az Európai Bizottság keresetet indít az Európai Unió Bíróságán Magyarországgal szemben a cigarettára előírt minimális uniós jövedéki adómérték alkalmazásának elmulasztása miatt – közölte ma az uniós bizottság.

Margrethe Vestager: az EU-nak napirendre kell vennie a digitális adót Cikk

Ismét napirendre kell venni az európai uniós digitális adó kérdését, amennyiben erről nem születik globális egyezmény a jövő év végéig, az internetes nagyvállalatoknak ugyanis ott is adózniuk kellene, ahol a nyereségük keletkezik - jelentette ki keddi brüsszeli meghallgatásán Margrethe Vestager, az új Európai Bizottság egyik ügyvezető alelnök-jelöltje.

Környezetvédelmi termékdíj Kérdés

Egy kft. napelemeket importál közösségen belüli országokból. A napelemek felszereléséhez szükséges konzolokat és egyéb kiegészítőket is közösségen belülről vásárolnak, de másik cégtől. Kérdésem, hogy ilyen esetben csak a napelemekre kell a környezetvédelmi termékdíjat befizetni, vagy fizetni kell a tartószerkezetek után is, ami nem elválaszthatatlan része a napelemnek, viszont a felszereléséhez szükséges. Válaszukat köszönettel várom Mária

Október 18-ától vezeti be az európai termékeket sújtó büntetővámokat az Egyesült Államok Cikk

Az amerikai kormányzat azt tervezi, hogy október 18-ától vezeti be a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) által engedélyezett büntetővámokat európai termékekre – közölte az Egyesült Államok kereskedelmi főképviselőjének hivatala szerdán.

Az európai minimálbérrel és a munkavállalók képzettségének javításával kapcsolatos terveről beszélt az uniós munkahelyteremtési biztosjelölt Cikk

A nagyon alacsony fizetések nem jelenthetik Európa gazdaságának jövőjét – jelentette ki keddi parlamenti meghallgatásán a munkahelyteremtési tárcára javasolt Nicolas Schmit, luxemburgi biztosjelölt, akinek a teljesítményével zömében elégedettek voltak a képviselők.

Brexit: kezdődik a visszaszámlálás? Cikk

A brit kormány szerdán eljuttatja az Európai Unióhoz megállapodási javaslatait a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről. A Downing Street kedd éjjeli tájékoztatása szerint ez végleges javaslatcsomag lesz, és a kormány csak két lehetőséget lát: vagy megkezdődnek a tárgyalások egy új megállapodásról, vagy a megállapodás nélküli Brexiten kell a továbbiakban dolgozni.

A pálinkafőzés adómentessége mellett érvelt Tállai Cikk

A kormány az Európai Unió (EU) minden fórumán fellép azért, hogy újra adómentes legyen a pálinkafőzés – mondta Tállai András a Magyar Nemzetnek.

Közel 740 millió euró értékben foglaltak le hamis árukat tavaly az EU külső határain Cikk

Csaknem 740 millió euró értékben körülbelül 27 millió hamis terméket foglaltak le tavaly az Európai Unió külső határain a tagállamok vámhatóságai – közölték csütörtökön Brüsszelben.

Az EU szerint hátrányos a magyar reklámadó mulasztási bírsága a külföldi vállalkozásokkal szemben Cikk

A magyar reklámadónál a külföldi vállalkozásokkal szemben alkalmazott mulasztási bírság hátrányosan megkülönböztető, nincs összhangban az uniós joggal – ismertette az uniós főtanácsnok a Google ügyében megfogalmazott indítványát az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön.

182 milliárd forint uniós támogatás az M30-as autópálya befejezéséhez Cikk

Az Európai Unió 552,6 millió euróval (mintegy 182,3 milliárd forint) segíti a Magyarországról Szlovákiába vezető és Miskolcot a szlovák határon fekvő Tornyosnémetivel összekötő M30-as autópálya befejezését – közölte az Európai Bizottság szerdán.

Magyarországon a legolcsóbb a lakossági földgáz az EU-ban Cikk

A lakossági fogyasztói földgázátlagár 3,16 eurócent volt kilowattóránként az elmúlt hónapban Budapesten, így a magyar fővárosban – holtversenyben Bukaresttel – volt a legolcsóbb a földgáz az uniós fővárosok közül a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) augusztusi ár-összehasonlító vizsgálata szerint. A villamos energia átlagára is kedvezően alakult.

Kicsúszik Boris Johnson kezéből a Brexit? Cikk

Megszavazta a londoni parlament kedd éjjel azt az ellenzéki javaslatot, amely lehetővé teszi, hogy napirendre vegyék a megállapodás nélküli Brexit tilalmát célzó törvénytervezet.

Egymilliónál többen írták alá a brit parlamenti kényszerszünet miatti tiltakozást Cikk

Szerda éjfélig több mint egymillióan írtak alá petíciót a brit parlament ülésezésének szeptember közepétől október közepéig tartó felfüggesztése ellen.

Szálláshely-szolgáltatást közvető számlázása, áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy általam most átvett cég ügyében kérném a segítségét. Egy utazásközvetítő iroda szálláshely-szolgáltatást értékesít (kimenő számlára: "külföldi szálláshely értékesítés" feltüntetésével) adóalanyoknak és magánszemélykenek egyaránt MAA 0 áfa felszámítása nélkül, a "számla közvetített szolgáltatást tartalmaz" megjegyzéssel. A szálláshely-szolgáltatást egy szlovák utazási iroda közösségi adóalanytól veszi igénybe, aki a szállásokat a közösség különböző országaiban biztosítja, tehát az ingatlan, ahol az utas szállása lesz, ténylegesen a közösség bármelyik tagállama lehet. A magyar utazásközvetítő iroda közösségi bevallást eddig nem adott be egyetlen ügyletre sem. Konkrétan egy ügylet: a magyar utazásközvetítő a szlovák utazásközvetítől kap számlát áfa felszámítása nélkül. A szlovák számlán fel van tüntetve a szlovák iroda közösségi adószáma, megjegyzésben a magánszemély utas neve és hogy Rómában vesz igénybe szállást 4 napra. A magyar utazási iroda erről nem adott be közösségi áfabevallást se szlovák közösségi adószámmal, se olasz közösségi adószámmal. Ugyanakkor a magyar cég továbbszámlázta kicsit emeltebb áron a szlovák cég számláját egy magyar adóalany CÉG felé, áfamentesen, feltüntetve a számlán a római hotel nevét és szintén a szállás 4 napját, de a magánszemély neve már nem szerepel sehol. A kérdésem az, hogy biztosan jó ez így? Közösségi bevallást nem kellett volna beadni az ingatlan fekvése szerint? Köszönöm a válaszát előre is!

Európai uniós oltalmat kapott a rögös túró Cikk

A rögös túró hagyományos különleges termék védettséget kapott az Európai Bizottságtól – közölte a bejegyzésre vonatkozó kérelmet benyújtó Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kötelező bankkártyaterminál

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Beolvadás – sajáttőke-elemek

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Vadásztársaság áfakötelezettsége

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close