1229 találat a(z) EU cimkére

Európai uniós oltalmat kapott a rögös túró Cikk

A rögös túró hagyományos különleges termék védettséget kapott az Európai Bizottságtól – közölte a bejegyzésre vonatkozó kérelmet benyújtó Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az MTI-vel.

Külföldi cég Magyarországon szerel Kérdés

Magyarországi helyiségben egy magyarországi cégnek számlázva egy szlovén cég polcok összeszerelését végzi. A számlát a szlovén cég EUR-ban, áfa nélkül küldi. Eddig az volt a gyakorlat, hogy "normál" EU áfaként jelentettük, azaz a befizetendő és a levonható oldalra is beraktuk az áfa összegét. Kérdésem, hogy ez így helyes-e? A munka kb. egy évig tart.

EU-n belüli beszerzés áfa felszámításával. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves segítségét, mi a helyes kezelése azon számláknak, melyet egy EU adószámmal rendelkező nonprofit szervezet helyi áfa felszámításával kap, EU-n belüli, Magyarországon kívüli, ugyancsak EU adószámmal rendelkező adóalanytól igénybe vett szolgáltatásról? Segítségét előre is köszönöm.

Mire kötelez az A1-es igazolás? Uniós bírósági döntések Cikk

Az Európai Unióban a személyek és a szolgáltatások szabad áramlása arra ösztönzi a vállalkozásokat, hogy munkavállalókat küldjenek az EU államaiba, valamint Liechtensteinbe, Norvégiába, Izlandra (együtt: EGT) és Svájcba. Az egyik tagállamban (kiküldő állam) működő munkáltató munkavégzés céljából ideiglenesen egy másik tagállamba (a munkavégzés helye szerinti állam) küldött alkalmazottja a „kiküldött munkavállaló”. Jelentése nem azonos a munkajogban (96/71/EK irányelv) és a szociális biztonsági jogban, ezért fontos a kiküldetés szociális biztonsági szabályainak önálló bemutatása.

Bíróság elé viszi Magyarországot az Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bírósághoz fordult csütörtökön az Európai Bizottság, a harmadik szakaszba léptetve ezzel a „Stop Soros” törvénycsomag miatt még tavaly júliusban Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

Egyelőre falakba ütközik az új Brexit-igényével az új brit miniszterelnök Cikk

Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) október 31-ei határnapján kilép az Európai Unióból, mégpedig új, a jelenleginél jobb megállapodással – jelentette be Boris Johnson brit miniszterelnök szerdán.

Továbbra is vámokkal fenyegeti egymást az USA és az EU Cikk

Az Európai Unió kész importvámokat kivetni mintegy 35 milliárd eurónyi amerikai termékre, amennyiben az Egyesült Államok védővámokkal sújtja a gépjárművek és autóalkatrészek importját – figyelmeztetett az Európai Bizottság kereskedelempolitikáért felelős tagja kedden.

Különbözeti adózás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem használt gépkocsi-alkatrészeket értékesít. A beszerzés többnyire adás-vétellel történik . Alkalmazzuk a különbözeti adózást. Kérdésem, hogy ha az adás-vétellel beszerzett árut uniós magánszemélyeknek értékesítjük, akkor is használhatjuk a különbözeti áfát? Válaszukat köszönöm

EU-vizsgálat indul az Amazon adatkezeléséről Cikk

Mélyreható vizsgálatot indított az Amazon ügyében szerdán az Európai Bizottság annak megállapítására, hogy az amerikai kereskedőóriás visszaélhetett-e az oldalán hirdetők adataival.

Több országban szerzett jogosultság rokkantsági ellátásra – halmozódási ügyben döntött a Kúria Cikk

A társadalombiztosítási szerv a felperes rokkantsági ellátásának összegét a Romániában megállapított rokkantsági nyugdíjának összegével csökkentett összegben állapította meg, mely csökkentés jogszabályi megalapozottságát vitatta a felperes.

Import fuvar számlázása belföldi adóalanynak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunkat megbízta egy belföldi társaság egy harmadik országból (Svájc) – EU-ba (Románia) történő fuvarozással. A számlát ebben az esetben a belföldi partnerünknek 27 százalék áfával növelten, vagy az import vámolás miatt áfamentesen kell kiállítsuk? Köszönöm

Pénzmosás Elleni Koordinációs Tanácsot hoz létre az Orbán-kormány Cikk

A kormány létrehozza a Pénzmosás Elleni Koordinációs Tanácsot az európai parlamenti és tanácsi irányelvnek megfelelően a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem koordinálása jegyében.

Ügynöki jutalék Kérdés

Cégünk osztrák cég termékeinek forgalmazásában segít. Ezért jutalékot kapunk.Az elszámolt időszak 2018.11.01-2019.06.30. Jól tudom, hogy áfát nem kell felszámolni? Mivel július hónapban történik a számlázás, akkor július a teljesítés hónapja is. Kérem a megerősítésüket!

Romániai bizományosi értékesítés Kérdés

Cégünk bizományosi szerződés keretében kéthavonta történő elszámolással értékesít romániai partnerének. Az árut a román bizományosi vevő szállítja el, a kivitelről igazolást ad. Kérdésünk, hogy helyesen járunk-e el, ha EU értékesítésként, áfa nélkül számlázzuk ki a fogyásjelentés alapján az eladott árut román partnerünknek? Köszönöm Mikro

Kedvező hatásai is lehetnek az éghajlatváltozásnak Cikk

Az éghajlatváltozás megfelelő kezelése, a klímasemleges gazdaságra történő átállás segít megőrizni az Európai Unió (EU) versenyképességét és fenntartani a gazdasági növekedést, amely új foglalkoztatási mutatókkal és egyre jobb szociális helyzettel párosul – közölte az Európai Bizottság a csütörtökön.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close